Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: kara kangal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54
belkı burada da yazmıssımdır,yada bu ısı ogrettıgım bır cok ınsana da soylemısımdır.
kopekler renklere gore IRKLANDIRILAMAZLAR.
sadece maskesı dısında vucudunda 1 tane bıle sıyah kıl olan kopek,sımsıyah yavru verebılır.bu 8-10 yıl evvel yazıp anlattıgımız bır gercektır.
çapar,ala,hatta tuylu de olabılır.
amerıkayı yenıden kesfedenlere duyrulur.
(08-01-2013, Saat:04:31)bulkutta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ankader'in kim olduğu, kimler tarafından kurulduğu ve ne işler yaptığının hepsi açık seçik belirtilmiştir. Örnek alınan köpeklerin hepsinin de resmi sayfa da mevcuttur. Açıp okumazsanız bunu elbette ki bilemezsiniz. Bilmeden de böyle şanssız yorumlar yazarsınız sadece. Köpekleri konuşurken de ineklerden örnek verirsiniz. Savaş bey haliyle hiçbir şey bilmediğinizden de Ankader'e diyebileceğiniz bir söz de olamaz.

Beyefendi siz benim kim olduğumu biliyorsunuz ama ben sizin kim olduğunuzu bilmiyorum.En azından isim olarak.Biriyle muhatap olduğunuzda önce kendinizi tanıtın.Tanıtmaktan çekinceniz varsa burada bana yada bir başkasına ulu orta yazılarda yazmayın lütfen. Benim ankader ile ilgili sorularımın bilinçli yazıldığını ya anlamadınız anlamadan cevap vermeye kalktınız yada anladığınız halde bu şekilde cevaplamak işinize geliyor.Beyefendi; sizin ankader üyesi yada yöneticisi olma ihtimalinizin olduğunu düşünüyorum.Ankader denilen dernek yada her ne ise önce kurucu konumunda olan insanların kendilerinin birer kangal uzmanı olduklarını kanıtlamalılar.Derneğin kangal hakkında bilinçli ve doğru bir çalışma yapabilmesinin temel şartı budur. Şimdi gelelim yapıldığı *** edilen bilimsel çalışmaya;
DNA örneklerinin alındığı *** edilen köpeklerin ne kadar kangal olduğuna.Değerli arkadaşım,kusura bakma ama ben o köpeklerin içinde kangal göremedim.Elbette bu benim düşüncem.tabi size ve ankadere göre hepside kangaldır. yarın bir başka dernekte çıksın kangal ile hiç ilgisi olmayan 50-60 köpekten DNA örenekleri alsınlar şu incelemeyi yapan kuruma göndersinler ve sonra alınan sonuçları ankader gibi ve yeni kangal belgesi olarak yayınlasınlar. O zaman hangisi gerçek kangalın bilimsel ispatı olacak.Siz benim verdiğim inek örneğini anlayamadıysanız size köpeklerle ilgili birşey anlatmanın çok daha zor olduğunu düşünüyorum.
saygıdeğer beyefendi,size son olarak şunu söyleyeyim; sizinle aynı görüşte olmayan insanların görüş ve düşüncelerine saygılı olun. Hiç kimsenin bilgisini tartmak ve aşağılamak sizin yada bir başkasının haddi değildir.Yazılıp çizilen herşey doğru olablirmi? Bir konuda yazılan yüzlerce yazı ve belge olabilir her yazılan doğrumudur?Ankader üyeleri ve siz öyle kabul etmişseniz kangal sizin için odur.Başkalarının fikirlerini kabul etmek zorunda değilsiniz ama saygısızlık etmek durumunda da olmamalısınız. Teşekkürler.
Akıncım senin yorumunla ne demek istediğini tam anlayamadım.Biraz açarsan sevinirim. Yani sende simsiyah kangal olduğunu yada olabileceğini düşünenlerdenmisin?selamlar.
Savaş bey siz benim yazımı anlayana kadar okuyun bence. Bir de bugün KIF denen kurumun hazırladığı standartta neden tek bir Panter ırkı köpek bulunmamakta onu açıklayabilirseniz aydınlanırız. Çalışma da kullanılan köpeklere bakmışsınız ve tek bir Kangal görememişsiniz. Onların içinde 3 tane sizden alınmış köpek var Smile Onu da anlayamamışsınız sanırım o yüzden hem yazılarımı hem de resimleri anlayana kadar okuyup, resimlere anlayana kadar bakmanızda fayda olur diye düşünmekteyim. Şu an yazılı bulunan ve köpeklerimizi her haliyle yanlış tanıtan standartta ne yazık ki bir tek Panter ırkı köpek bile kullanılmamışken bizim çalışmamızda sizden alınma 3 köpek kullanılmış, bence epey iyi bir oran. Burası ana amacıyla köpek dövüşlerinin takip edildiği bir site dolayısıyla Saygıdeğer beyefendi falan tipi yazılarınız pek sitenin formatına uymuyor. Bilmem hatırlarmısınız Kangal'a benzetemediğiniz köpekler arasında Mısırörenli adıyla da bilinen Talaz'da mevcut, hani şu sizin Ejder'i öldürmek üzereyken sizin ricanızla Ejder'in elinden kurtulduğu Kangal. Tanıyamamış olabilirsiniz o yüzden sizden ricam resimlere tekrar bakmanız.
oncelikle sunu soylemem gerekli. Kangal kimsenin tekelinde degildir. Ankader,fci,kif yada herhangi bir sahisin tekelinde olamaz. Onlar tarafindan temsil edilemez. Kangal olsa olsa dagdaki cobanindir. Milletindir,ancak onu turk milleti temsil edebilir. Z
Dağda ki çobana söyle de DNA çalışmasını o yaptırsın o zaman, parasını da o ödesin. Sonra çıksın standart yazsın ve köpeklerimizi tüm dünyaya tanıtsın. Tanıtsın ki elin ecnebileri köpeklerimizi sahiplenmesin.

