Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kurt Postuyla Köpek Deneme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
(24-06-2012, Saat:05:40)kuul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bazen kurda giden akıllı köpekler post olduğunu anlayıp ilgilenmeyebiliyorlar. Postta kurt kokusu varsa kurttan korkan köpek yaklaşmaz. Eskiyse posta bir sürü koku karışmış olabilir. Ne kadar eski özelliğini yitirmişmi bilmiyoruz, sağlıklı bir değerlendirme yapmak zor.

Bir arkadaş yeni vurulmuş kurdun postunu içine saman doldurup, dikmiş. 3 tane çoban köpeğine gösterdik. Köpeklerin sahibi de köpeklerinin kurda gideceğinde iddialıydı. Sonuçta 2 si köyü terketti. Birisi 3 gün sonra geldi, diğeri hiç gelmedi. 3. köpeği de evin samanlığında samanların altına saklanmış, garip sesler çıkarırken bulduk.

Umarım bu olay bir fikir vermiştir.
Örnek süper. Kurdu bilen hayvan korkup kaçabiliyor. Bilmeyen kurda gidemicekte osa oyun zannedip oynayabilir. Bırak kangalı o postu evde yetişen oyuncu bi finoya ver çekelestirip ısırmaya calısır. Bu kurda gidecek anlamına mı gelir yani?
Madalyonun diğer bi yüzüde var. Örneğin kurt yıkmıs kendine güveni tam bir kangal o postun ölü olduğunu bildiği halde gözdağı vermek adına postu parçalayabilir.

POSTU ISIRSA İDİ PARÇALA SA İDİ KURTÇULMU OLURDU ÖNEMLİ OLAN CANLISININ YANINDA NE YAPTIĞI KURTÇULLUK SOYDAN GELİR ANADOLU ÇOBAN KÖPEKLERİNİN HER TÜRÜNDE KURTÇULLUK GÖRÜLÜR SİVASIN KARABAŞI OLAN KANGALDA KURTTAN KAÇAN OLUR KURDU TAKİP EDEN DE OLUR AKSARAYIN MALAKLISINDA KURTÇLU OLUR KUYRUĞU SIKIŞTIRIP KAÇANDA ÖNEMLİ OLAN SOYDUR. SOYU SAĞLAM KÖPOEĞİN ENİĞİDE KURDA DÜŞER KONYADA ÇOBANLAR KÖPEKLERİNİ SÜS DİYEMİ BESLİYOR
bencede ölçü olamaz saçma.ozman ölü köpegi görünce cökmeyen itte bogusamaz gibi bişey bu.
güzel kardeşim hem soru soruyosun hemde kendin cevaplıyosun senin köpeğin kurt postuna çökmemiş bu köpekler nasıl yetişti nerde yetişti bilmem eğer kurtcu bi köpek olsaydı %90 o posta çökerdi kurtla köpeği bir arada tutamazsın kurt basit sıradan bir hayvan değil yukarda kuul arkadasım güzel bi açıklama örnek vermiş postunu görüp o hale gelen köpek birde gerçeğini görse ne yapar sen düşün bilmediğimiz köpek için görmediğimiz bi olay için cevap bekliyosun görüp yaşayıp şahit olduğumuz şekilde sana bilgi vermeye çalışıyoruz sende hem soru sorup hemde aksini idda ediyosun senin amacın köpeklerinin kurtçu olup olmadığını öğrenmekse sana şu kadar söyleyim eğer sürüde kurtçu bi köpekle yetişmemişse hayatı boyunca kurdu görmemişse soyunda kurtçuluk yoksa gerçek kurdu görsün ne yapacağını şaşırır
Benim bilmediğim bir konu olduğu için soru sordum. Nerede bu konuyla ilgili cevap verdim anlamadım. Bu konu hakkında cevap verecek kadar da bir bilgim yok. Genede yanlış bir şey yazdıysam kusura bakmayın.
Bence bir alakası yok bence kurtçulukta soydan gelen birşey değil soydan gelen şey en fazla zekası olur köpek nasıl yetiştirilse öyle olur bir köpek bir kova suyunun içinde çay kaşığı kadar tuzun olup olmadığını koklayarak çok rahat anlayabilirken o kurdun içinde saman olup olmadığını kokudan çok rahat anlar eğer köpek yorulmuşsa saldırma gibi bir gereksinim görmemiştir bence hayatında kurt görmemiş bir köpek o postla en fazla oyun oynar o kadar
köpeğin aslında varsa vede yürekliyse kurdun postuna çöker yeni eski farketmez çünkü köpek kurdu çok dikkate alır bu yüzdende postdun yanına gider ve dinler en ufak bir ses vede kıpırtıda kurda çöker ölümü sağmı ancak dinleyerek ve bakarak kurdun hareketsiz kaldığına emin olduğunda bırakır.kurt basit bir hayvan değildir ki köpek önemsemesin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8