Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kurt ve Kangal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
duble cim şekerim itte daşşak oldumu kurduda boğar ayıyıda saydığım itlerin kurda yetecek güçleri var çoğunun götü yemez o ayrı konu sen benim kurt sevgimin 100 de 1 ini taşıyamazsın.
evet tutturdk bi kangal zorunamı gidiyo koçum sitenin adı trkangal kangal sitesi beğenmiyosan yol orda senin bildiğim daha güçlü daha sadık sandığın itlerin sitesine git kangal bizimdir her ırktanda üstündür.
(25-09-2010, Saat:03:27)savaş Cenk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(22-07-2010, Saat:01:53)kocoglu322 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(29-06-2010, Saat:04:11)savaş Cenk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(22-06-2010, Saat:07:38)şhn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi kurdu haklayan tek köpek kangal lafı hurafe kurt avında kangaldan daha becerikli daha cesur daha güçlü hatta daha zeki köpekler yokmudur ?

Varmıdır? Huh

vardır ,akbaş ,sarıbaş,çapar,alaç,kırçıllı,shunkar,malaklı,kafkas,karadeniz dağ köpeği,alabai ) kangaldan başka it yok sanıyorsunuz siz galiba Smile

Ne yaptın sen hacım yha biz boşu boşuna kangal besliyomuşuz desene Big Grin


gönüldaşım saydıklarımın çoğu zaten bizim köpekler Big Grin
Bazı Arkadaşlar Demiş Köpek Kalmadı Şehirlere Götürmüşsünüz Ben Size Soruyorum Davar Kaldımıki Köpek Kalsın ?

