Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Pişmiş Tavuk Kemiği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Duzenli gezen ve yeteri kadar verilen fazla kilo problemi olmayan hayvanlarda eger genetik degilse iskelet yapisinda sikinti olmaz
(15-05-2015, Saat:12:51)arap51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]tavuk kemiğini pişmemiş versem bir zararı olurmu.

Asıl mesele tavuk artıkları veya tavuk etinin ticari mamalara ciddi bir rakip olmasıdır.Pazar kaybetmek istemeyen sektör, böyle içi boş laflarla milleti kandırıyor.Pişmiş kemik sertleşmesinden ötürü tehlikeli olabilir, eyvallah da çok düşük olan bu olasılık için korkmaya değmez.Ne yani trafik kazası oluyor diye arabaya binmekten vaz mı geçeceğiz.zaten köpeği çiğ beslemek daha sağlıklı. (Bkz: barf diyeti)
argentino dogo veya albino bir ırk değilse tavuk eti sorun teşkil etmez genellikle. argentino dogo gibi köpeklerin genelde tavuk etine veya kemiğine alerjileri oluyor. bu alerji oranı %60larda. yani 10 köpekten 6 sında alerji oluyor. nadiren görünen diğer sorun ise kemik parçalarının bağırsakta kalması. bu durumda kabızlık daha ileri boyutta ameliyat şart. çiğ veya pişmiş verme farketmiyor. çiğ verilirse iç parazit sorunu olma riski var. etlik üretilen tavukların kemikleri çok sert olmadığı için pek sorun çıkarmaz, onun dışındaki riskler bu.
Sayfalar: 1 2 3