Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Panter
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
bu resimde Şarjör hectoru öldürecekti. hectoru zor kurtardılar panterde aynı gün boguldu.2 panterde dayak yedi
Değerli trkangal dostları bu yazımdan namuslu, dürüst, Panter yada başka bir köpeğin hakkını yemeyen adam gibi köpekçilik yapan İstanbullular alınmasın.Asla kastım onlar için değil.Bay Volkadov Adınıza bakılırsa biraz yabancı gibisiniz. bulgarlık falan var mı?.Herneyse Volkadov kardeş, İstanbul Panter düşmanlarını temsilen şimdide sizmi çıktınız.Kırk sefer anlattım anlayan anladı. anlamamakta ısrar edenlere söyleyecek sözüm yok zaten.Siz pantersevmezlerin hepsini biraraya toplasak sayınız, panterlerin bir yılda doğurduğu enik sayısı kadar çıkmaz. İşiniz gücünüz iftira ve garez.İşiniz gücünüz hile.İşiniz gücünüz yalan ve palavra.Birinizde bir tek tane kangal köpeği yok.Sizin gibilerin gerçek bir kangala sahip olma imkanıda yok.Ancak kedinin ciğere bakıp pis dediği gibi uzaktan bakar konuşur durursunuz.
Bak Volkadov kardeş,bırakın şu palavraları da yayınlayın şu görüntüleri alem görsün.Yeter artık ikide bir çıkıp Panterler boğuldu demekten yorulmadınızmı?
PANTERLER meydan köpeği değildi,onlar meydan bimezdi.Onlar özgür dünyalarında dağların kralıydı.Ben onları önce bilmeden meydana indirdim.İlk meydan maçını BABA PANTER&SEYMEN'le yaptı.Görüntüleri trkangalda var izle gör.İkinci meydan maçını Panteroğlu Ayı Panter Dadaş Ali kardeşim aracılığıyla Dirgen isimli köpekle yaptı.Ne yaptı izle gör. Üçüncü meydan maçını yine Panteroğlu Ayı Panter Baron'la yaptı,Baron'u 10 dakika ezmenin sonucunda Baron'un diş attığı halde Dadaş Ali kardeşimin müdahale edip maçı bitirmemesi nedeniyle kaybetti denilen maçı trkangalda var aç izle ve gör.Dördüncü meydan maçı Aşil Bozo arasında yapıldı,benim hatamın kurbanı olan Aşil malesef kaybetti.bahanenin alemi yok Bozo yendi ve Aşil kaçtı var mı ötesi? beşinci meydan maçında Panter oğlu Ayı Panter JR KARO ile kapıştı.kötü bir maç oldu PANTER galip.Benim nazarımda bu maç maç değil bu galibiyette galibiyet değil ama neyse.Altıncı meydan maçında PANTERLERDEN ZALIM PANTER, Kayseri de Türkerlerin KARABAŞ'la yaptığı maç var.Maç trkangalda var aç izle.İzle de gör. Dahasımı dahası yok.Panterkangalların sahibi olarak Benim bildiğim ve bana ait olan Panterlerin başkaca bir meydan maçı yok.Panter soyu olduğu *** edilerek dövüştürülen diğer köpekler ister Panter soyu olsun ister olmasın,ister maçlarını kazanmış olsunlar ister yenilmiş olsunlar onlarda beni hiç ilgilendirmez.Panterlerin meydanlardaki maç sayısı ALTI(6). GALİBİYET:5 YENİLGİ:1 aksini *** ediyorsan koy görüntüsünü. Birlikte izleyelim.Aksi halde herkes çenesini kapatsın artık.
(15-01-2011, Saat:01:56)VOLKADOV Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu resimde Şarjör hectoru öldürecekti. hectoru zor kurtardılar panterde aynı gün boguldu.2 panterde dayak yedi

Volkadov kardeş,şu bahsettiğiniz sözde Panterlerin boğulma olayı Şarjör ve diğer köpeğin kulübesinde yapılmıştı. Smile Şu Şarjör'ün kendisi hayattaysa kendisi yoksa Onun TABANCA olanı falan varsa bizim çiftliğe kadar bir buyursunlar.Bizim öyle elli-yüz toplama itimiz yok.Bizim üç-beş tane damızlık yaşlı-genç-enik Panter Kangalımız var. Buyursunlar ve hangi TABANCA yada ŞARJÖRleriyle hangi PANTER'i atacaklarsa kendileri seçip atsınlar.O tabanca yada şarjör o bizim mütevazi köy çiftliğimizden sağ çıkarsa bende kalan Panterlerin hepsinin kafasına sıkacağım.Hodri meydan.
Değerli trkangal dostları,sözlerim kimseye değil,yalnızca bana bu lafı edene. Smile Çok şükür kimseden korkumuz yok ama böyle saçma restleşme ancak bu lafı edenlere olur öyle değil mi? Smile Smile
İşte böyle dostlar,biri çıkıp kuyuya bir taş atıyor.Sonra çıkar çıkarabilirsen. Çok şükür taşı kuyuya atan ortalıkta görünmüyor. Smile
(19-01-2011, Saat:09:45)TVPT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]GUNAYDIN,

SAYIN SAVAS CICEK,

BURASI GENEL ANLAMDA KOPEK DOVUSLERININ KONUSULDUGU, YAZILDIGI ve TARTIŞILDIGI BIR SITE OLDUGUNDAN FACEBOOK SAYFANIZDAKI "BEN 1 HATA YAPTIM ve KOPEK DOVUSTURDUM, HANGI INSAN 1 DEFA HATA YAPMAZKI?" TARZINDAKI YORUMUNUZU COK FAZLA KONU ETMEDEN, SADECE SIZE HATIRLATARAK GECECEGIM. SONUCTA SIZ KOPEK DOVUSTURUYORSUNUZ. BUDA SIZIN TERCIHINIZ. HIC KIMSE KARISAMAZ. SADECE TUTARLI OLALIM, KENDIMIZI VE 3. SAHISLARI KANDIRMAYALIM YETER.