Kurt Ve Kangal İle İlgili Buradaki Yazıyı İnceleyin Derim Dikkatimi Çekmişti Benimde
http://www.trkangal.com/kurtlar-ve-kanga...-6368.html
Değerli arkadaşlarım;öncelikle konu başlığını açan arkadaşımıza candan teşekkür ederim. yorumların tamamını okudum.Bilgi noksanlığına bir lafım yokta,bazı arkadaşların bu ülkenin milli bir değeri olan KANGAL KÖPEKLERİ aleyhine yazı yazma sancısını anlayamadım. Bakın arkadaşlar.Bir köpek türü,bir köpek ırkı olarak Kangal Köpeğini sevmeyebilirsiniz ama birazcık milliyetçi olunda hiç olmazsa bilmediğiniz bir konuda karalamaya kalkışmayın. Bu köpeklerin ismi TÜRK KÖPEĞİ KANGALdır. Dünyanın istemeyerekte olsa kabul etmek zorunda kaldığı bu değerli varlıklarımızın kıymetini bilelim.Kendi milli değerimizin aleyhine konuşmayalım.Bir almanı öldürseniz alman kurt köpeği aleyhine tek kelime ettiremezsiniz. Bizdeki bu arıza nereden geliyor zaten bunu da anlamış değilim.
Konu başlığına dönecek olursak;Evet köpeklerin atası kurttur.Bu bilimsel olarak ispatlanmış bir konudur daha fazla bu hususta konuşmaya gerek yoktur.
Kurtçulluk konusu apayrı bir husustur.Hiç kimse kusura bakmasın ama dünyada kurtçulluk konusunun yanına TÜRK KÖPEĞİ KANGAL dışında ikinci bir isim yazamazsınız.Unutmayınki KURTÇULLUK başka bir şeydir,hasbelkader kurda girmek yada boğmaya çalışmak başka bir şeydir.Köpekgillerin ataları olan kurdun genetik yapısına ve karakteristik özelliklerine en yakın köpek türü kangaldır.Bu nedenledirki kangal bu atasoyuyla mücadele edebilmektedir. Hem köpekgillerin atası deyince anladığımız kurt ile bu çeşitli videolarda gördüğümüz kurt arasındada epey fark vardır.Tüm köpekgillerin ve dolayısıyla Kurtların atası KIZIL KURTTUR. Şu an dünyada yaşayan çok çeşitli kurt türü vardır.Kurtlarda tıpkı köpekler gibi bugüne gelinceye kadar ciddi değişimler yaşamışlardır.Türlerine göre renk ve fiziki anlamda birbirine oranla ebat farklılıkları gösterirler.
Şimdi bu bilgiler ışığında;
1-Her köpek kurt boğamaz.
2-Her kurtta her köpeğe boğulmaz.
Köpekler içinde kurtçulluk özelliğini net bir şekilde taşıyan ve bunu dünyaya kabul ettiren bir tek köpek türür vardır o da TÜRK KÖPEĞİ KANGAL. Kangal köpeğimiz dışında dünyada kurtçulluğu tescil edilmiş bir tek tür köpek dahi yoktur.Yukarıda bir arkadaşımızın verdiği linkteki görüntüler için yorum dahi yapmak yersiz olur.Herşeyden önce kurtlara karşı insan demeyeceğim bu insaların yaptığı zulmü kınıyorum.Ayıptır,günahtır.Görüntüdeki kurt oldukça küçük bir kurt.Ayrıca boynundaki zincirle iki tarafa gerilmiş bulunan bir kurt çaresiz bir kurttur. Bu görüntüler o köpeği kurtçul yapmayacağı gibi,o kurtunda o köpeğe boğulacağı anlamınada gelmez.o köpekler kurtçul olsa görüntüdeki aynı cins diğer köpeği durdurmak mümkün olmazdı ve o köpek derhal kasıktan girmesi gerekirdi.Neyse bu mevzuyu çok uzatmaya gerek yok.
Bir başka arkadaşımız kangaldan başka köpekmi yok diyerek başladığı cümlesine duyduğu, gördüğü yada ismini biryerlerden okuduğu ne kadar köpek cinsi varsa sıralamış.O değerli arkadaşım şunu çok iyi bilmeliki,kangalın bir türevi olan akbaşlar hariç o saydığı köpeklerin hiçbiri kurtçul değildir.Akbaşlar da kısmen kurtçuldur.%100'lük oranda değil.Arkadaşımızın isimlerini sıraladığı köpeklerinde bir çoğu aynen şu videodaki gibi bağlı bir kutda çökebilir. Hatta boğdabilir.Ama bu onların kurtçul olduğunu göstermez.
İşte KANGALI KANGAL yapan farkta budur.Bir safkan kangalın bulunduğu sürüye kurt yaklaşmaya cesaret edemez.Kurt sürünün yanındaki köpeğin farkını bilir.Ama KURT isimleri sıralanan o diğer köpeklerin bulunduğu sürüden istediği gibi koyun yada keçi herneyse alır gider,o köpeklerin ruhu bile duymaz.Hatta bazıları kurdun geldiğini görerek yada kokusunu alarak farkettiğinde kendisini sürünün içine saklar yada olduğu yerde uyumuş numarası yapar. Hiçbirşeyin farkında değil gibi davranır.
Değerli arkadaşlarım,ülkemizin değişen ekonomik ve sosyal yapısıyla birlikte,köylülük ve köycülük bitti.Dolayısıyla koyunculuk ve hayvancılık bitti.Ağalık ve beylik bitti.Bunlar biterken bu değerli köpeklerimiz olan SAFKAN KANGALLARIN bitmemesi mümkün mü?
Hele birde,son 20-25 yıl içinde büyük şehirlerde hızla artan köpek dövüş merakıyla birlikte doğasından koparılarak büyük şehirlere taşınmaları bu köpeklerimizi iyice bitirdi. 1970'li yılların başında dış dünya bizim bu köpeklerimizi keşfetti ve ülkelerine taşımaya başladılar. Devletimiz sağolsun sözde yurt dışına çıkışlarını yasakladı güya.Reel anlamda hiçbir anlamı olmayan bu yasa karşısında yurt dışına çıkarmak isteyen insanlar köpeklerin kimliğine melez yazmak suretiyle çok rahat çıkardılar.
Bütün bunların yanında bilimsel anlamda bu köpeklerimizin standartlarının belirlenmemesi, insanlarımızın gerçek manada bilgilendirilmemesi nedeniyle boz renkl ve karabaş olan her köpeğin kangal sanılmasına neden oldu.Çocukluğunda köy yaşamı görmüş olan az çok hafızasında kangal köpeği yada gördüğü boz çoban köpeğini hatırlayan herkes kangal uzmanı oldu.
Veee bu süerece birde internet alemi tani bu sanal alem eklenince olan oldu.Şimdi gelde kurtar sen bizim kangalları.
