Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeklerin ve Sahiplerinin Korkulu Rüyası "pireler"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Slm arkadaşlar forumu baya gezdim dolaştım ama bu konu hakkında pek bilgiye rastlayamadım, oysa bizleri en çok uğraştıran dertlerin başında gelir. Bu sene aşırı pire vardı, ne yaptıysak mücadelede başarılı olamadık. Blotic, kenaz, keneson sıvı, toz ne varsa her türlü ilacı kullandık ama sonuç değişmiyor, üremeye ve çoğalmaya devam ediyorlar. Başka fikirleri olan ve pireye karşı galip gelmeyi başarmış arkadaşlar varsa, bu konu hakkında tecrübelerini paylaşabilirse iyi olur...Smile
bi sünger yardımı ile köpeği mazot ile silerseniz bit pire yada hiç bi haşerat kalmaz armagen isimli iç dış parazit iğnesinide 15 günde bir enjekte ederseniz bu dertten kurtulursunuz.
(10-01-2011, Saat:01:35)kocoglu38 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bi sünger yardımı ile köpeği mazot ile silerseniz bit pire yada hiç bi haşerat kalmaz armagen isimli iç dış parazit iğnesinide 15 günde bir enjekte ederseniz bu dertten kurtulursunuz.

2 ay ve üstü eniklerde de uygulayabilir miyiz bunları ? mazotu duymuştum ama kaynaklar güvenilir olmayınca denemeyi göze alamamıştım. Smile
İvomek diye bir ilaç var. Şırıngaya enjekte edip deri altından vuruyorsun köpeğe. Dozunu da veterinerler biliyor. Örneğin: 50 kg köpeğe 2 ml gibi. 1 günde bütün pireleri keneleri döküyor.
yetişkinlere yapıyodum ama pek faydasını göremedim,halada devam ediyorum vurmaya. eniklere vurulmuyor galiba. yetişkinleri o kadar değilde eniği çok etkiliyor pireler.
ivomek uyuz egzama ve benzer durumlar içindir dotum

2 ay eniklerdede kullanmada bi sıkıntı yok mazotla silinecek banyo yaptılmayacak yarım çay bardağı yeterlidir mümkün mertebe deri ile temas etmesin köpekte cilt hastalığı varsa alerji yapabilir aksi durumda bi zararı yoktur mazotun kokusu kaçırıyor haşeratı

Hiç benzin istasyonlarında sinek gördünüzmü Big Grin
gecen yaz aynı dert bendede vardı köpklerı akşam bodruma kılıtlıyordum.benım bodrumu sardı bireler bırkac ilac denedım olmadı. sonra ziraat malzemlerı satan yere gıttım novar marka ilac verdı 15 gun boyunca hergun bomba ile bodrumda kullandım hıcbırsey kalmadı cok etkılı. köpek barınağı cevresıne bomba yardımı ile attın sıvı zaten 5 lıtreye 2 kapak koyun ii sonuc alıcaksınız.