BEN TARZ OLARAK PANTERLERI BEGENMIYORUM. BENIM BOYLE BIR HAKKIM YOKMU? HERKES KOPEKLERINIZI BEGENMEK ZORUNDAMI? SIZDE BENIM TARZIMDAKI KOPEKLERI BEGENMEYEBILIRSINIZ. BU GAYET NORMAL DEGILMI? ELBETTE BEGENMEMEK VERILEN EMEGE SAYGISIZLIK YAPMAYI GEREKTIRMEZ. ANCAK SAYGI DUYACAGIZ DIYEDE GERCEKLERI YAZMAYACAK, KONUSMAYACAK DURUMDADA DEGILIZ.

BEN OMRUMDE KOPEK DOVUSTURMEDIM, DOVUSTURMEYECEGIM. ALLAH O GUNU BANA NASIP ETMESIN. KOPEKLERINIZIN KARSILASTIGI KOPEKLERIN HICBIRISI -A- KLAS KOPEKLER DEGILDI. SADECE akn TULUBAS ILE KARSILASMALARINIZ CIDDIYE ALINABILECEK KARSILASMALARDI. O 2 MACIDA SIZIN IDDIANIZIN AKSINE 1'INI KAZANIP, 1'INI KAYBETMEK SEKLINDE DEGIL, 2'SINIDE KAYBETMENIZ SEKLINDE SONUCLANMISTIR. SIZ BURADAN NE YAZARSANIZ YAZIN KENDINIZI KANDIRMAKTAN OTEYE GECMEYECEKTIR. DADAS ALI KARDESINIZ KOPEGINIZI ZAMANINDA CEKMEMIS... BU KIMI ILGILENDIRIR? CEKSEYMIS... PANTERLERIN BASKASI ELINDE YAPTIGI MACLAR SIZI NASIL ILGILENDIRMEZ? SIZIN SOYUNUZ SIZI TEMSIL ETMEZMI? YOKSA SIZ SATTIGINIZ veya VERDIGINIZ KOPEKLERIN ARKASINDA DURMUYORMUSUNUZ. ELBETTE BU YORUMU BESLENME ve YETISTIRILME SARTLARININ STANDARTLARDA OLDUGU KOPEKLER ICIN YAPIYORUM. DIGER SARTLARDA ELBETTE SIZI BAGLAYICI BIR DURUM SOZKONUSU OLAMAZ.

SARJOR HAYATTADIR. SAG ARKA AYAGINDA LIF SAKATLANMASI OLMUSTUR. CIDDI BIR SEY OLMAMASINA RAGMEN ZORLANMAMASI GEREKMEKTEDIR. EMEKLI OLMUSTUR. EMEKLILIK GUNLERINI KAPIMDA GECIRECEKTIR. "TABANCAMI SARJORMU" DIYE DALGA GECER SEKILDE YAZDIGINIZ KOPEK, ITINIZI MAYMUN ETMIS ve BOGMUSTUR. GETIRMESEYDINIZ SARJORUN KAPISINA, HIC KIMSE KAFANIZA SILAH DAYAMADI. BARFO'DA DIGER KOPEGINIZI AYNI GUN BOGMUSTUR. HER 2 KOPEGINIZDE, DIGER KOPEKLERIN 1 MISLI BUYUGU KOPEKLERDIR. AMA BOGULMUSLARDIR. BU BIR SEY IFADE EDERMI? BENIM ICIN ETMEZ. BOGMUS, BOGULMUS NE FARK EDER. SIZIN KOPEK BESLEME-YETISTIRME AMACINIZ BASKA. SIZ SURU GOREVINDE KULLANILACAK TARZDA KOPEKLER YETISTIRIYORSUNUZ. BU KONUDADA BASARILISINIZ. BUNA SAYGIM TARTISILMAYACAK KADAR COKTUR.

SARJOR'UN SAHIBI SU AN BEN OLDUGUM ICIN SOZ HAKKI SAHSIMA AITTIR. SARJOR HEPIMIZIN BILDIGI UZERE MENTAL OLARAK BAHCESINDEN BASKA BIR YERDE DOVUSMEMEK GIBI BOZUKLUGA SAHIPTIR. AMA BAHCESINDE HIC BIR KOPEGE "HAYIR" DEMEMIS GEREGINI YAPMISTIR. ELIMDE TUM GORUNTULERI OLMASINA RAGMEN VERDIGIM SOZ NEDENI ILE YAYINLAMA GIBI BIR SANSIM YOKTUR. AMA KAPIM HERKESE ACIKTIR. BIRLIKTE IZLERIZ. BU BENIM ICIN ONEMLIMIDIR? INANIN ZERRE ONEM TASIMAZ. AMA KAPIMDAKI KOPEGINDE HAKKINI YEDIRMEMEM LAZIM DIYE DUSUNUYORUM. KOPEGIN YENILGISIDE VARDIR. VARSIN OLSUN. EMEKLILIK GUNLERINI MUTLU ve HUZURLU GECIRSIN BENIM ICIN ONEMLI OLAN BUDUR.

SIZIN KOPEKLERINIZ SARJORUN SOYUNDAN 2 ITE BOGULMUS VE BU HESAP KAPANMISTIR. MEYDAN OKUMAK, KOPEKLERINIZIN KAFASINA SIKMAK GIBI HAREKET ve YAZILAR BIZ INSANLARA YAKISMAZ. USTU ALTI ITTIR. INSAN KIRMAYA DEGMEZ. BIRI BOGAR DIGERI BOGULUR HAYAT DEVAM EDER.

IZMIR'E CIDDI BIR RAKAMA SATTIGINIZ ASIL BOGULMUS ve KACMIS OLSADA KIM KOTU KOPEK DIYEBILIR. AYRICA BOGULMUS ve KACMIS OLSADA DEMEKKI BIR ARKADASIN KALBINDE TAHT KURMUSKI O KADAR PARAYA KIYARAK KOPEGI KAPISINA BAGLAMISTIR. IYI ve SAGLIKLI GUNLERDE BESLESIN. KAPISINDAKI IT IYI ITTIR.

KOPEK DOVUSTURMUYORUM, KAPIMDA KOPEKLERIM, KOPEKLERIMIN BASINDA DURDUGU MUTEVAZI BIR SURUM VAR. KOPEKLERIMDEN MEMNUNUM, ALLAH HERKESIN KAPISINA GONLUNUN KOPEGINI NASIP ETSIN.

ALLAHA EMANET OLUN...

Saygıdeğer TVPT beyefendi(isminizi yazmış olsanız isminizle hitap etmek isterdim.)
