Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal yavrularını yedi !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
dişi annelik yapmayı bilmiyor ve ya istemiyor yavruları bazı köpek çok iyi bakar hiçç havlamayan dişi yavruları olunca azrail gbi olur sahibi harici herkeze saldırr ancak sizinki gbi bazıları bakmaz emzirmek için yatmaz bile üstlerne basar ölüncede yer yada gider uzak biyere atar yavruyu böyledir yani
Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim.
Rica ederim keşke daha bilgili ağbilerimiz kardeşlerimiz önem verip bilgilendirseler sizi ama malesf yazmıolar
İşallah yazarlar. Bende kalan 1 enik için dua ediyorum. Şuan 4 günlük oldu. 1. haftayı atlatabilirse zaten yaşar. Yani gözleri açılıp yürümeye başlarsa annesi onu kolay kolay boğamaz. Peki onu yemesinin mantığı nedir. Yavrularının çöpe atılmasını mı istemiyor ? Yoksa bütün köpekler ölen yavrularını yiyor mu ?
benim dişide ilk doğumunda öldürmüştü 1 tanesını fakat ben geceli gündüzlü 10-15 gün anasınıın yavrularnın yanından ayrılmadım annesı sürekli oturuyodu yavrularını bazen eziyodu ilk doğumlarında 10-15 gün katlancaksınız geceli gündüzlü fakat 2. doğumunda artık dişi kendisi bakmaya başlıyor öldürmüyorda. Dişinin ilk doğumunda kesinlikle yalnız bırakmayın eğer yalnız bırakırsanız yavru çok çabuk tehlikeye girebilir.mümkün olduğunca yanından ayrılmayın ilgilenin ki dişide bi sonraki yavrularına nasıl bakcağını öğrensin..
Valla keşke dişi yanımda olsa. Ben gözüm gibi bakarım. FAkat kuzenimin işi olduğu için doğru dürüst bakamıyor. ve köpekte dediğiniz gibi acemi olduğu için üstüne oturuyordu ve sonrada yiyortdu. İşllah 2. doğumda düzelir bu davranış.
s.a kardeş. kardeş bu az rastlanılan bir durum benim başıma gelmedi fakat böyle bir duyum aldım. köpekler köpek eti yemezler istisnai durum olmadıkça. ya zor durum da kaldığından ölmemek için yer ya azgınlığından sinirinden hırsından yer yada başınıza geldiği olay annenin yavrusunu yeme mevzusu vardır . buna şöyle bir açıklama yapayım: anne köpek yavrularının güçsüz hayatta kalamayacaklarını anladığı zaman yavrularını kendisi öldürür ve yer veyahut annenin psikolojik sorunu vardır ama bu durumda hepsini öldürür geriye bırakmaz. yavrularını üzerine basması oturması yada yatması durumu tamamen annenin tecrübesizliğinden kaynaklanır. tecrübesiz diye nitelendirdiğimiz dişi muhtemelen ilk doğumunu yapmış dişidir fakat bazı dişiler bunu her doğumlarında tekrarlar. bu dikkatsizliği önlemek adına yapılabilecek temel şart yavruları gözleme almak gerekiyor..
Sayfalar: 1 2 3 4