Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Safkan Kangal ile Malaklı arasındaki Farklar Yorumlarınızı alalım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Bende yazammı Smile ??
[Resim: i5969836_7420527-jpg]
[Resim: i5969837_manas3-jpg]
[Resim: i5969841_9413014-jpg]
[Resim: i5969838_manas-saha-kalkmis-jpg]

Konuyu başlatan arkadaşımız belki iyi niyeti ile farklı köpeklerin resmini atıp Malaklı ile Kangalı kıyaslamak istemiş. Aslında kıyaslama yapılabilir ama bu sadece resimdeki iki köpeği kıyaslamak olabilir. Bende bir kaç resim atayım dedim.

Manas; Güzel bir malaklıydı. Kıyaslarken bunu kullanın istedim. 4. resimde kimse art niyet aramasın Big Grin, Derdim kas yapısını göstermekten başka bişey değil. ...
(03-08-2012, Saat:12:45)bulut*dozer*hatay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]TVPT
Sizin tepkiniz üzerine konuyu kapatmayı düşündüm ancak 4 yıldız alan bu konuyu begenenlerınde oldugunu görünce kapatmaya gerek duymadım yani herkes sizin gibi düşünmüyor.
Ben bu konunun uzmanı değilim, çok bişey bildiğimi hiç idda etmedim, zaten uzmanı olsam malaklı yı bir cins olarak kabul edipte kangal ile kıyaslamazdım.
Bu konunun uzmanlarının (bilimsel arastırma yapmış akademisyen) söylevlerini dikkate alacaksanız Dr. Orhan YILMAZ ın "KANGAL KÖPEĞİ" adlı kitabını okumanızı öneririm.

Bu kitapta yer alan Türkiye köpek ırkları adlı bölümde kangal, akbaş, kars köpeği, türk tazısı, ve tarsus çatalburun köpeği olmak üzere 5 köpek ırkından bahsedilmiş, bunların üçünün( kangal, akbaş ve kars) çoban köpeği olduğu belirtilmistir. Yani malaklı vb. birçogundan bahsedilmemiştir bile... Anadolu da bulunan diğer çoban köpeklerinin bu safkan ırkların özellıklede kangalların diger sokak köpekleri ile çiftleşmeleri sonucu ortaya çıkan bir populasyonu teşkil ettikleri varsayımı ciddi bilimsel araştırmalarla desteklenmiştir.

Dr. Orhan Yılmaz ı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak ben yinede bir çok kişi malaklı vb köpeklerin varlıgından bahsedıyor ve bunlara sahıplenmeye calısıyorsa varsa vardır deyip varlıgını kabul edenlerdenim... Asıl amacımın özellikle kangal beslemek isteyıpte kangal satın almak isteyenlere malaklı satılmasının, bir bilinç oluşturup bir nebze olsun önüne geçebilmek olduğunu daha önce de belirtmiştim. Saygılar...

HAYIRLI CUMALAR,

YAZDIKCA BATMAKTASINIZ... HERSEYDEN ONCE RATING KAYGINIZ OLDUGUNU BILMIYORDUM... AMA BENIM ICIN ONEMLI OLMADIGINDAN UZATMAYACAGIM... KONU SIZIN... CEVAP VEREMEYEN SIZSINIZ... KAPATIRSINIZ VEYA BIRAKIRSINIZ... SIZIN SORUNUNUZ...

DR. ORHAN YILMAZ... TOKAT - ZILELIDIR... ARASTIRMACI BIR YAZARDIR. ARASTIRMALARI SADECE KOPEKLER ILE ILGILI DEGIL BASKA KONULARDADA MEVCUTTUR. DIGER KONULARDADA KITAPLARI MEVCUTTUR. ESI CERKES'DIR. EVINDE MISAFIR OLMUSUMDUR... EVIMDE MISAFIR ETMISIMDIR... SIMDI REKLAMLARI BIRAKIP ANA HABER BULTENINE GELEYIM...

OKUDUGUNUZ KITAP NE YAZIKKI COOOOOK ESKIDE KALDI... KENDISI O KITABIN UZERINE COK BASKI YAPTI... O BASKILARDA SON KITAP ILE ILK KITABI KARSILASTIRDIGINIZDA COK BUYUK AYRILIKLAR OLDUGUNU GORURSUNUZ... BUDA YETMEDI... DR. ORHAN YILMAZ; TUM TEZLERINI DEGISTIREREK "KARABAS" ILE KANGALI AYIRDI VE YENI BIR KITAP DAHA YAZDI. KENDISINE FRANSADA YASAYAN SELIM DERBENT KATKIDA BULUNDU (MADDI DEGIL) KITAP FRANSIZCA OLARAKTA YAYINLANDI... YANI OKUDUGUNUZ KITAP COOOOOOK ESKILERDE KALDI. BEN DR. ORHAN YILMAZ'IN BIR COK FIKRINE KATILMASAMDA CALISMALARINA SAYGI DUYARIM... CUNKU EMEK ve EKONOMI HARCANMISTIR... AILE IHMAL EDILMISTIR... NEYSE KONU BU DEGIL... MADEM BIR KITAP OKUNACAK... TAKIP EDIP YENI BASKILARINI ALMAK ONLARI OKUMAK DAHA FAYDALI OLUR... TESEKKUR EDECEKSENIZ, OZELDEN TELEFON NUMARALARINI VEREBILIRIM...