Hiç kusura bakmayın ama bu konunun iki de bir temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp sunulmasına benim daha fazla tahammülüm yok. İçinizden biri çıkıp dürüstçe doğruları yazsa en ufak lafını bile etmem ve kim ne yazarsa yazsın derim.Ama bu yalan ve yanlışların bir kez daha yazılmaması için bu yazımı yazmak zorunda hissediyorum kendimi.
Ben bu Panterlerin sözde boğulduğu *** edilen ve nerede,nasıl, niçin ve neler olduğuna açıklık getirilmeden yapılan ve tek amacı Panterleri karalamak olan bu yazılara son verilmesini defalarca rica ettim olmadı,uyardım olmadı.Şimdi ısrar ediyorum ve söylüyorum; madem ki,Panteri boğdu dediğiniz Şarjör isimli köpek sizin, boğulduğunu söylediğiniz Panter isimli köpek her ne kadar şu an hayatta olmasa da sonuçta benim köpeğim,ÇIKARIN ŞU MÜTHİŞ GALİBİYETİNİZİN GÖRÜNTÜLERİNİ BURADAN TRKANGALDAN YAYINLAYIN. Yenildiğini söylediğiniz köpek benim değilmi kardeşim size ne sizin kaybedeceğiniz şey ne yayınlayın.Herkes görsün.Kime neyin sözünü verdiğiniz beni hiç ilgilendirmez.Ya benim köpeğimin boğulduğundan ve videosunun elinizde olduğundan bahsetmeyeceksiniz yada çıkarıp o görüntüleri yayınlayacaksınız. Kusura bakmayın ama bunu istemekte benim en doğal hakkım.
Şimdi,gelelim bazı soru ve eleştirilerinize;
1-Facebookta yazdığımı söylediğiniz yazı harfiyyen doğrudur. Evet aynen tekrar ediyorum,pişman oldum.Varmı ötesi.Siz niye benim bu cümlemden rahatsız oldunuzki.Ben bir ispat için çıktım meydanlara.Amacım;safkan kangalların kurtçulluk özellikleri nedeniyle,safkan olmayan ve kurtçulluk özelliği olmayan diğer bütün köpeklerden daha iyi dövüşebileceğini ispatlamaktı. Ama buna acemice başlayarak,köpeklerimizin yetişme tarzlarını vs. dikkate almadan kalkıştığım ve Aşil gibi türünün en iyisi olan bir safkan kangalın gururunu incittiğim için pişmanım.İşte benim pişmanlığım budur.Şimdi neden hala buradayım ve dövüş işlerinde iddialı bir şekilde varım?Yaptığım hatadan aldığım dersle birlikte aynı iddiamı illa ispatlamak.Meraklanmayın ve rahat olun. İddiamın ispatından sonra beni kolay kolay meydanlarda köpek boğuştururken görmezsiniz.Giderim dostlarımın maçlarını izlerim elbet o başka.
2-Benim kimseyi kandırmak gibi bir derdim asla olmadı olmazda. Ben yalandan nefret eden ve içinde bulunduğu gerçeklerden korkmayan,gerçekleriyle gurur duyarak yaşayan bir adamım. Lütfen bir daha beni birilerini kandırmak gibi ithamlara muhatap etmeyin. Umarım bu ricamı dikkate alırsınız.
3-Sizin köpek dövüştürüp dövüştürmemeniz beni hiç ilgilendirmez. Ama anlatımlarınız,sahip olduğunuz dövüş köpeği ve konuları yakından takip eden haliniz hiç öyle demiyor.Hatta hangilerinin A klas vs olduğunu bilecek kadarda iyisiniz.Tabi sizin A klastan ne anladığınızı bilemiyorum.
4-Sizin A klas saymadığınız köpeklerin biri geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonasında kendini ispatlamış ve bu yıl yine şampiyonada olan BARON. Biri meydanlarda nam salmış cümle alemin tanıdığı SEYMEN.Biri Kayseride bu işin duayenlerinden Türkerlerin KARABAŞ
Biri herşeyiyle kaliteli akn 'ın QUİNK BOZO. Panter oğlu Panter'in maç yaptığı DİRGEN ve yine sevgili dostum akn 'ın JR.KARO bana göre kalite falan değillerdi.Sözün bu ikisine olsa benimde sözüm olmazdı.
5-Bakın beyefendi Akınla olan maçlar 1-1 bitti.görüntüleri trkangalda.bir kez daha izleyin.Evet Aşil kaçtı ve kaybetti. Panter Karo'yu yendi.Tabiki Panterin yendiği maça maç,galibiyetine de galibiyet denirse eğer.Ben defalarca yazdım,sizin için bir daha söyleyeyim;Panterin maçı şu sitedeki en kötü maçlardan biri. Ortada maç yokki.Ama sonuçta siz kabul etsenizde etmesenizde Karo yürüdü ve hakemlik yapan Erkan beyefendi Panter galip dedi varmı ötesi.Soruyorum size siz köpek boğuşturmayan biri olarak bu maçlar sonunda 2-0'ı nasıl buldunuz. Smile
6-Şarjör isimli köpeğin Kapısından başka yerde boğuşmadığını ben değil siz söylemişsiniz.Bu cümleniz şu *** edilen Panterlerin boğulma vakıasının rakip köpeğin kulübesinde olduğu iddiamı doğrulamak için yeterlidir sanırım.Aynı zamanda Şarjöründe boğulmuşluğu vardır diye yine siz yazmışsınız.Bu da Şarjörün bahçesinde,kulübesinde dahi boğulabilen bir köpek olduğunu ve boğuş anlamında kalite derecesini göstermek için yeterli bir delildir.
7-Benim bahçede dövüş muhabbetine karşı davetim içinde Tabanca diye tabir ettiğim şey bir espiridir.Asla dalga geçme söz konusu olamaz.Çünkü ben hiç kimsenin hiç kimseyle yada kimsenin kimsenin köpeğiyle dalga geçmeye hakkı olmadığını bilen bir insanım.Bu cümlemdeki kastım aynen şudur; Şarjör ailesinin en kalitelisi hangisiyse(tabir olarak tabanca) o da buyursun bizim köpeklerin bahçesinde bizim köpekleri boğsun demekti. Cümlemde budur,anlamıda budur.Ben size gelinde köpek boğşturalım demedim.Hatta bu konuya özel açıklık dahi getirdim ve tüm trkangal dostlarına açıklama yaparak,cümlemde kastettiğim kişi yada kişilerin bunu *** eden kişiler olduğunu açıkça belirttim. Ya eksik okudunuz,yada işinize geldiği gibi yorumladınız.
