Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Çıngı Panter
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
[Resim: 8618284e.jpg]

anne;

[Resim: b6cd6ee7.jpg]

[Resim: 40c61854.jpg]

baba;

[Resim: 0b47a108.jpg]

masallah kım cekmısse cok guzel cekmıs gule gule beslesın hayrını gorsun sahıbı ...
ÇINGI PANTER benim son gözdem.O bir başka olacak bunu gözlerinden görüyorum. Annesi resimlerdeki DUMAN PANTER,babası en son resimdeki POLAT.Anne de baba da çok sert köpekler bakalım onların ortak yavrusu ne olacak zaman gösterecek. Smile
çok harika hayvanlar..hayırlarını gör kardeşim.on numaralar
maşallah nazar değmesin güzel köpek
Teşekkür ederim dostlar.Benim bütün derdim bu safkan kangal soyunu hiç bozmadan devam ettirmek.Allahın izniyle bugüne kadar bunu başardık,bugünden sonrada başaracağız.
Panter soyunun bu damarı dikkat ederseniz daha ziyade boz renktedir.Aynı zamanda döşleri kırçıl olanlara oranla daha açık yani daha döşlüdür.Yine bu damar Panterlerin tüyleri daha serttir.En üst uç tüyler diken gibi serttir.Bizim siyah Panterlerden bir farkıda siyahlar daha ziyade ağız ucuyla tutarlar bunlar tam ağız tutarlar.Fakat soy aynı soy yani Panter soyu olması nedeniyle bu anne babadan tamamen kırçıl bir Panter'de dünyaya gelebiliyor. Aynı şekilde kırçıl bir anne babadan böyle boz renkli yavruda çıkabiliyor.Duman ve Polat Panterden olacak bir dahaki yavrulardan bir tane de aynı böyle boz dişi damızlık alabilirsem bu damarı biraz daha sadeleştirmeye çalışacağım.Ömrünü bu işe vermiş olanlar iyi bilirler; inanın bu hiç kolay bir iş değil.Bir safkan soyu muhafaza etmek,damarları sadeleştirmek ve safkanı bozmadan sürdürebilmek uzun yıllar emek vermeyi gerektiriyor.Damızlık bir dişi yada damızlık bir erkek elde etmek için beş ila on yıl arası ciddi çalışma gerekir.Her doğumdan olan eniklerden damızlık çıkmayabilir.Neyse bu çok uzun bir anlatım.Derine dalacak olursak sayfalarca yazmak gerekecek.Şimdilik burda noktalıyorum.tüm trkangal üyelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9