GELELIM... BU KONUYU ACMANIZDAKI AMACINIZA;

KONUNUN BASLIGI ILE *** ETTIGINIZ AMAC ARASINDA COK FARK VAR... DEDIGINIZ OLAYI YAPANLARIN KENDI SORUNLARIDIR... "SAFKAN KANGAL" OLARAK NITELENDIRDIGINIZ KOPEKLERIN SAFKANLIGINDAN NE KADAR EMINSINIZ???? BURADAN CIKAN SONUC;

SIZ BU AYRIMI YAPABILECEK BILGIYE SAHIP DEGILSINIZ. BENCE AMACINIZDA AYRIM DEGIL.. KAPINIZDAKI KOPEGINIZI YUCELTMEKTIR. BUNUDA YADIRGAMIYORUM... HERKESIN KAPISINDAKI SAFKAN, DIGERLERI "TU - KAKA"... PEKI KARSILASTIRMASINI YAPTIGINIZ KOPEGIN SAHIBI CIKIPTA SIZE BURADAN 2 CIFT AGIR SOZ YAZSA HAKLI DEGILMIDIR?

CIKIP KENDI KOPEGINIZI ANLATABILIRSINIZ... BUNA KIM NASIL KARISABILIR? AMA MALAKLI CINSI KOPEGI AYAKLARI YAMUK vs. GIBI KOTULER GIBI YAZI YAZARSANIZ... BIZDE DOGRUSUNU YAZARIZ...

TUM FORUM KATILIMCILARININ CUMASI MUBAREK OLSUN...
(03-08-2012, Saat:04:35)manas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende yazammı Smile

ALI KARDESIM,

BU VESILE ILE RAMAZANINI MUBAREK EDEYIM... GEC YAZDIN Smile Smile

BURADA HEP TEKRARLADIGIM BIR SORUYU YINELEMEK ISTERIM...

"BIZ KABUL EDIYORUZ... KOPEKLERIMIZ -KANGAL- DEGIL... E KANGALLARDA BIZIM KOPEKLERDEN DEGIL... SIMDI NE OLACAK?"

SIMDI BEN CIKIP; KANGALLAR BIZIM KOPEKLERDEN KIRILARAK URETILMISTIR DIYE KUYUYA TAS ATAN DELI OLSAM... 40 AKILLI BUNU O KUYUDAN NASIL CIKARACAK...?

NEYSE... GUN UZUN... IS COK... OZLETME KENDINI YAZ ARADA SIRADA... BULDUN KIRMIZIYI... ALDIN CIL ILE KUPAYI... KEYIFTEN YAZMAZSIN TABI!!!!!!!!!!!!!! SmileSmileSmile

ALLAHA EMANET OL...



(03-08-2012, Saat:09:49)Kaporal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence arkadaşa fazla yüklenmemk lazım bir düşüncesini paylaştı bir bakıma tabi güzel Malaklılar var ama Hakkiki Sivas kangal ı dünyaca Ünlü ve onun da nedei daha iyi bir Köpekcilik nen bu Köpeklerin Selection yapılması.
Herkes düşüncesini serbestce paylaşa bilir aslında güzel bir konu acaba neden Malaklılarda daha fazla sağlık sorunları var.

SAGLIK SORUNU DERKEN; ISKELET BOZUKLUKLARINIMI KAST EDIYORSUNUZ? BU KONUDA YAZACAK AZDA OLSA BIRAZ BILGIM VAR... AMA DAHA DOGRUSUNU "MANAS" NICK ILE YAZAN ALI AYDOGMUS KARDESIM YAZAR. O YUZDEN BIRAZ BEKLEYELIM. DAHA DOGRU BILGI ALABILIRIZ.

HERKESIN DUSUNCESINI PAYLASMASINI ELBETTE TARTISMASIZ KABUL EDIYORUZ. AMA KOTULEYEREK DEGIL... BILMEDEN DEGIL...

ALLAHA EMANET OLUN...

(03-08-2012, Saat:09:54)TVPT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(03-08-2012, Saat:04:35)manas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende yazammı Smile
ALI KARDESIM,

BU VESILE ILE RAMAZANINI MUBAREK EDEYIM... GEC YAZDIN Smile Smile

BURADA HEP TEKRARLADIGIM BIR SORUYU YINELEMEK ISTERIM...

"BIZ KABUL EDIYORUZ... KOPEKLERIMIZ -KANGAL- DEGIL... E KANGALLARDA BIZIM KOPEKLERDEN DEGIL... SIMDI NE OLACAK?"

SIMDI BEN CIKIP; KANGALLAR BIZIM KOPEKLERDEN KIRILARAK URETILMISTIR DIYE KUYUYA TAS ATAN DELI OLSAM... 40 AKILLI BUNU O KUYUDAN NASIL CIKARACAK...?