8-Evet saygıdeğer beyefendi,kimse bizim kafamıza silah dayamadı oraya köpek götürmek için yada orada köpek dövüştürmek için. Herşeyden önce Allahın izniyle bugüne kadar kimse kafamıza silah dayamadı,dayayamadı,kimsenin silah dayamasıyla bir yerden bir yere gitmedik,Allahın izniyle gitmeyizde.Gerektiğinde ölmeyi tercih edecek kadar yüreğimizde var çok şükür.
9-Ben ve tüm Çiçek ailesi Panter soyu olarak bizim verdiğimiz yani bizim kapıdan çıkan ve PANTER SOYU OLDUĞUNDAN HİÇBİR ŞÜPHEMİZ OLMAYAN HER KÖPEĞİMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ.Ancak,bizimle hiç ilgisi olmayan ve sırf kırçıl rengine dayanarak birilerinin köpeğini Panter soyu diye niteleyerek yaptırdığı maç,yorum vs.de bizi ilgilendirmez.Benim cümlemde kasttetiğim şey budur.
Şimdi bu ana kadarki yaptığım açıklama ve anlatımlarım üzerine bu mevzuyada açıklık getirilmesi açısından ben size bir kaç soru sorayım.Lutfedip bu sorularıma cevap verirseniz memnun olurum;
A- Olayın yaşandığı tarihlerde İstanbula ne için geldiğimizi biliyormusunuz?
B-Bahsedilen olayın yaşandığı bahçenin sahiplerini ben tanımıyordum halende tanımıyorum,siz tanıyormusunuz?
C-Söz konusu bahçe diye tabir ettiğimiz çiftlikte sayısını sayamadığım kadar çok köpek vardı,siz sayısını biliyormusunuz?
D-Her ne kadar ben köpek dövüştürmem diyorsanız da bu işi bildiğiniz her kelimenizden belli olduğuna göre soruyorum; trkangalda yüzlerce maç görüntüsü var hiç köpeklerden birinin evi olan ve 30-40 köpeğin havlaştığı bir ortamda maç yapıldığını gördünüzmü?
E-Hadi böyle birşey görmediyseniz size soruyorum; rakip köpeğin bahçesinde,yada kulübesinde maç olurmu?
F-Yine size soruyorum,siz İstanbula anadolunun herhangibir yerinden bir çift köpek geldiğini duyarsanız,çiftliğinize buyur ederek sahiplerini ve köpekleri ağırlarmısınız? yoksa çiftliğe buyur edip ondan sonra da bir oldu bittiye getirerek gelen misafirin köpeğini boğdurmayamı çalışırsınız?
G-Yaşananların ne olduğunu birazdan bir kez daha ve son defa olmak üzere anlatacağım ama size soruyorum; bu şekilde yaşanan ve gerçekte maç olmayan bir köpek kapışmasını üstelik içine yalan ve yanlışlar katarak bizim köpeklerimiz Panterleri boğdu diye yazmaktan utanırmısınız? utanmazmısınız?
H-Son olarak siz de evinize buyur ettiğiniz insanlara ve onlara ait hayvanlara böyle bir tuzak kurmaya kalkışırmısınız?
Saygıdeğer beyefendi,bu sorularıma ne cevap vereceğinizi merak ediyorum.Ancak,ben size kısaca yaşanan olayı anlatayım en azından sizde gerçeği bir ölçüde öğrenmiş olun.
Bu anlatılan boğuş olayından bir gün önce arabamla köpeklerimden Panter arabanın içinde koltukta,Hektor bagajda olmak üzere Sivastan İstanbula yaklaşık 1.000Km yol katederek geldik.Kısa bir süre öncesinde ATV televizyonu Kangal festivalinde birinci seçilen köpeklerimizi doğal ortamlarında görüntülemek üzere çiftliğimize gelmişti.Orada taıştığımız ATV muhabir ve kameramanı muhabbet sırasında Panterle Hektoru İstanbula getirmemizi rica ettiler.İstanbulda Panterlerle birlikte yapacağımız geziyi görüntüleyerek ellerindeki doğal ortamda dağlarda çektikleri görüntülerle birlikte ''panterler dağda panterler İstanbulda,Etilerde,Tarabyada'' diye yayınlayarak çok hoş bir haber olabileceğini söylemişlerdi.Bu da benim çok hoşuma gitti ve safkan kangal köpeklerimizin tanıtımında bundan daha iyi bir fırsat olamayacağını düşünerek İstanbula gelmiştik.Boğuş olayının yaşandığı gün öğleden sonra ATV ekibiyle buluşulacaktı.İlk gece Anadolu yakasında Küçükbakkalköyde bulunan bir dostun mütevazi çiftliğinde misafir edildik.Oradada çok sayıda birbirinden güzel köpekler vardı.Ancak bzi oraya Köpek boğuşu için gitmemiştik. O insanlarda bunun bilincindeydi.Bizi de köpeklerimizi de adam gibi adam akıllı ağırladılar.O insanlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.Kardeşim Barış köpeklerle birlikte o gece orada misafir oldu.Ben 4.Leventte bulunan ablamlarda kaldım.
Ancaaaak; ertesi sabah kardeşim ve yanında bulunan bizimla birlikte Kangaldan İstanbula gitmiş bulunan arkadaşımız Mehmet Gökay beni aradılar ve kendilerinin köprüye yaklaştıklarını benimde acele köprü çıkışında yola çıkmamı,Avrupa yakasında çiftlik sahibi birilerinin bizi buyur ettiklerini,bizimle tanışmak,köpeklerimiz görmek ve bizi misafir etmek istediklerini söylediler.
Ben belirtilen noktaya geldim,buluştuk ve söylenen yere gittik.
Yanılmıyorsam Arnavutköy civarında biryerdi.Yanyana ve karşılıklı bir çok köpek çiftliğinin bulunduğu bir yere geldik.
