Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğinizin kondisyonu yerinde mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Köpeğiniz sağlık bir görünme sahip olup olmadığını anlamanın yollarından biri de vücut kondisyon sistemidir. Aşağıda ki yazıda köpeğinizin fiziksel görünümünü değerlendirerek zayıf, ideal, aşırı kilolu gruplarından hangisine dahil olduğunu nasıl tespit edebileceğiniz anlatılıyor.

Vücut kondisyon sistemi


Çok Zayıf


1- Kaburgalar, bel omurları, kalça kemikleri ve tüm kemikli çıkıntılar uzak bir mesafeden bile belirgindir. Farkedilebilir vücut yağı yoktur. Kas kütlesinde belirgin azalma vardır.




2- Kaburgalar, bel omurları ve kalça kemikleri kolaylıkla görülebilir. Diğer kemikli çıkıntılar biraz belirgindir. Kas kütlesinde asgari azalma vardır.




3- Kaburgalar kolaylıkla elle muayene edilebilir ve hissedilebilen hiçbir yağ olmadan görülebilir. Bel omurlarının başları bellidir. Kalça kemikleri göze çarpan bir hale gelir. Karın çukurluğu bellidir.



İdeal
4- Kaburgalar asgari yağ tabakasıyla birlikte kolaylıkla hissedilebilir. Bel kolaylıkla farkedilebilir, yukarıdan görülebilir. Karın belirgindir.




5- Kaburgalar aşırı yağ tabakası olmadan hissedilebilecek şekildedir. Yukarıdan bakıldığında, bel kaburgaların arkasında gözlemlenir. Yandan bakıldığında karın sıkıdır.




Aşırı Ağır
6- Kaburgalar önemsiz miktarda yağ tabakasıyla birlikte hissedilebilir. Bel yukarıdan bakıldığında farkedilebilir ama aşikar değildir. Karın çukurluğu gözle görülebilir.




7- Kaburgalar zorlukla hissedilir. Kalın yağ tabakası vardır. Bel bölgesi ve kuyruk dibi boyunca olan yağ birikintisi farkedilebilir.




8- Kaburgalar kalın yağ tabakasının altından hissedilmez ya da sadece anlamlı bir baskı ile hissedilebilir. Bel bölgesi ve kuyruk dibi boyunca olan yağ birikintisi ağırdır. Bel ve karın çukurluğu yoktur. Belirgin karın şişkinliği vardır.




9- Göğüs, omurga ve kuyruk dibi boyunca yağ birikintisi ağırdır. Bel ve karın çukurluğu yoktur. Bedene eklemle bağlı uzuvlarda ve boyunda yağ birikintisi vardır. Karın şişliği belirgindir.






SmileSmileSmile