NEYSE... GUN UZUN... IS COK... OZLETME KENDINI YAZ ARADA SIRADA... BULDUN KIRMIZIYI... ALDIN CIL ILE KUPAYI... KEYIFTEN YAZMAZSIN TABI!!!!!!!!!!!!!! SmileSmileSmile
ALLAHA EMANET OL...


Abi öncelikle merhaba. Sizin şahsınızda tüm forumdaki tüm arkadaşların ve camianın ramazanını tebrik ederim. Malum ramazan dolayısı ile foruma çok fazla uğrayamıyorum. Bu gün denk geldi ve keyifli tartışmanızı okudum. Br ucundan bende bulaşayım dedim.
Abi bu arada Çil ve Kırmızı'nın yanında Aslan ve Tosun2da varki kare as tamamlandı. Smile

Bulut-Dozer-Hatay bey;
Gelelim tartışmaya. Baştan beri sayfaları fazla dikkat etmeden okudum. Aklımda bişeyler şekillenmeye başladı. Ama baştan şunu sorayım. Ne için tartışacağız.?
1-Eğer amaç bişeyler öğrenmek ve bildiklerini aktarmaksa ben varım.
2-Mesele sidik yarıştırmaksa en uzağa ben işerim, yine varım Big Grin
Bulut*dozer* hatay

Tabi bu sonuçlara ulaşacağını bilemezsiniz ancak bilmeden çok çetrefilli bir konuya girmişsiniz. Bu konu yıllardır tartışılır ve henüz sonuçlanmadı.

Keşke konuyu açmadan, en azından Kangal için yaptığınız araştırmayı Malaklı içinde yapsaydınız. Kangal hakkında da fazla bir bilginiz yok, Malaklı hakkında hiç yok. Zaten yeterli bilginiz olsaydı, böyle bir konu açacağınızı sanmazdım.

Bakın kafanızdaki önyargıyı şekillendirmek için yazıyorum. Ali üstadın söylediği bir şey vardı hiç unutmam. "Daha düne kadar Malaklılar en güzel Kangal yarışmasında birinci geliyorlardı" demişti.

TVPT muhtemelen konuya yeni bir bilgi mi var diye mudahil olmuştur. Sonra da size sorular sorarak araştırmaya teşvik etmiş. Sonuçta hem siz yeterince bilgilenmiş hemde tartışacak bir şey kalmamış olacaktı. Fakat siz tek çeker Kangal ile düşünüp araştırmanızı bile o yönde yapınca değişen bir şey olmamış. Açıklamalar belki biraz sert gelebilir size ama dediğim gibi yeterince bilgi sahibi olunca gayet normal karşılayacaksınız. Ayrıca (nasıl olduğunu hiç bir zaman bilemediğim) saf Kangal takıntılı reklamlar bizi biraz germiş olabilir.
(03-08-2012, Saat:11:26)manas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bulut-Dozer-Hatay bey;
Gelelim tartışmaya. Baştan beri sayfaları fazla dikkat etmeden okudum. Aklımda bişeyler şekillenmeye başladı. Ama baştan şunu sorayım. Ne için tartışacağız.?
1-Eğer amaç bişeyler öğrenmek ve bildiklerini aktarmaksa ben varım.
2-Mesele sidik yarıştırmaksa en uzağa ben işerim, yine varım Big Grin

ALI KARDESIM,

VAKIT AYIRDIGIN ICIN TESEKKUR EDERIM. BEN Bulut-Dozer-Hatay NICK ILE YAZAN VE RESIMLER ILE MALAKLI - KANGAL AYIRIMI YAPAN KATILIMCIYA SADECE SORULAR SORDUM.

KENDISI FARKLARI ORTAYA KOYMAMIS, MALAKLI'YI KOTULER BIR TUTUM TAKINMIS. YOKSA BILIRSIN KANGAL - MALAKLI veya BASKA BIR SEY... BENIM KENDI KISTASLARIM BELLIDIR... TAKMAM KAFAMA...

SANIRIM BEN ATLADIM... ASLAN ve TOSUN KONUSUNDA RESIM OLAN BIR LINK VERIRSEN SEVINIRIM.

ALLAHA EMANET OL...

bakın ben terbiye sınırlarını aşarak yazanlara cvp bile vermiyorum, eger bu konu cidden rahatsızlık verdiyse site yöneticilerine şikayette bulunursunuz, içeriği ugunsuz bulurlarsa konuyu kaldırsınlar bunun üstüne bende üyeliğimi iptal ederim sizde benden kurtulmuş olursunuz. meseleyi çok uzatmaya gerek yok kimseyle sidik yarıştırmaya falan da niyetim yok ayrıca buna ayıracak vaktim yok, gerçekten bu konuda bilgisine güvenen akadaşlar varsa lütfen buyursun yazsın ama sırf bana muhalefet olmasın genel anlamda bilgisini paylaşsın bizide aydınlatsın...malaklılarla ilgili bir başlığa sahip yeni bir konu acılırsa çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16