Buraya kadar herşey güzel.Çiftlikler güzel.Köpekler güzel.Orada bulunan insanlarla daha doğru dürüst tanışıp konuşma fırsatı dahi bulmadan,bir bardak çay dahi ikram edilmeden bir anda,bizimle birlikte İstanbula gelmiş olan arkadaşımız elinde Panterle meydana geldi,bir kişide gidip oaradan kulübesinden bahsettiğiniz Şarjör isimli köpeği karşısına getirmesiyle birlikte köpekleri salmaları bir oldu.Ben kardeşime ve o arkadaşımıza ''ne oluyor? ne yapıyorsunuz? bu nereden çıktı,biz buraya köpek boğuşturmayamı geldik? köpeklerimiz 1.000km yol geldi hayvan yoldan rahatsızlandı bir lokma yemedi nasıl boğuşturusunuz? '' diye çıkıştım.Benim bu cümleme bizimle İstanbula gelen ve Panteri meydana getirip bırakan Mehmet kardeşimiz bana ''Savaş abi maç değil bu şöyle yalancıktan kapışsınlar bir görelim dedik,Allah aşkına kızma,birazdan ayırırız'' dedi.Orada bulunan ve tanımadığım bir şahısta bana benzer bir cümle kullandı.Benim çok canım sıkıldı ama yapacak birşey yoktu.İşte sevgili kardeşim sizin boğuş dediğiniz olay böyle başladı.Bunlar yaşanırken benim efsane Panterim sizin methettiğiniz Şarjörü yerde paspas niyetine gezdiriyordu.İnşallah o görüntüler gerçekten elinizde vardır da ve inşallah yayınlarsınızda cümle alemde görür.İşte Panter Şarjörü yerde kıskıvrak etmiş boğarken orada bulunan birileri kiminin elinde şemsiye,kiminin elinde bilmem ne ile köpeklerin üzerine doğru yürüdü.Niye efendice durup seyretmek yokmu?Bu beyefendiler neden ellerindeki şemsiye ve benzeri alet edavatı havaya kaldırarak köpeğin üzerine yürüdüler dersiniz? Bilmiyor olabilirsiniz ben size söyleyeyim;Panter o tarihe kadar meydan maçı yapmamış ama köydeki yaşamında onlarca defa köpeklerle kapışmış her seferinde rakiplerini Şarjörü boğduğu gibi boğarken çoban yada köpek sahibinin sopayla,kürekle,dirgenle dayağını yiyerek boğduğu köpeği bırakıp kaçmak zorunda kalmış bir köpek. Tabiki İstanbullu bunu nereden bilsin,elbette bizim memleketten biri yada birileri bu sırrı onlara bir şekilde iletmiş olacakki o arkadaşlarda o hareketi bilinçli bir şekilde gerçekleştirdiler.Bunun üzerine Panter boğduğu hatta yere yapıştırdığı Şarjörü bırakarak kaçtı ve eşi olan Hektorun yanına geçti.Şarjör yerden kalktı ve diş atarak Pantere saldırdı,yanına geldi ve sağ omzunu diş atarak adeta tiftikledi.Bunun üzerinede Şarjör tutularak yerine götürüldü. Bakın beyefendi ben anlattıklarımı hayalen anlatmıyorum. Saniye saniye hafızamdakini aktarıyorum.Hadi şimdi bir zahmet elinizdeki görüntüleri bir daha izleyin.Sonrada anlattıklarımın aksine birşeyler var ise lütfen rica ediyorum şu görüntüleri yayınlayın ve benim anlattıklarımın doğru olmadığını ispatlamış olun.Yayınlamazsanız cümle alem sizin ve sizin gibi bugüne kadar Panter aleyhine konuşanların yanlış bilgi verdiğini kabul edecektir.
Benim bu kapıştırmaya yeteri kadar canım sıkılmıştı,çekim yapılacaktı,PANTER'in üzerinde kan vardı.Ben bunları düşünürken ve orada bulunan bir beyefendiyle yapılan şeyin yanlış olduğunu konuşurken aynı şahıslar bu seferde Hektor ile Barfo isimli köpeği saldılar.Evet bahsettiğiniz gibi Barfo Hektora oranla küçük bir köpekti.Ve Hektora oranla daha ataktı.Ancak boyu dahi yetişmediği için Hektorun yüzüne doğru atlamaya tutmaya çalışıyordu.Ben yine ''ne yapıyorsunuz yahu'' diye kızarken telefonum çaldı.Göz ucuyla kapışmaya bakıyordum ve telefonla konuşmaya başladım.Ne yazık ki telefon Sivastan gelmişti ve kötü bir haber vardı:Sivasta amcamın oğlu birini vurarak öldürmüştü, benim mesleğim avukatlık olması nedeniyle acil ihtiyaç vardı ve beni istiyorlardı.Telefondakine ''hemen yola çıkıyoruz'' dedim ve Kardeşim Barış ve Mehmet isimli arkadaşımıza ayırın köpekleri acilen Sivasa dönüyoruz dedim.Köpekler hemen tutuldu ve sözde maç dediğiniz ikinci maçta daha henüz Hektor yada Barfo birbirine hiçbir üstünlük sağlamadan,biri diğerini yere dahi yıkmadan kapışma sona erdi.Ve biz yola çıktık.O sırada orada olan ve Anadolu yakasında çiftliği bulunan ve bize kuzu çevirme sözü veren ve çok çok beyefendi bir insan olarak tanıdığım Orhan beyin kuzu çevirmesini yiyemeden yola koyulduk.Yolda ATV ekibini aradım ve mazeretimizi belirterek Sivasa dönmek zorunda kaldığımızı söyledim ve Sivasa döndük.
Saygıdeğer beyefendi anlattıklarım kelimesi kelimesine doğrudur. Elinizde olduğunu söylediğiniz o müthiş görüntülerle birlikte lütfen konuyu bir kez daha değerlendirin.Sorularımı bu bilgilendirmeyle birlikte yanıtlarsanız sevinirim.Ancak,anlatımlarıma inanıp inanmamak size ait.Vicdan muhasebesi yapmayı ihmal etmeyin.
İşte beyefendi,sizin köpekleriniz boğuldu dediğiniz,hatta boğulmakta değil Şarjörün Panteri maymuna çevirdiğini söylediğiniz o meşhur olay bu.Bütün bu anlatımlarım üzerine görüntüleri yayınlayıp yayınlamamak,yazdıklarınızın arkasında durup durmamak,aynı yanlışı tekrar edip etmemek tamamen sizin bileceğiniz birşey.
Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Sizde Allaha emanet olun.
