Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Safkan Kangal ile Malaklı arasındaki Farklar Yorumlarınızı alalım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
ikisininde kendine göre üstün yönleri var. eğer koyun için kullanılacaksa kangal daha uygun bence. malaklı daha cüsseli olduğundan kurdu yakalamas zor. ayrıca kangal biraz daha uyanık ve çevik . ancak güç bakımından malaklı önde. bu yüzden köpeği ne için kullanacağınaza bağlı olarak almanız daha mantıklı. sonuçta ikiside anadolunun ortak değeri. iyi yada kötü yönleriyle bizim köpeklerimiz.
iki ırkta ulusal degerimizdir en belirgin özellikleri bana göre kangal davarda daha aktifdir malaklıya göre, cünkü malaklılar daha kalın ve iri olduklarından kangal kadar suratlı ve hızlı degildirler Malaklılarda ahır ve bahce bekciliklerinde daha elverişlidirler, karekter özellikleri hemen hemen aynıdır, malesef bilinçsiz sekilde eşleştirmelerden Anadolumuzun bir cok yerinde fizigi bozuk hem malklılara hem de kangallara rastlıyoruz buda ayrı bir konu, oysa iyi bir köpekci Malaklınında kangalında nasıl bir fizigi oldugunu iyi bilir!!selam ve dua ile...
Bence farkları birincisi işleri bu da farklı kişilikler demekdir karakter farkı demekdir birisi Sürü koruma ve Kurt a karşı savunma ve Avlama gibi işi vardır bu da demekdir dünyadaki en zeki yırtıcılar nan uğraşan bir köpek türü en az kurt kadar zekidir.Ayrıca kangal basarları düz dür koşa bilmesi için gerekli dir Malaklı yan basar bu da bence dövüş de çok faydalı arkadan güç alır ve kolay dengesini kayıp etmez.
Ayrıca Kangal genelde daha silik ve Malaklı ise daha ağır bu da Kangalın çok gezmek sorunda kaldı ve Malaklı ise daha dövüş ve Alan koruma köpeği olduğundan dır.
Ayrıca Avurt konusunda Malaklı daha fazla Avurta sahip Kangal daha hızlı,Çevik Malaklı daha Güçlü.
Kangal daha ince yapılı, malaklı ise daha kalın yapılıdır. Kangal, sürüde daha başarılı; atletik yapısından dolayı, malaklı bekçilik konusunda başarılı. Ama bu farklılıklar yörelerin ve ihtiyaçların farklılığından dolayı oluşmuş. Sonuçta aynı ırktan olduklarını düşünüyorum.
iki kopegi yan yana koy.yoksa ıkı resim koy.öyle her fark ortada.
kimsede dememişki arasındaki farklar şudur. ikiside asil hayvanlardır sağlam köpeklerdir türk coğrafyasının değerleridir. şu şundan güçlü bu bundan iyi demek saçmalıktır. eğerki sürü besliyorsanız ve ahırından uzak yerlerde yayıyorsanız kangal bu iş için çok daha iyidir ama meranız ahıra yakınsa veya alan-bina-ev koruması için köpek istiyorsanız malaklı biraz daha bu iş için uygundur. ikiside aslanlar gibi köpektir cesur kuvvetli hisli sahibine bağlı. benim önüme iki ırkın en iyilerini koysalar çok düşünürüm ama sonucunda kangal derim çünkü kangalın hisleri ve hissiyatı daha güçlüdür. naçizane kendi fikrimdir fazlası değildir.
Kangali hiç baglamazsan gücü doruk noktaya gelir ve sizi çok şaşırttır
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16