Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: kulak kesimi için köpeğin kaç aylık olması gerekiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
2-6 aylık arası kes morfin olayına girme sonra takip et kışın kes
Arkadaşlar ben de eniklerin kulaklarını kesmek istiyorum. Enikler 11 günlük. Sıfır mı kesmek gerekir, yoksa biraz pay bırakılır mı? Bir de kestikten sonra yara spreyi falan sıkmak gerekir mi yada annelerinin yalayarak temizlemesi daha mi iyi olur?
Bence 3 aylık olmadan kesme. Birde sıfır kesme.1 numara çoban kesimi vardır o en ideali. Kesim sonrasıda günde 2-3 kez duruma göre sprey sık.
Ne kadar uzunluk bırakmam gerekir? Kulağın arka kısmında 2 ye ayrılmış yer var, tam adını bilmiyorum; orasının kalması mı gerekir?
kulak çıkarma ;15. gün eniklerin 2 kulağından iki elinle tut 2-3 tur çevir henüz sertleşmediği için kendi tam yerinden kopar o ikiye ayrılmış olan denilen (kulak destek çatalı ) kan olmaz yara olmaz ikiside eşit olur köpek büyüyünce 2 parmak uzunlukta olur herkeste senden akıl sorar nasıl böyle güzel kestin diye Big Grin
Abi koparma işini daha önce hiç yapmadım. Birisi yaparken de görmediğim için yapamayabilirim. En azından bir göz aşinalığı olsa yine yapardım. Şimdi yanlış yaparım sıkıntı olur.
Kesme işini biliyorum, onun için sıkıntı olmaz ama enik kulağı ilk defa olacak. Kesim ile ilgili bilgi verirsen uzunluk-kısalık konusunda iyi olur.
çok kolay iki elinin baş ve işaret parmağıyla iki kulağın ucundan tutuyosun ayrı ayrı ip atlar gibi Big Grin eniği havaya kaldırıyosun ileri doğru 2 tur dönderiyosun o zaten kopar kopmazsa 3 tur attır canım sende çokmu zor Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14