Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Hepinizin Yanlış Bildiği Kurt Tartışması!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
ali cengiz kangal dan başka koyuna giden köpek yokmu dedin bilir bilmez konuşma bana deki 100 kangaldan biri anca canavarı boğar . cengiz köyüm karapınara yakın burda kangalın k sı yok ama kurdu yıkan çok köpek var karapınarlı çolaklardan 2 köpek var köpek boğuştuğunda ayağını kessen köpeği bırakmıyor sen kalkmış kangaldan başka gitmez yıkamaz diyon . sen boya posa bakma 90 cm üstü çok köpek gördük 70 cm gelmeyen köpeklerin altında öldü ali cengiz sen köpek beslememişin bunu unutma sadece kangal kurda gitmiyor akbaşıda gidiyor boz çoban köpeğide yörük köpekleride bizim karapınarın havale köpekleride gidiyorr
Arkadaşlar şu çocuğa cevap vermeyin belli ki yaşı küçük, bu işin hevesinde tutturmuş bir kangal türküsü çığırıp gidiyor. bırakın kendi halince eğlensin, zamanı geldiğinde oda öğrenecektir.
(19-10-2014, Saat:05:44)AliCengiz4 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi demişsiniz "ne köpekler var" kurdu boğan anlamında birincisi kangaldan başka kurda giden köpek yok bunu bil. ikincisi size gösterdiğim boydaki kurtlar sıcak yerlerde yaşamıyor türkiye'de çok soğuk yer yok soğuk iklim yerleri var ama o kurtların yaşadığı kadar soğuk değil yani o kurt türkiye'de yaşasa ölür! Sibirya kurdu sanmayın resimlerdeki kurtlar vahşi!!! Koyun sürüsünü korumak amaçlı herkes tabikide dikenli tasma takar işini riske almaz ama bazı vicdansızlar sadece zevk amaçlı dikenli tasma takıp dağa çıkıp kurt arıyo buluncada kavga ettiriyo vs. vs. ama dikenli tasma var ve birde video çekiyo ama videonun yarısı yok o ayrı bir mesele... Tamam kangal dikenli tasma takarak kurdu öldürür türkiye'dekinden bahsediyorum. Ama eşitlik olunca işler değişir ve kurt kangalı öldürür ve sonrada YER! Ben size gerçek bilgi vermeye çalışıyorum siz kangal alır kangal alır diye direniyosunuz! La kangala lafım yok güçlü köpek hatta bana göre köpeklerin en güçlüsü. Ama kurduda dikenli tasma ile yenebiliyor yani öylede aslında çok iyi bir güç ve cesaret gerekiyor ki bu kangalda var. Ama dikenli tasmasızda kangal gider kurda fakat kurt onu öldürür hatta çok açsa veya değilse onu bilmiyorum ama öldürdükten sonra yiyo yani aç olduğu içinmi yoksa bilmiyorum ama tabiki açtır yediğine göre... Şimdi şöyle bir muhabbet var kurtboğan cinsi o bir kere kökten saçma her kurtboğan cinsi kangal kurdu öldüremiyor. Ha birde ayıboğan var ben onu duydum hatta bana ayıboğan kangal diye satmaya çalışanlar oldu ben bunu duyduktan sonra artık size laf anlatmayı felan bıraktım... Ki hala direniyorsunuz bide. Kangal alır kangal alır lan tamam lan ne köpekmiş arkadaş ! Kangal-aslan muhabbetine bile girenleri gördüm yaa Big Grin Yuh diyorum artık!


dediklerin mantıklı yalan değil. ama senin anlatış şeklin yanlış. sen birinden bi kazık yemişsin bu kangallarla ilgili bu belli. birincisi biz kangal beslemiyoruz. meydancı köpekler besliyoruz. yani türk çoban köpekleri adında kangal,aksaray,akbaş,boz çoban köpeği iç anadolu çoban köpekleri v.s bu köpeklerin en iyileri en iyileriyle en baskın olanlarıyla eşleştirilip bu günümüze kadar geldi yani bizim beslediklerimiz bu saydıklarımın karışımı. fakat tek adı var türk çoban köpeği. ve bu köpekleri beslemek bir sevdadır. bir aşktır. bu yüzden kendi köpeklerimizi yüceltiriz. aslanı bile boğar deriz. yere göğe sığdıramayız. evet genelde 2 yada 3 kangal bir kurdu boğuyor. nedeni ise kurt boğuşmuyor. diş atarak kendini sovunarak kaçıyor. ve kurdun çenesi bizim köpeklerimizin çenesinden çok çok sert. ve diş atarak kangalın kemiğini çatlatabilirler. bu yüzden bir kangal başarısız olur. köpekler birdan fazla olduğunda biri oyalıyor diğeri boğazlıyor ve boğarak oldürüyor. ama azda olsa kangalın tek başına bir kurdu yıktığıda görüldü öylede kangallar var. gelelim bizim meydancı köpeklerimize!! eğer kurt boğuşuyor olsa şuna inan kesinlikle bizim meydancılarımızı boğamaz. gücü yetmez. birde senin bahsettiğin büyük kurt mevzusuna gelelim. senin bahsettiğin kurtlar çok büyük fizik gücü bizim köpeklerimizden çok yüksek. fakat bundan bize ne??? bizim kurtların evrim geçirmiş halleri ve buna örnek vereceksek aslanlarda kedi gillerden. şimdi köpekler kedileri boğuyor öldürüyor diye sen diyebilirmisin sıkıysa gitsin aslanı boğsun öldürsün. senin kurt hikayeside bu olay gibi evrim geçirmiş hallerinden bize ne!! bizim köpeklerimiz bizim başımızın tacı ve bu kadar işe yaramaz olsalardı afrikaya çitaları kovalasınlar yabani hayvanları kovalasınlar diye bizlerden bu köpekleri aldılar. ve gerçektende işe yaradıklarını gördüler. sen bizleri cahil görüyosan ve bu konularda bilgisiz görüyorsan sana tavsiyem bizlerle muhattab olma bu sitedende uzak dur. çünku sen bizleri anlayamazsın. ok.
