Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Pişmiş Tavuk Kemiği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Yal yapmak için arpa unum yok şuan için elimde makarna+yoğurt+ekmek veya pirinç pilavı+ yoğurt+ekmek veriyorum. 3-4 güne mama gelecek mamayı bunlara mı ilave ederek vereyim yoksa kemik suyundan hazırladığım yala mı ilave edeyim arkadaşlar. Birde köpeğim hiç doymuyor gibi bir his var ne zaman görse üstüme zıplıyor niye böyle yapıyor aç olduğundan mı sevindiğinden mi anlayamadım hala Smile
Mamayı birşeye katmana gerek yok.mama zaten ağır.gunde 3 ogün verirsin.ara ogün vermek isterse nde elinde bulunanları ver.fazla yedirme iştahı azalır.itaat öğret.yemek zamanı üstüne atlarken verirsen devam eder.yemek verirken üstüne atlamaya başlayınca sesini yukselt.kız durup beklemeye başlayınca mamayi ver.
Haklısınız ama her öğün 1 avuç mama verince bizim deli oğlan hiç doymaz bağırır gibi geliyor bana. İştahı çok iyi maşallah şuan yanından geldim üstüme atladı kızınca oturdu ama en fazla 10 saniye sürüyor sonra tekrar heyecanlanıyor atlıyor zıplıyor Smile
SENEDE BENIMDE ELİMDEN 40-50 YAVRU GECIYOR. ELLE CEVRILEN EN BÜYÜK BOY 55 NUMARA KIYMA MAKINASI ALDIM TAVUK KEMIKLERI PİRİNC TANESI GIBI KIRILIYOR KIRIK PİRİNC ALIYORUM ONUNLA KAYNATIYORUM YAVRULAR COK GÜZEL YIYOR. TAVUK KEMIĞI KÜCÜK YAVRULARDA BAĞIRSAKLARI DELEBİLİR BENIM YÖNTEMI DENEYIN AKLINIZDA SORU İŞARETI KALMAZ.
Zarardan kasıt, kemik kesici olduğundan, küçük yavrulara zarar verebileceği için denmiştir. Daha küçük yavrularda da eti kemikten ayırıp öyle veririsin. ben öyle yaptım. 2 aylıktan itibaren de kemikleriyle yedirmeye başladım, bir zararını görmedim. Önemli olan, çiğ vereceksen parazit kontrolünü yaptırmak.
benden nacizhane tavsiye,
mümkün olduğunca tavuk kemiğinden uzak durun!!!!!!ilk başta köpek iyi yiyor ama tavuk kemiğin yapısı gereği iğne gibi kırıldığı için içerde bi yerlerde mutlaka iç organlarına batıyor.Bu belki 2 yıl sonra belli oluyor.hayvan iştahsızlanıyor artık hiç bişeyi beğenmiyor.Tavuk kemiğinde bulunan fosfor köpeklere yaramıyor arkadaş.Aşırı tüy dökülmesinin sebebi de bu.Ucuz diye tercih ediyoruz ama yal,ekmekle besleyin ondan iyi,ben 2 köpeğimide 3 yaşlarında kaybettim sebebi tavuk kemiği,ara sıra verilebilir ama ana besini tavuk kemiği olmasın.

tavuk kemiğini pişmemiş versem bir zararı olurmu.
Sayfalar: 1 2 3