Jr Karo o maçta diş atıp maçtan çıktı ne maçı aldısı ? Ayrıca maçta 10 para etmez dandik bir maçtı kimsenin hoşuna gitmemişti.
Sayın Osman Bey,
kendinizi tanıtım için oldukça yetersiz bir bilgi ama şükretmek lazım,en azından adınızı öğrenmiş oldum ve hitap sıkıntısı yaşamayacağım.
Osman bey Volkadov isimli ve halen kayıplarda olan(kuyuya taş atan) arkadaşın yazdığı yazı, cevaben benim yazım,arkasından Şarjör'ün son sahibi sıfatıyla yazdığınız fakat Şarjörü savunmaktan çok olayın perde arkasındaki PANTERLER ALEYHİNE VE BİZ PANTERLERİN SAHİPLERİ ÇİÇEK AİLESİNİ hedef aldığı anlaşılan sizin yazınız,sizin yazınıza cevaben büyük bir sabır ve sükunetle,hatta hiç gerek yokken tüm ayrıntılarıyla yazdığım ve doğruları dinleme, anlama ve doğruya doğru deme noktasında sizi vicdan muhasebesi yapmaya ve insafa davet ettiğim benim yazım ve son olarak sizin bu yazıma cevaben yazdığınız yazınız.Bütün bu yazıları okuyan yaşandığı idda edilen olaylar şeklini ve gerçekte yaşandığını belirttiğim şeklini okuyan 3.şahıslar size göre ne düşündüler acaba?
Osman bey hepsi hiçte neye üzüldüm biliyormusunuz,bir tek kişi de olsanız benim hakkımda yada bana ait olan birşey hakkında veya benimde içinde bulunduğum bir olay hakkında doğru bilgilensin,doğruyu bilsin diye hiç erinmeden saatlerce oturup yazdığıma üzüldüm.Ama ben hayatım boyunca doğru bildiğim şeyleri dosdoğru söylemekten hiç korkmadım ve şartlar ne olursa olsun hiç vazgeçmedim.Bu yüzden size bir kez daha yazmaya karar verdim.
Sayın Osman Bey,gerçekten merak ediyorum,siz benim onca açıklama ve anlatımlarıma rağmen şu yukarıda yazdıklarınıza gerçekten inanıyormusunuz?Gerçekten inanarak mı yazıyorsunuz?Ben akıl sır erdiremedim.Size örnek vereyim;Ben JR KARO&PANTER maçını hiç beğenmediğimi ama sizin kural dediğiniz kurallara göre ve hakem Erkan beyin kararına göre Panterin kazandığını dolayısyla maçların 1-1 olduğunu yazıyorum,görüntü trkangalda mevcut bir daha izleyin diyorum siz hala Panter kaybetti diyebiliyorsunuz.Samimiyet ve doğruluk bu cümlenizin neresinde?doğruya doğru demek bu cümlenizin neresinde?
Örnek;Ben facebookta yazdığım pişmanlık yazımın arkasında olduğumu bir kez daha tekrar ederek,ne için pişman olduğumu ve neden hala köpek boğuşturduğumu ve bunun son noktasınıda beraber açık,net ve Türkçe yazdığım halde sizin anlamamakta ısrarınız nedir? İster istemez benimle ilgili bir sıkıntınız olduğunu düşünüyorum.Acaba bu turnuvada sizin olmasını düşündüğünüz bir köpeğin olmayıpta onun yerine Panterin olmasını kabullenememek olabilirmi diye de düşünmüyor değilim..İster istemez bana öyle geliyor.
Osman bey hiç kusura bakmayın ama,şu ana kadarki yazılarınız bana samimi gelmedi. Siz köpek dövüştürmeyen,hatta bu işi hiç tasvip etmeyen ve yalnızca Şarjör isimli köpeği emeklilik çağında almış bir kişi olarak sözde benim Şarjöre yönelik(sadece bir espiriden ibaret) yazdığım bir cümlemden dolayı Şarjörün son sahibi olduğunuz iddiasıyla ve köpek sahibi sıfatıyla yazılmış bir yazıya benziyormu? Eğer gerçekten ve yalnızca böyle olsaydı, YAZINIZIN ''Savaş bey,Şarjör bende,ben Şarjörün son sahibi Osman .... Şarjör için tabanca falan gibi bir laf etmişsiniz.Şarjör hakkında böyle yazamazsınız,Şarjör kalite bir köpektir. Ben köpek dövüştüren biri değilim ama Şarjörü alırken dövüşteki kalitesini görmek,bilmek ve emin olmak için bilgi aldım bilgi yetmedi video görüntülerini istedim onlarda bana Şarjörün Panteri boğduğu video görüntülerini verdiler.Video bende.Gerekirse ispat için videoyu yayınlarım.Ancak yayınlamama konusunda söz verdim'' demeniz gerekmezmiydi? Böyle yada buna yakın bir yazı olması gerekmezmiydi.
Ama siz ne yaptınız,Panterlerden ve Panterlerin sahibi olan biz Çiçek ailesinden sıkıntılı olan köpeklerimizin varlığından sıkıntı duyan bir edayla,sizi hiç ilgilendirmeyen boyutlarda henüz kim oldğunu öğrenemediğimiz Volkadov isimli kişiyle aynı safta duran bir şekilde ve konuya bayağı bayağı vakıf bir kişi olduğunuzu gizleyemeyecek kadar ayrıntı bilgiyle yazılar yazdınız.
Kusura bakmayın ama bana hiç inandırıcı gelmediniz.Ben samimi bulmadım.
Osman Bey,yazınızda yanlış anlamadıysam ve halen geçerli ise bir davet var. Eğer davetiniz halen geçerli ise kesinlikle geleceğim.HER TÜRK MİSAFİRPERVERDİR,SİZİNDE MİSAFİRPERVER OLDUĞUNUZDAN ŞÜPHEM YOK.
Mutlaka geleceğim.en azından sizi tanımak için geleceğim.Ve en azından benim yenilen köpek sahibi olarak bunca ısrarıma rağmen sizinde yayınlamamakta ısrar ettiğiniz videoyu sizinle birlikte izlemek için geleceğim.Aman videoyu sağlam bir kasaya koyun.Ben gelip izleyinceye kadar başına bir iş gelmesin.Teknolojik imkanları kullanarak bir kaç kopya yapmanızda mümkün öyle değilmi.
