Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Hevesliyiz, acemiyiz, yardımınıza ihtiyacım var...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Dişi enikleri barınağa götür bırak artık şartlar uygun olmadıktan sonra kendini zorlamana gerek yok bakayım diye, malaklı dediğin köpekte malaklı değil diğer köpek çok bakımsız sen ilk köpeğine sahip çık her zaman en iyisi ilk beslediğindir Big Grin
(03-05-2012, Saat:03:03)ivriz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dişi enikleri barınağa götür bırak artık şartlar uygun olmadıktan sonra kendini zorlamana gerek yok bakayım diye, malaklı dediğin köpekte malaklı değil diğer köpek çok bakımsız sen ilk köpeğine sahip çık her zaman en iyisi ilk beslediğindir Big Grin

can sıkıcı yorumun için saol Big Grin

İkinci çok zayıf olan köpeği de, ilk köpeği de beğendim. Bana kalırsa 1-2 ay kendini zorla, ikisi de tam olarak sana alışıp vücutlarını topladıktan sonra o şekilde karar ver.

Enikler de gayet güzel. Yakınından birisine ver ilerde kızana geldiğinde yavrularını alırsın, eniklerini satarsın kendi köpeklerinin masrafı çıkar en azından...
(03-05-2012, Saat:03:46)Saldiray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İkinci çok zayıf olan köpeği de, ilk köpeği de beğendim. Bana kalırsa 1-2 ay kendini zorla, ikisi de tam olarak sana alışıp vücutlarını topladıktan sonra o şekilde karar ver.

Enikler de gayet güzel. Yakınından birisine ver ilerde kızana geldiğinde yavrularını alırsın, eniklerini satarsın kendi köpeklerinin masrafı çıkar en azından...

ivrizden sonra umut verici bi yorumdu eyvallah Smile
ilki alıştı ama huyunu sevmiyorum. diğerini ilk defa bugun gördüm muhtemelen yarında eve getircem.
kendi köpeğim de güzel ama hem boy yok hem sal ama pati el kadar kemik bilek gibi...
diğerinin zayıflığı şu aşamada benim için önemli değil iyi bir bakımla elbet toplar kendini tabi genetiğinin izin verdiği kadar. oda diğeri gibi kemikli değil.

esas sorum şu: boyu ve salı kısa ama kalın kemiklimi? yoksa 80 cm üstü salı uzun ama ince yapılı bi köpekmi?

kulaksızı beğendim, açlıktan öyle duruyor bence.. durduğu zemin eğri büğrü, öyle olunca tam basışı belli olmuyor ama yinede basarlarında falan da bi sıkıntı yok gibi.. Ben olsam onu beslerdim, bakarsan bakmazsan dağ olur hesabı zayıf düşmüş.
Fakat karakteri nasıl onu bilemiyorum ona da sen karar vereceksin.

şöyle farzet, tıknaz olan bu saatten sonra anca enine verecek, ama öbürü zaten sallı bi de onun sağlıklı beslenip doldugunu düşün..
Dostum yazılarını baştan sona kadar okudum. Anlayabildiğim kadarı ile bişeyler anlatmaya çalışayım.

1-Öncelikle köpeği sizin sevmeniz önemlidir. Sevdiğiniz köpeğe bakın.
2-Yaşadığınız yer nasıl bir yer bilmiyorum ama 1 köpek beslemekle, 2 köpek beslemek yada 5 köpek beslemek arasında çok fark yoktur.
3-Aslolan günde en az bir kez köpeğin başına varmaktır. Köpeğin başına vardıktan sonra gerisi kolay.
4-Ucuza temin edebileceğin maddelerle ( misal bayat ekmek) birden fazla köpeğe bir köpek maliyetine bakabilirsin.
5-Malaklı dediğin köpek malaklı değil, kangal zannettiğinde maalesef kangal değil. Ama başta belirttiğim gibi bunun çok önemi yok. önemli olan senin köpeğini7 köpeklerini sevmen.
6-Şartların iyi değilse dişi köpek sayısını artırma. İleride yavru yapacaklardır ve sıkıntın dahada artacaktır.
2. zayıf köpek bence diğerine göre daha güzel. Yavru köpeklerin bakımı gerçekten ÇOK zordur dostum. Hakkını vererek bakıcam diyosan ilk 7-8 aya kadar adama illallah ettirirler (beslediysen daha önce bilirsin). 10 numara bakabileceğine inanmıyorsan eğer mutlaka elinden çıkar ve bakabilecek birilerine hediye et.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6