Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Malaklı-Mastiff
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
dogru söze nedenir Smile
halis mulis tc patentlidir elin ingilizi ispanyolu ne anlar köpekden yüzyıllardır çapraz çiftleşmelerden meydana gelen yeni bir ırk gibi yani memleketimizin köpeği
akbaşlar ve karabaşlar amerikaya gitmiş çoğalmışsa aksaray malaklı köpeklerimiz ingiliz veya ispanyollar neden alıp çoğaltmasın yerel ırklarla melezlemesin
batılılar emperyalist oldukları için çaldıkları ve yağmaladıkları için her şey bizim havasındalar ama dünya uyandı artık yemezler şahsen ben malaklının yüzde yüz yerli anadolu köpeği türk olduğuna inanıyorum lütfen kendi değerlerimizden şüphe etmeyelim
bu konuyu ben de düşündüm, ama bu konuda 2 değil 4 olasılık var
1. Malaklı mastiffden türemiş olabilir. ( İkisi de çok eski köpek ırklarıdır.)
2. Mastiff malaklıdan türemiştir.
3. İkisinin bir alakası yoktur.
4. İkisi de aynı köpekten türemiştir.

Şimdi, bilinen tüm molossus (mastiff tarzı) köpeklerin atasının Tibet Mastiffi olduğu bugün en yaygın teorilerden biri. Kangalın tarihine bakarsanız doğudan getirilen çok iri bir köpeğin kaçtığını ve yerel köpeklerle çiftleşerek Kangal ırkını oluşturduğunu, en azından bunun en kuvvetle muhtemel şık olduğunu görürsünüz. Nitekim, Tibet mastiffinin çeşitli yerel köpeklerle çiftleşmesi sonucunda İngiliz, İspanyol, Napoliten, Bordeaux vb mastiff ırklarının türediğini biliyoruz.
Benim aklıma yatan en mantıklı cevap hem Kangalların hem de mastifflerin ortak ataları olmasıdır. Malaklı işi biraz daha farklı.
Aynı kangal gibi bambaşka bir tür de olabilir, Kangalla Mastiffin çaprazı da olabilir. Ama her ne olursa olsun, artık başkalaşmış farklı bir ırk olmuştur.
bilgi için tşkler krdşim onlar bırbırını yerken biz köpeklerımızn korudugu koyunları yıyorduk sımdı onlar kırma yetıstırıyolar guclu olsunlar dıye ama nafıle Smile)
işin temeline inersek tüm köpekler tüm insalar gibi tek türden türemiştir iklim şartlarına göre şekillenmiş kendini değiştirmiş ayak uydurmuştur kısacası malaklı türk köpeğidir ingiliz ispanyol bok yemiş sömürgeci piçler onlarda üretme yoktur yıllar boyu çalmışlar sahiplenmişler konunun tartışılması bile yersiz.
Sayfalar: 1 2 3 4