Misafiriniz olacağım,yemeğinizi yiyip,çayınızı içeceğim.İnandığım doğruları dosdoğru olarak bir kezde yüzyüze anlatmaya çalışacağım.Yine anlatamazsam yapacak bir şey yok elbette. En azından içim rahat eder,günah benden gitmiş olur.Yanlış bilgi ve anlatımın günahıda vebalide size ait olur.
Sayın Osman bey,bu ülkede iyi şeylerin ve iyilerin kıymetinin bilinmediği ve ancak o iyiler öldükten veya yok olduktan sonra anlaşılabildiğini sizde bilirsiniz.Çok sayıda yazımla değişik platformlarda yazdım,kısaca bir kez daha yazayım.Belki bir faydası olur.Sözünü ettiğimiz bu PANTER KANGAL SOYU SAFKAN KANGAL KÖPEKLERİ sıradan bir şey değil,bu ülkenin halkı olarak herkesin sahip çıkması gereken milli bir değerdir.Bunun bir örneği daha yoktur. Dedem Kahraman Ağanın babası Çopur Mustafa'dan bu yana yaklaşık 130 yıldan beri soy ağacı tutulan ve safkanlıkları hiç bozulmadan ve özenle korunarak bugünlere getirilen bir SAFKAN KANGAL SOYU.Panter bir ırk değildir.Yalnızca bizdeki bu soyun ismidir.Bu isim büyük dedem Çopur Mustafa tarafından konulmuş bir isimdir.
Şimdi,bir zamanlar ülkemizde hayvancılık yaygın halde iken ve belirli yörelerimizde özellikle koyunculukla uğraşı yoğunluktayken bir çok kişide safkan kangal köpekleri de yoğun olarak mevcuttu ve dış müdahaleler olmadığı için kendi doğal dünyalarında safkanlıklarını kendileri muhafaza ediyorlardı.
Ancak,1970'li yıllardan itibaren Amerika ve Avrupadan gelen bazı bilim adamı ve tacirler tarafından keşfedilen bu hayvanlarımız yurt dışına çıkartılmaya başlandı.Gelişen teknolojiyle birlikte ulaşım ve iletişim alanındaki ilerlemeler sayesinde bir anda bu hayvanlar tüm dünyanın dikkatini çekti.Bununla birlikte,ülkemizde hayvancılık ve dolayısıyla koyunculuk hızla geriye gitti ve bitme noktasına geldi.Özellikle 12 Eylül vakasının ardından yaşanan Özal vakasıyla birlikte tüm ülkede ekonomik ve sosyal anlamda yaşam tamamen değişti.Köylerden anormal bir göç başladı.Ağalık,beylik alt üst oldu.Bütün bu değişimle birlikte bu ülkenin bir çok değeride alt üst olmaktan hatta yok olmaktan kendini kurtaramadı. İşte bu değişim sürecinde ağır yara alan unsurlardan bir tanesi de KANGAL KÖPEĞİ oldu. Sürülerin yok olmasıyla ve köyden şehire göçlerle birlikte bir çoğunun ortalıkta sahipsiz kaldığı Kangal köpeklerimizin kaliteli damızlıkları hızla yurt dışına taşındı.
Özellikle görsel yayın organlarının sayesinde kangal köpeği hakkında çok sayıda yayın yapıldı. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sözde bu hayvanları korumak adına yurt dışına çıkış yasağı koydu(uygulaması sıfır).Bu arada başka bir kültür oluşmaya ve gelişmeye başladı. geçmişte de büyük şehirlerde köpek beslenirdi.Ancak bu daha çok sosyete diye tabir ettiğimiz camiaya mensup bayanların fifi,fino köpekleriydi.Bu devasa köpeklerin şehir hayatında yerleri yoktu.Köpek dövüştürmek denen şey hemen hemen hiç yoktu.En azından bugünkü anlamda yoktu.Bilhassa Anadoludan İstanbul ve benzeri büyük şehirlere göç eden insanların bir tarafı hep köylüydü ve de halen öyleler.Kimi oturur,''aaah ah'' der köyünü sayıklar,kimi oturur köydeki sürülerinden ve köpeklerinden bahseder.İşte başta bu tip insanların başlattıpı bir furya aldı başını gitti ve başta kangal köpeklerimiz olmak üzere malaklı dediğimiz Türk Mastifi köpeklerimiz ve Akbaşlar,Kars Köpekleri vs.İstanbula Ankaraya İzmire taşınmaya başladı.büyük çiftlikler oluşturuldu.
İşte Osman bey,bu şekilde darmadağın olan Anadolu kültürü ve bu kültürle birlikte varolan kangal köpeği vs.bütün değerlerde darmadağın oldu. Doğal yaşamlarından koparılan bu köpeklerimiz,en az %90 oranda kangal köpeğini,Akbaşı,Malaklı'yı birbirinden ayırt edebilme yetisinden yoksun insanlar tarafından kendi zevklerine göre çiftleştirilmek suretiyle karmakarışık edildiler.safkan soy diye birşey kalmadı.çünkü bu kişilerin en az %90ı halen hangi köpeğin kangal olduğunu,hangisinin malaklı olduğunu dahi bilmeyen insanlar. Ve yapılan bilinçsiz melezlemeler sonucunda geriye dönüşü imkansız bir durum ortaya çıktı. Ne yazık ki Tüm Türkiyede safkan da yok,safkanın ne olduğunu bilen insanda yok.
Saygıdeğer Osman bey,bu milli değerlerimizin yok olduğu bu ahvalde bizim safkanlığını bozmadan üretmeye,çoğaltmaya ve yaymaya çalıştığımız Panter Kangal soyu safkan kangal köpeklerimizin ne derecede kıymetli olduklarını umarım anlamışsınızdır.
Yaradanın yarattığı herşey güzeldir.Yaradanın can verdiği her köpek güzeldir.Hiçbir köpek için kötü yada çirkin demem.En azından her köpek sahibi için en iyi köpektir.Ama bir canlı türünün safkan olanıyla melez olanı arasında da bir fark olduğuna sanırım bir itirazınız olmaz. Büyük dedemden bizlere ulaşan bu soyu daha iyi tanıtabilmek,insanlara safkan kangal köpeklerini önemini ve farkını anlatabilmek için elimizden geldiği kadar çaba gösterdik, emek verdik.Kangal ilçemizde ilk Kangal köpek festivali Çiçek ailesinin çaba ve katkılarıyla yapılmıştır.Bugüne kadar ATV,SHOW TV,STAR TV,İZ TV, JAPON ULUSAL KANALI başta olmak üzere çok sayıda televizyon kanalını köyümüze kadar götürerek çekimler yaptırdım, yayınlar yapılmasını sağladım.
