Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal yavrularını yedi !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İkinci doğumda da böyle yavrularını yerse. Köpeğin arkasına teneke bağlayıp salacam gitsin. Smile Çünkü herkez bu durumun normal olmadığını söylüyor.
(22-11-2013, Saat:08:32)erbek47 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İkinci doğumda da böyle yavrularını yerse. Köpeğin arkasına teneke bağlayıp salacam gitsin. Smile Çünkü herkez bu durumun normal olmadığını söylüyor.

Son yavrudan haber varmı kardeş, Kurtarabildiniz mi?
Arkadaslar, Yaban tv`deki programda böyle bir soru gelmisti. Oradaki Veteriner hanimin anlatmasindan anladigima göre Köpekler dogum sirasinda vucudundan cok Mineral ve Vitamin kaybetmesi sebebiyle bunlari da yiyeceklerden ve bünyesinden karsilayamadigi icin hayvanin hayvanin kimyasi altüst oldugundan, tabi bu da sütüne yansidigi icin hem kendini hem de yavrularinin bir kismini kurtarmak icin yavrularindan zayif olanlari yiyerek vucudundaki acigi kapatarak digerlerini yasatmak istemesindendir dedi. Simdi ben de buna katilmakla beraber benim de eski köpekcilerden duyduguma göre yeni dogurmus hele hele bu ilk defa dogurmus disilerin yavrularina en az 2 hafta el sürdürtmezlerdi. Sebebinini sordugumda bizim kokumuz yavruya bulasirsa anasi o yavruya bakmazmis. Ben bunu kus yavrularinda tecrübe ettim. Farkindaysaniz. yeni dogurmus disiler birak yabanciyi sahibini bile yaklastirmak istemezler. kiskanirlar. Sahiplerinden yavrularina zarar gelmeyecegini düsündügü insanlara tölerans gösterirler. Bunlari böyle davranmasinin baska sebebi ise yeni dogmus yavrularin bagisiklik sisteminin gelismemesi sebebiyle ic güdüsel olarak hem yavruyu baska canlilardan bulasabilecek mikroplarin bulasmasini önlüyor, yada cok fazla kokumuzu bulastirdigimizdan(mikroplarida) o yavruyu imha ederek digerlerine bulasmasini önlemek istiyor. Genellikle ilk dogumda yavrulara birakilan kokunun onlara zarar vermeyecegini daha önce tecrübe etmediklerinden bu tip hadiselere rastlaniyor. Ister kurtlar olsun ister köpek( kafeste degilse) dogum yapmis oldugu yeri ilk firsatta degistirir. Sebebi ise dogum sirasinda cikan sivilarin sebebiyle yaymis oldugu mikroplaridan, Köpek yavrularinin diskilarinin mikroplarindan ve diger parazitlerden korumak icindir. Eger dikkat ettiyseniz yavru sictiktan sonra yavrunun götünü yalayarak orada olan ve olusabilecek mikroplari salyasinda bulunan antibiyotikle dezenfekte ediyorlar. Bunu vahsi dogada bulunan bütün hayvanlar yapiyor. Simdi bizde diyoruz ki; bunlar hayvandir, salaktir ne anlar bunlardan. Eger bir canli hayatini dogada neslini hic bir yerden yardim almadan her türlü olumsuz sartlarda devam ettirebiliyorsa ona saygi duymak lazim. Akilli gecinen insanlar hic yardim almadan kac tanesi kendi basina dogurabiliyor. Kur`an`daki bir ayette söyle emrediyor. (Allah`in yarattiklarini seviniz) Yunus Emre üstat `söyle demis; Allah`in yarattiklarini seviniz zira, Yaradandan ötürü. Saygilarimla Hoscakaliniz.
yeri açıksa zırt pırt birileri gidip bakıyosa kıskanıp yavrularına zarar verir son yavruyu hemen yanından alın biberon ve bakkalda satılan cicibebe harici mamayla besleyin arı mama pirinç unu ideal :-)
dişinin meziyetsizliğinden başka bişey değil yok ilk yavruymuş yok aç kalmış bırakın efendim bunları ölmüş yavrusunu burnuyla itip yalayarak canlanması için umutlanıp başında göz yaşı döken ağlamaklı inleyen çok anne köpek gördüm onlar enayimi. kimisi derki yabancı yavruyu öldürür doğanın kanunu benim bi kancığım vardı 5 kendi yavrusu 19 tanede iri ufaklı enik koydum altını hiç ayırt etmiyor hepsinide emziriyordu öldürmek doğanın kanunuysa benim dişi kanun kaçağımı ? annesiz kalmış kuzuyu emziren bi dişi köpek salak mı yoksa annenin kralımı ?
(03-02-2014, Saat:11:57)KOÇOĞLU Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]dişinin meziyetsizliğinden başka bişey değil yok ilk yavruymuş yok aç kalmış bırakın efendim bunları ölmüş yavrusunu burnuyla itip yalayarak canlanması için umutlanıp başında göz yaşı döken ağlamaklı inleyen çok anne köpek gördüm onlar enayimi. kimisi derki yabancı yavruyu öldürür doğanın kanunu benim bi kancığım vardı 5 kendi yavrusu 19 tanede iri ufaklı enik koydum altını hiç ayırt etmiyor hepsinide emziriyordu öldürmek doğanın kanunuysa benim dişi kanun kaçağımı ? annesiz kalmış kuzuyu emziren bi dişi köpek salak mı yoksa annenin kralımı ?
abi nerelerdsn hos geldn ozlemstk sivri dobra yorumlarni Smile

ömür oldukça buralardayız beni seven herkesi bende seviyorum ukalalık edip sevmeyenide seviyorum diyesim hiç içimden gelmiyor Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4