Dağda ki çoban dediğin adamlar zaten para peşine düşmeseydi, ellerinde ki en iyi damızlıkları paraya değişmeseydi, sadece iri köpek üretmek için saf köpeklerini kırmasaydı bizlere de ihtiyaç olmazdı.

Şu an sayılı kalan ve adamakıllı üretim yapan çoban kardeşlerimi bu saydıklarımdan ayrı tutuyorum elbette ki.
(09-01-2013, Saat:05:42)bulkutta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Savaş bey siz benim yazımı anlayana kadar okuyun bence. Bir de bugün KIF denen kurumun hazırladığı standartta neden tek bir Panter ırkı köpek bulunmamakta onu açıklayabilirseniz aydınlanırız. Çalışma da kullanılan köpeklere bakmışsınız ve tek bir Kangal görememişsiniz. Onların içinde 3 tane sizden alınmış köpek var Smile Onu da anlayamamışsınız sanırım o yüzden hem yazılarımı hem de resimleri anlayana kadar okuyup, resimlere anlayana kadar bakmanızda fayda olur diye düşünmekteyim. Şu an yazılı bulunan ve köpeklerimizi her haliyle yanlış tanıtan standartta ne yazık ki bir tek Panter ırkı köpek bile kullanılmamışken bizim çalışmamızda sizden alınma 3 köpek kullanılmış, bence epey iyi bir oran. Burası ana amacıyla köpek dövüşlerinin takip edildiği bir site dolayısıyla Saygıdeğer beyefendi falan tipi yazılarınız pek sitenin formatına uymuyor. Bilmem hatırlarmısınız Kangal'a benzetemediğiniz köpekler arasında Mısırörenli adıyla da bilinen Talaz'da mevcut, hani şu sizin Ejder'i öldürmek üzereyken sizin ricanızla Ejder'in elinden kurtulduğu Kangal. Tanıyamamış olabilirsiniz o yüzden sizden ricam resimlere tekrar bakmanız.

