Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Hevesliyiz, acemiyiz, yardımınıza ihtiyacım var...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Selamın aleyküm!

Sayenizde bu işe biraz hızlı daldım. 2 ay öncesine kadar köpeğim yoktu. heves ettik aradık taradık bulamadık yavru satın almayı düşünürken kuzenim malaklı yada malaklı kırması olan köpeğini bana verdi yavruyken afyondan gelmişti 2 yada en fazla 2.5 yaşlarında.
Bi sorun var... köpeği gezdiriyorum okşuyorum lakin tam olarak alışamadı yada ben ona alışamadım. laf anlamaz söz dinlemez bişey gece zinciri falan kırıyor yaklaşmaya tırsıyorum sonuçta ben büyütmedim huyunu suyunu bilmem.
Forumu alt üst ettim bişeyler öğrenelim diye o köpekten biraz soğudum. neden? kangal-malaklı ayrımını öğrendik, kangalın cazibesine kapıldık...
Neyse kapımıza geldi artık bakacaz...
Ama bide yavrudan yetiştereyim aramızda bi bağ olsun dedik. aradık taradık yine satın almayı düşünürken köyde bi dişi gördüm. sorduk soruşturduk koyunu olan bi köylümün köpeğiymiş. Bi gün gittim koyun otlattıgı yere bunu iyi köpekle çiftleştreyim bi çift yavrusunu alayım dedim oda köpeği vereyim ben sana dedi. Bi çift köpeği daha varmış dişisi doğurmuş bide erkek yavru ayırmış ondan bakamıyomuş falan.
Eee körün istediği bi göz allah verdi iki gözköpeği çok sevdim saf bi sürü köpeği yada ben öyle sanıyorum... resimleri eklicem 1-2 güne kadar bi yorumlarınızı alırız...
Neyse bi 1 ay kadar dursun diğer dişim yavrularını buyutunceye kadar sonra götür dedi kabul ettik...
Köpeği yarın almaya gidicem ama bi sorun var köpek kızan olmuş çiftleştiği köpeklerin ne bok oldugu belirsiz. iğne falan yap düşük yapsın yeniden kızan olur dedi. şimdi de vicdanımla kapışıyom bakalım ne olacak...
üstüne diğer dişisinden 2 dişi enik kalmış barınağa götürecekmiş dayanamadık acıdık onuda alacaz yarın.
Millet bizi köpek beslesin diye bekliyomuş herhalda sevdiğim bi abim var oda beni sever bizim malaklıyı gezdirirken gördü bunla vakit harcama bende daha iyisi var onu vereyim sana sen iyi bakarsın dedi yarın onu görmeyede gidicem allahın izniyle...

Gelelim hayatın gerçeklerine...

Şimdi başımızda 5 köpek var 1 malaklı, 1 kangal yetişkin erkek, bi yetişkin dişi, 2 de dişi enik.
Ne koyunum var çobanlık edecek, nede vaktim var dövüştürecek...
Heves ettik bi itimiz olsun, oda olacaksa KANGAL olsun dedik çıktık yola.
sadece köpek için günde 2 kere bahçeye gidiyorum allahtan yakın günde 4-5 lira mazot, bi o kadarda yemekle 1 köpeğin bana maliyeti aylık 250-300 lira... sonuç olarak 5 köpek beni zorlar.
Eee adım Ali ama soyadım AĞAOĞLU değil Smile

Hadi bakalım abilerim kardeşlerim yardım edin, yol gösterin bana bu işin içinden nasıl çıkayım, ne yapayım ???
resim derseniz yarın çeker sonraki günde eklerim.

Okuyanların vaktini aldım, hakkınızı helal edin.
VESSELAM!

Dostum Allah yardımcın olsun işin zor senin yerinde olsam içime sinmeyenleri bakabilecek kişileri bulup bir an evvel verirdim.hepsini seviyorum ayıramam birini dersen diyecek birşeyim yok ancak sana tavsiyem ki ben öyle yaptım enik besle büyüt aranızda bir bağ olsun bu işin zevki orda . ne davarla ne boğuşla işinde yoksa en mantıklısı bu elindeki yavrularda 4 5 aya büyüyecek zaman hızlı geçiyor kızanları gelicek binbirtürlü iş.ayrıca iyi köpeği kimse kimseye hediye etmez ( istisnalar olabilir tek tük )..anası babası belli bir enik al büyüt 1 tane olsun ama iyisi olsun.
Abi senin iş baya bi zor Allah kolaylık versin Smile Beğenmediğin alışamadığın köpekleri birine verebilir veya satabilirsin bence.
Resimlerini çekip sitede alım-satım ilanlarına koyabilirsin,düşük ücretle yada ücretsiz talep eden olursa dişileri azalt bir an evvel,ihtiyacı olan beğenirse alır..benim tavsiyem bir erkek bir dişi kardeş olmayan hayvan ayır kendine en beğendiklerin olsun..gerisini bir an evvel dağıt ihtiyacı olan kapılara gitsinler..ha bide eniklerin ana babalarının resimlerini çekebilirsen gidip enikleri vermen kolay olur..Kolay gelsin..
Ha bu arada kızana gelmiş dişinin çiftleştiği kesinse iğne ve kısırlaştırma ameliyatı ile sonlandırılabilir gebelik,tavsiye olarak söylemiyorum vebali olabilir..Kararı sen vereceksin..İğnenin garantisi yok,hayvanın kilosunu tartıp tam doz uygulatman lazım..