Bildiğiniz gibi,televizyonla birlikte gazete,dergi,kitap tarihe karışmaya başladı.Şimdi ise internet çağı.İnternetle birlikte de televizyon tarihe karışmaya başladı.Yakında o da tamamen bitecek gibi.Bu yüzden şimdi daha çok buradan insanlara yazmaya anlatmaya çalışıyorum.İnternet ortamında çok sayıda kişinin köpeklere ilgisi ortada.Ancak, kimin kim olduğu belli olmayan bu sanal dünyada herkes köpek uzmanı,herkes kangal köpeği bilgini. Bir şey anlatmak o kadar zor ki.Bakın bu sitenin ismi TRKANGAL.öpekler konusunda küçümsenemeyecek derecede hizmetleri olduğu da temel bir gerçek.Anack,Bırakın site içindeki ayrıntıları,sitenin açılış sayfasında yer alan resimlerin hiçbiri bir KANGAL KÖPEĞİne ait değil. Hele ki açılış sayfasının en üst kısmında reklamı yapılan Almancının aslanları diye gösterilen zağar bile demeye dilimin varmadığı melez köpekleri görünce kahroluyorum.
Bunca uzun anlatım üzerine artık kısaca neden köpek dövüştürme işine kalkıştığımı anlatmaya çalışayım ve yazımı bitireyim;Gerçekte olduğu gibi yaptığım araştırmalarda gördüm ki, artık bu ülkede koyunculuk vs..yok. Köpeklere köylerde yaşam alanı kalmamış.Köpekleri üreten çoğaltan ve bu iş için ciddi büyüklüklerde çiftlikler oluşturan insanların hemen hemen tamamı dövüş alanına hitap ediyor,dövüş işlerine hizmet ediyor.Ve yine gördümki,bu insanların elinde safkan kangal köpeği yok.Bana göre kurtla teke tek boğuşabilen ve onu boğarak öldürebilen tek köpek cinsinin kangal olduğunu da biliyorum.Ve yine bana göre bu üstünlükteki kangal köpeği uygun şekilde yetiştirilirse diğer köpek cinslerinin hepsini yenebilir.Bunu *** ettim. Çoğunluk aksini söyledi.İddiamı ispatlamak istedim.Aşil ve Panterle maç istedim. Teklifime akn bey olumlu cevap verdi.Çıktık meydana.O güne kadar sırtı yere değmemiş olan çok sayıda kurdu boğmuş olan yalnızca köyümüzde değil sınır köylerde dahi liderliğini çok sayıdaki köpeğe kabul ettirmiş olan Aşil boğuldu.boğulmakla kalmadı ve kaçtı. İster inanın ister inanmayın bu olay beni çok üzdü.Benim sizin bildiğiniz anlamda köpek dövüş işleriyle işim olmaz.Ben ekmeğimi köpeklerden kazanmıyorum.Heleki dövüş üzerine *** vs. Allah korusun.İşi bilmediğimiz zaten orada belli olmadı mı?Üzüntümüz ve pişmanlığımız Aşil gibi birinci sınıf hayvanı düşürdüğümüz durum içindi.Ve bunu telafi etmek için yaptığımız hatadan ders alarak bu işi öğrenerek illaki iddiamızı ispatlamak üzere yola koyulduk.Yolculuğumuz devam ediyor.Şu an sahnede köpeğimiz ZALIM PANTER var.Onun Aşilden tek farkı çoban yada komşu köpek sahiplerinden dayak yemeden büyümüş olmasıdır.Yoksa O da eniklikten itibaren dövüş için yetiştirilmiş değildir.
Bilirsiniz bir köpek kolay yetişmiyor.En azından 2.5- 3 yaşına gelmesi gerekiyorki meyadana çıksın.Şimdi yeni yetişen MOHİKAN PANTER'i, DELİ PANTER'i ve son olarak ÇINGI PANTER isimli eniği sırf meydan için yetiştiriyorum.Devam eden süreçteki hiçbir enik meydan için yetiştirilmeyecektir.
Sayın Osman bey,bahsettiğim enikler bu iş için yetiştirildikleri halde eğer ZALIM PANTER benim iddiamı ispatlamaya yeterse beni bir daha asla köpek dövüştürürken göremezsiniz. Sonrasında o eniklerin hiçbirini denemem bile.Çünkü benim tek amacım,safkan kangalı tanıtmak,anlatmak ve çok sayıda köpek besleyen insanların safkan kangalın önemini anlayarak safkan kangal beslemelerini ve üretmelerini,çoğaltmalarını sağlamak.Amacıma ulaştıktan sonra ne diye köpek dövüştüreyimki.
Aslında doğru şu;kim ne yaparsa yapsın,kim neyi nasıl bilirse bilsin.Bir doğruyu anlatmak için gerektiğinde yanlış olduğunu bildiğimiz bir yöntemi bizzat yapmak hiçte doğru değil. Ama ne yazık ki günün koşulları ve bu oyunun kuralları bu olmuş.Bende istemeyerekte olsa insanlara inandığım doğruyu onların inandığı ve kabul ettiği kurallar dahilinde oynayarak kabul ettirmek zorundayım.Umarım başarırım.Allahtan dileğim bu.Umarım uzun uzun yazdığım bu yazımla değerli vaktinizi aldığım için hakınızı helal edersiniz.
Görüşlerinize de sizede saygı duyuyorum.Umarım en kısa zamanda misafiriniz olurum ve yüzyüze bu sohbeti yapmak nasip olur.Ben sizin misafiriniz olsamda olamasamda bende sizi davet ediyorum,buyurun gelin,köyümüzde mütevazi bir çiftliğimiz var,orada yüzlerce belki binlerce misafir ağırladık,sizi de ağırlamaktan onur duyarız.mutlu oluruz.
Allaha emanet olun.
Şarjör kapısınında bogulmadı Hectoruda pert etti hector sakat kalacaktı zor kurtardılar. tabancada olsa boruda olsa zamanında kapınızdaki en iyi köpegi öldürüyordu..

GERİSİ YALAN Wink
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41