Merhabalar,umarım bu yazışmanın tadı kaçmadan sürdürme imkanı buluruz.
Sizesaygıdeğer beyefendi diye hitap ediyorum,siz sitenin formatını ileri sürerek hitabımın yanlışlığını dile getiriyorsunuz.Kusura bakmayın ama bu sitenin formatı saygı ve terbiye sınırlarını aşmayı gerektirmiyor.Zaten öyle olsa benimde bu sitede işim olmaz.Elbette zaman zaman bir kaç kendini bilmez hadlerini aşan laflar edebiliyor.Gerekeni site adminleri yaptığı gibi yanlış yere yaptıkları zaman yerin dibine girseler karşılığını buluyorlar. Gelelim Ejder için ileri sürdüğünüz gerçek dışı iddiaya.Ben hiçbir zaman bahsettiğiniz köpekle köpek boğuşturmadım.Ejder yaşadığı sürece üç beş mahalli maça çıktı ve hiçbirini de kaybetmedi.Bu hikayeyi size kim anlattıysa çıksın ispatlasın.Mısırören köyünde tarih boyunca bizim köpeklerimizi boğabilecek nitelikte bir köpek var olmadı ki Ejder'i boğan bir köpek olsun.Gelelim kif konusuna. Nasıl ki sizin ankader benim için bir şey ifade etmiyorsa kif denilen kuruluşta aynı şekilde benim için bir şey ifade etmiyor.kif yöneticilerinin kimler olduğunu dahi bilmiyorum ama bu işi bilmediklerini düşünüyorum.Kardeşim Barış tanır onları. Barışın ne kadar köpeği varsa hepsi de o kif denilen kuruluşa kayıtlı köpekler. Yanılmıyorsam son iki yıl içinde Barışın yaptığı tüm üretimler secereli ve kif kayıtlarında mevcut.Sizin ankadere ben köpek falan vermedim.üç tane köpeğimizin orada mevcut olduğunu söylüyorsunuz.hangi köpekler bizden gitmeymiş bir zahmet onada açıklık getirin.Bütün bunlarla birlikte son defa rica ediyorum sizde kendinizi tanıtın bende sizi tanıyayım.
Evet kimsenin saygı ve terbiye sınırlarını aşmaması sevindirici fakat sizin bu olmuş olayları unutup hatırlamama veya değiştirerek anlatma huyunuz gerçekten insanları yanlış yönlendirme konusunda endişe verici bir hal almış durumda.

Mısırören'de Aziz Yüksek ismini tanıyorsunuzdur herhalde. Tarih boyunca Mısırören'den köpek çıkmadı lafları çok iddialı cümleler olmuş Savaş bey.

Ankader köpek falan alan bir kurum değil, dolayısıyla köpek vermeniz de söz konusu olamaz. Sanırım yazdıklarımı anlayamıyorsunuz veya düzgün okumuyorsunuz. Çalışmada kullanılan köpeklerin hiçbiri Ankader'e ait değildir, ait olması da zaten mümkün olamaz. Sadece sizden satın alınmış olunan 3 köpek çalışmada kullanıldı anlamında yazmıştım. Resimlere bakıp kendi verdiğiniz köpekleri tanımamışsanız bir önemi de yok zaten.

Ben sizin her sorduğunuz soruya cevap veriyorum ve aynısını sizden de bekliyorum. Ben size KIF ile alakalı yöneticilerini tanırmısınız veya kardeşiniz KIF i tanıyor mu falan gibi sorular sormadım ki bana bunları anlatıyorsunuz. Ben sadece hazırlanan standartta neden bir tane bile Panter ırkı köpek bulunmuyor onu sormuştum.

Ankader tüm dünya da bir ilki başarmış bir dernektir. Bizden önce bu bütünlükte köpekleri bir araya getirip bilimsel olarak Kangal'ın DNA sını çıkarabilmeyi başarmış bir kurum ne yazık ki çıkmamıştır. Sizin Ankader'i tanımamanız tamamen sizin kaybınızdır, kendi tercihinizdir saygı duyarız.

Son olarak ben sizin kardeşinize doğmamış enikler için 600 TL kapora yollamış ve hala enik bekleyen insanlardan biriyim. Sayfamızı okursanız ismimiz cismimiz açık seçik yazmakta fakat nedense bir türlü okumak istemiyorsunuz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54