Kuzeninden aldığın köpeğe biraz daha zaman ver..ilgilenmeye devam et,alışır zamanla..
Müthis bi anlatim olmus gam keder sevin hepsi var bu sayfada kardesim sen bos ver kangali malagi kitap yaz:-)
(01-05-2012, Saat:04:24)murattatar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dostum Allah yardımcın olsun işin zor senin yerinde olsam içime sinmeyenleri bakabilecek kişileri bulup bir an evvel verirdim.hepsini seviyorum ayıramam birini dersen diyecek birşeyim yok ancak sana tavsiyem ki ben öyle yaptım enik besle büyüt aranızda bir bağ olsun bu işin zevki orda . ne davarla ne boğuşla işinde yoksa en mantıklısı bu elindeki yavrularda 4 5 aya büyüyecek zaman hızlı geçiyor kızanları gelicek binbirtürlü iş.ayrıca iyi köpeği kimse kimseye hediye etmez ( istisnalar olabilir tek tük )..anası babası belli bir enik al büyüt 1 tane olsun ama iyisi olsun.

Eyvallah hocam tavsiyelerin için teşekür ederim.
2 dişi yavruyu aldım. yetişkin erkek kangal vardı onada baktım açıkçası beğendim benim malaklıdan ortalama bi karış daha uzun yakşaık 80 cm var biraz zayıf ama içini dolduracağıma inanıyorum tipide o beğendiğim dişiye uygun güzel yavrular alacağıma inanıyorum.
kararımı verdim gibi...
resimleri çektim bu gece yuklerim.

iyidir kötüdür bilmem hocam ama bizim buralarda köpek satılmaz birinden para istesen adamı topa tutarlar köy yeridir az çok tahmin edersin...

(01-05-2012, Saat:05:04)paşa2727 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Müthis bi anlatim olmus gam keder sevin hepsi var bu sayfada kardesim sen bos ver kangali malagi kitap yaz:-)
teşekür ederim hocam onurlandırdın beni saolasın Smile


(01-05-2012, Saat:11:40)Aydos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ha bu arada kızana gelmiş dişinin çiftleştiği kesinse iğne ve kısırlaştırma ameliyatı ile sonlandırılabilir gebelik,tavsiye olarak söylemiyorum vebali olabilir..Kararı sen vereceksin..İğnenin garantisi yok,hayvanın kilosunu tartıp tam doz uygulatman lazım..

Kuzeninden aldığın köpeğe biraz daha zaman ver..ilgilenmeye devam et,alışır zamanla..

öncelikle teşekürler hocam.
bu konudada kararımı verdim düşük yaptırmak istiyorum. çünkü doğurursa gideceği yer barınak bunun vebali daha çok...

beğendiğim erkeğe çekeceğim onu. yeniden kızan olmasında sorun olurmu yada ne zaman kızan olur onu araştırıyorum.

Evet resimler hazır...
Bu, yazımda anlattığım şu an elimde olan malaklı (yada malaklı kırması. Tam bilmiyorum yorum bekliyorum)

[Resim: 576sf.jpg]

[Resim: 576y1.jpg]

[Resim: 576z2.jpg]

[Resim: 576zb.jpg]
-----------------------------------
Bunlarda dayanamayıp aldığım dişi enikler...
İlk resimdeki bizim malaklıyla tanışınca başladı havlamaya peşimden ayrılmadı dibine kadar gittik beraber onu beslemeyi düşünyorum açıkçası.

[Resim: 5777v.jpg]

[Resim: 57784.jpg]
--------------------------------------------
Son olarak buda bi abimin hediye edeceği köpek.
Benim malaklıdan bi karış daha uzun çok sallı bişey 80-85 cm var kafa yapısınıda beğendim.
Bahsettiğim kişi hayvana değer veren kangalın ne olduğunu bilen biri bana söylediği laf şu: ben bu köpeğe layık değilim kuru ekmekle bakılmaz buna. al bunu hakkını vererek bak...

Yalnız bi sorun var ya ilk resimdeki yada bu. İkisi arasında bi tercih yapmalıyım bu konuda bana yol gösterirseniz sevinirim şimdiden teşekür ederim...

[Resim: 577vx.jpg]

[Resim: 577wh.jpg]

[Resim: 577ws.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6