Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kurt Postuyla Köpek Deneme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
bencede ölüsüne dalmayan dirisni görünce kaçar ben olsam kurta dalmayan köpek bakkmam asla Smile)
Konuyu saptırmayalım. Benim şahsi görüşüm köpeğin kurt postunu ısırması vs. bir ölçü değil. Önemli olan canlısına gitmesi. Kurtçulsa gider, değilse gitmez. Gitmedi diye de kangal değildir, ben olsam bakmam gibi sözler konuyu çarpıtmaktan başka bir şey değil.
Kurt konusu Kangalın tekelinde değil. Kangal değil, sokak köpeği bile gidebilir yürekliyse...

Post dediğiniz nasıldı? Çok eskimiydi post?
Köpeğe mi giydirildi yoksa içi doldurulmuşmuydu?

Köpeklerim posta gitmedi diyorsunuz, peki tepkileri ne oldu görünce?
Kardeşim postu bize bir arkadaş getirdi. İçi saman dolu. İki ucu iple bağlanmış, köpekler gelince gerdirilerek sallanıyo ve köpeklerin dikkatini çekmeye çalışılıyo. Post yeni vurulmuş, içi hemen doldurulmuş değil biraz eskiydi galiba tam bilmiyorum gece o kadar fark edemedim. Neyse köpeği getirdik baktı baktı, kokladı falan sonra ilgilenmedi ısırma üstüne atlama falan yok. Ben köpeğin onun kurt olup olmadığını da anladığını da sanmıyorum.
Kardeş evde beslenen ,sürü yabani hayan görmemiş bi kangal ile sürüde büyümüş kurt görmüş bi kangal bir olmaz. Evdeki köpek nekadar iyi olsada kurttan cekinebilir,korkabilir. Yani evde,bahcede duran bi kangaldan kurda gitmesini bekleme.
Bazen kurda giden akıllı köpekler post olduğunu anlayıp ilgilenmeyebiliyorlar. Postta kurt kokusu varsa kurttan korkan köpek yaklaşmaz. Eskiyse posta bir sürü koku karışmış olabilir. Ne kadar eski özelliğini yitirmişmi bilmiyoruz, sağlıklı bir değerlendirme yapmak zor.

Bir arkadaş yeni vurulmuş kurdun postunu içine saman doldurup, dikmiş. 3 tane çoban köpeğine gösterdik. Köpeklerin sahibi de köpeklerinin kurda gideceğinde iddialıydı. Sonuçta 2 si köyü terketti. Birisi 3 gün sonra geldi, diğeri hiç gelmedi. 3. köpeği de evin samanlığında samanların altına saklanmış, garip sesler çıkarırken bulduk.

Umarım bu olay bir fikir vermiştir.
Evet postu 35-40 tane köpeğe denetmişler. Postta kurt kokusu kalmış mı kalmamış mı bilmiyorum. Benim köpeği postun yanına getirdim baktı kokladı, ama kaçma, korkma kesinlikle yok. Sadece ilgilenmedi, kurt olup olmadığını da anladı mı bilmiyorum. Ama görür görmez kaçma kesinlikle yok.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8