Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal vs. Boz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ustalar kangal ile boz arasındaki farklar nelerdir?
Bazı arkadaslardan ve izlediğim bi tanıtım programından boz türünün kangaldan daha pahalı olduğunu duydum. Bu doğrumudur acaba? Doğruysa nednleri ve kangaldan üstünlükleri nelerdir?
Kimse bilmezse bile, Koçoğlu sen bari bi cvp yaz Smile
Bazı arkadaslardan ve izlediğim bi tanıtım programından boz türünün kangaldan daha pahalı olduğunu duydum. Bu doğrumudur acaba? Doğruysa nednleri ve kangaldan üstünlükleri nelerdir?
Kimse bilmezse bile, Koçoğlu sen bari bi cvp yaz Smile
bazı sorunlarımdan dolayı 1 hafta kadar giremedim boz un kangaldan değerli (isim yapma ve ırk kabülünden dolayı) olacağını sanmıyorum kangal la boz arasındaki bi kaç farkı izlenimlerime ve bbilgime dayanarak izah etmeye çalışayım.
-kangal daha zekidir.
-daha yakışıklıdır.
-boz kangaldan cüsse ve güç olarak daha üst düzeydedir.
-itten ite fark eder ama genelde kangal daha korumacıdır
-boz daha kavgacıdır.
-kangalı eğitmek daha kolayken boz pek itaatkar değildir.
-fizyolojik ve morfolojik özellikleri yazmaya şimdi gerek yok ıvır zıvır şeyler onlar
-kangal diğer köpeklerle iyi bir uyum kurarken bozların alışması birbirlerini kollaması çok daha zordur (hatta toplu kavgalarda kangal arkadaşlarını kollarken bozlar alttakine yüklenir her kim olursa olsun farketmez.
lakin boz mu daha iyi kangal mı sorusuna ben cevap vermem ikiside bizim köpeğimiz benim gözümde eş değerdir.
kocoğlu usta iyi yazmış ama katılmadığım bir nokta var kangal daha yakışıklıdır demiş hiç alakası yok kangal tip olarak çok yakışıksız bir köpektir . arkadan , önden ve yandan hiç hoş bir köpek değildir . boz dediğimiz köpekler harbiden yakışıklı köpeklerdir . bu konuda söyleyebileceğim en önemli şey ise boz diye bir köpek ırkı yoktur ki akn beyin palavralarından , iyi reklam yapma beceresinden ortaya çıkmış sözde bir ırktır.
(12-07-2012, Saat:08:25)yigit_50 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]kocoğlu usta iyi yazmış ama katılmadığım bir nokta var kangal daha yakışıklıdır demiş hiç alakası yok kangal tip olarak çok yakışıksız bir köpektir . arkadan , önden ve yandan hiç hoş bir köpek değildir . boz dediğimiz köpekler harbiden yakışıklı köpeklerdir . bu konuda söyleyebileceğim en önemli şey ise boz diye bir köpek ırkı yoktur ki akn beyin palavralarından , iyi reklam yapma beceresinden ortaya çıkmış sözde bir ırktır.

yakışıklılık meselesi kişi zevkine göre değişir diye düşünüyorum herkesin sevdiği bi model vardır kafasında mutlaka dünyada bi sürü köpek çeşidi var benim gözümde kafası karabaş ve kendisi kızıl renkli köpekten daha güzel daha yakışıklısı yok boz itleri akn tülübaşın uydurduğunu sanmıyorum akn beyi daha geçen sene tanıdım ama boz itleri doğdum doğalı bilirim kayseri pınarbaşı ve tomarza ilçelerinde genelde bu itlerden olur köpek federasyonu tarafından tescillenmişmidir hayır ! ama bozittir var işte napalım Big Grin

bende daha pahalı dıye bılıyorum
beyler boz diye bir ırk yoktur !!!

boz normal bir bekçi itidir...

ne varki kangal ırkından daha iri olduğu için göze güzel gelmekdetir...

akn bey bu itleri üremiş ve mehşur yapmıştır...

uzakdan yakından KANGALLA alakası yoktur...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9