Evet ama sizin dediğiniz kedigiller demişsiniz ama bakın "aslan" "kaplan" ve "kedi" isim farkı var ama siz çok genel anlam kullanarak kurt boğdu diyorsunuz. Ve demişsiniz ki kurt boğuşmuyor?! Nasıl boğuşmaz?! Benim kaç tane köpek öldü kurdu öldüreyim derken kurt boğuşmuyor dediyseniz şöyle herhalde köpeğin boğazını yakaladımı zaten bitti benim kaç tane köpeği alıp götürdü. Boğazından tutuyo sirkeliyo sonra götürüyo! Dağa felan götürüyo çünkü ben dağda kendi köpeğimin cesedine rastladım sadece kuyruğu ve kafası kalmıştı. Yani kurt boğuşmaz dediğin ne tam olarak anlamadım ama kurtta öldürmeye niyetli saldırıyor. Ama arada sırada şöyle yapıyor kaçıyor köpeği ormana çekiyor diğer kurtlar köpeğe saldırıyor oda koyunları teker teker öldürüyor! Yada köpeği çok uzağa koşturuyo sonra yine hızlıca koyun sürüsüne geri dönüp öyle koyunları öldürüyo. Ben çok rastladım. Benim kaç tane köpeğim öldü! Bana çocuk felan diyenler olmuş çekemediğiniz için saçmalıyorsunuz! Siz nasıl derseniz diyin ben size açıklıyorum bakın ilk yazımda size kötü bir şey söylemedim. Ama siz bana sert davrandıkça oldu bu tartışma...
Arkadaş senin üslubun baştan yanlış olduğu için tepki cekmissin. Alaska'ya gidip bir tane avciyla konuşup koca koca kurtlar görmen sana bilmiş bilmiş konuşma hakkını vermez. Fikrini söylersin tecrübelerine dayanarak ama bu kadar tecrübeyle yanlisinizi duzeltiyorum diye konusmamalisin bence.
Senin o şekilde konusabilmen için belli sayıda deney yapman lazım. O alaskadaki Kurtlarla en iyi çoban köpeklerini tasmali tasmasiz bogusturursun belirli bir test sayısı sonunda bir yoruma varabilirsin.
aklıma nasrettin hoca geldi,dünyanın ortası neresi demişler deyneğini saplamış burası demiş ne belli demişler isterseniz ölçün demiş,ne kadar insan yaşıyor demişler eşeğimin üstündeki kıl sayısı kadar demiş nasıl ispatlarsın demişler kılları ve insanları sayın demiş,bu laflarda hoca hikayesine döndü,alicengiz4 sen alaskadan kurdu getir,biz kangalı çengelsiz atarız iddiana ispat getirene kadar da lütfen saçmalamayı bırak
ali cengiz arkadaşın söylediklerinin birçoğu doğru .. ama burdaki insanların bilgisini hafife alıp bir hoca edasıyla konuşması bir çok arkadraşı rencide etmiş..
kurtta boğuşur kendine has tabi meydan kuralları bilmez dişte vurur ayakta alır..
sadece kangal kurda girmez alicengiz kardeşim malaklıda girer karapınar soyuda yörüğüde davar köpeğide
birde vurucu kardeş gerçek şu ki alaskadaki yaşayan o bizon avlayan kurtlar varya ne yazikki bizim kangalların cesareti yeten olur onlara girmeye ama sadece yem olur .. çünkü onlar fiziken çok güçlü çene olarak kangalı tuttuğu yeri çeker alır ve doığada sürekli oldukları için nefesti falan olmaz yem diye alır ne yazıkki.. ha türkiyede yaşayan kurt cinslerinde teke tekte kurdu deviren köpeğimiz bence daha fazla.. ne yiğitler var köpekteki cesaret ne kedi gillerde ne kurtta.. ben dayak yerim bu büyükmüş falan demez bu hayvanlar ..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6