Bu sanal alemde kim kimdir belli değil,
Kim gerçekten bir köpek sahibi kim değil o da belli değil.
Kim köpek üreticisi kim satınalmacı o da belli değil.
İşte böyle garip bir alem.
Üstelik bu alemde varsa yoksa köpeklerin boğuşması ve boğuşturulması.İnsanlar köpeklerin safkan olup olmamasıyla değil,kaç maç yaptığıyla ve maçını kazanıp kazanmadığıyla ilgileniyorlar.
Gelin şimdi böyle bir alemde biz KURTÇULLUK konusunu tartışalım ve gelin SAFKAN KANGAL KÖPEKLERİMİZİN diğer köpeklerden farklı taraflarını ve kalitesini,kıymetini tartışalım. Çok ama çok zor bir konu.Fakat imkansız değil.
Değerli dostlar,sitede birçok başlık altında yazdığım yazılarda da açıkladım.Burada bir kez daha açıklayayım.
Benim bu siteye üye olmamın,üye olmakla kalmayıp safkan kangal köpeğimi 2011 turnuvasına katarak köpek boğuşturmamın ve de bunlarla birlikte kendi çapımızda ve sitenin bize verdiği imkanlar dahilinda reklam vermemin tek nedeni: SAFKAN KANGAL KÖPEKLERİNİ anlatmaktır.
Bu yazımda yeterince vaktinizi aldım.bu yüzden burada bitiriyorum.Bir sonraki yazımda, kim olduğumu,köpeklerimizi ve KURT VE KANGAL konusuna ilişkin daha ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağım.
şimdilik hoşçakalın.
Yahu arkadaşlar sakın yanlış anlaşılmasın ben asla kangalı küçümsemem ve kangalın dünyadaki akbaşla beraber en iyi ve başarılı çoban köpeği olduğuna bilirim.Zaten kangalın da Alabai,kuçi,tobet vs gibi orta asya kökenli olduğuna genel yapı itibarı ile bu köpeklerin de kangala benzediğine inanırım onun için bu köpeklerin de kurt ile mücadele edebilmesine gocunmanın hiç anlamı yok.Sonuçta bunlarda oradaki türklerle beraber yaşıyorlar.Hele videoya bakıpta aslında bu kurtlar bağlı olmasalar korkmazlar veya bu köpek aslında kurtla mücadele edemez gibi komik yorumlar yapmanın anlamı yok işte kurt kuyruğunu kısmış barım barım viyaklarken hala garip yorumlar yapmayın.Hele bazı yorumlarda bazı çoban köpekleri kurdun postunu bile görse korkudan kaçar diyor (doğrudurda) ama bakın bu kurt canlı ve köpekte altına korkudan kaçırmamış değil mi?
Neden olayları olduğu gibi kabul edemiyoruz.Kurdu haklayan köpekler olduğu gibi köpekleri haklayan kurtlar da vardır.Elbette bu videodaki köpekleri de haklayabilecek kurtlar vardır.Ama bu kurtlar değil.Anladığım kadarıyla kimisi kafasında öyle bir kurt imajı yaratmış ki kurdu bu halde görünce şoka uğrayıp kabullenemiyor.Ya da tam tersi kangaldan başka köpeğin kurtla mücadele edebileceğine inanmıyor.Ruslar orta asya çoban köpeklerine volkodav diyor.Anlamı da kurt avcısı demektir bu isim de boşuna konmamış.Ama ben en iyisinin kangal olduğuna inanırım.Üstelik burda adamlar bizdeki çoğundan da daha insancıl neden derseniz bizde sağda solda dolaşan foto ve videolar gibi önce kurdu yaralayıp veye öldürüp köpeklerin önüne atıp sonrada bunu köpek boğdu dememişler ayrıca ikinci bölümde ikinci köpek olaya müdahale etmek istediğinde onu uzaklaştırmak için müdahale ettiklerini görürsünüz.Kurtların bağlı olmasına gelince kaçmamaları için başka seçenek var mı? kaç kişi bağlanmadan bırakılsalardı orada duracaklarına inanıyor? hem bağlıda olsalar dahi kendilerini savunma olanakları var değil mi? siz hiç bağlı olsa bile boğuşan köpak görmediniz mi? bunlarında o şansı vardı.Ama ben kangalın bunlardan da daha iyi olduğuna inanırım.
(07-02-2011, Saat:12:27)babakangal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kardeş kurt korkmuş işte köpeğin baskın olduğunu kabul etmiş ve altta kımıldamadan yatıyor.Köpekte onun teslim olduğunu anladığı için ilk videoda dikkat edersen kurdu bastırıp sonra da bırakmış.Kurtlarda kendi aralarında aynı hareketi yapar alfa kurt üstünlüğünü kabul ettirmek için diğer alt sevideki kutları altına alıp bastırır.Eğer kurt daha baskın olsaydı orada bağlı olmasını önemsiycek mi zannediyorsun asla yaklaştırmazdı.Gürültü patırdı da dinlemez gelen köpeğe saldırırdı.Üstelik köpek tek başına kurdu altına aldı diğerinin katkısı olmadı kardeşim.
Tekrar ediyorum bu videoda kurdun bağlı olmasının tek sebebi kaçıp gitmesini engellemek çünkü kurt bu köpeklerden daha hızlı koşar.Birde bizde bir çok video görürsünüz önce kurdu tüfekle öldürüp veya yaralayıp sonra köpeğin önüne atarlar sonrada köpek boğdu derler.Burada böyle bişey yok kurt sağlıklı.
guzel insan herhalde senin biraz eğilimin brz nemli gibi konuşuyorsun şekerim felan
ilk önce o uslubunu değiştir sonra gel burda yorum yap
galiba yaşınla bi sorun yaşıosun
bana görede arkadaşlar bir arkadaşımızın söylediği gibi gerçek kangallar kurdu anımsatır. yüz olarak kuyruğu indirdiği zamn ve arka ayakları, birde kafa tası hafif. yandan bakıldığı zamn kurdu anımsatır.. olabilir kurt atası kangalalrın olabilir. buna kesin bişe diyemiyoruz belki kesin net bir şekilde ama bir başka arkadaşımızın şu söylediği konuyada katılmıyorum . mesela tamam akbaş,araştırmalara göre gerçekten labaratuarda dahi deneyler ile kangalla bir bağlantısı yokmuş.kangal ayrı akbaş ayrı..ama diğer köpeklerin bunların.vardır , ,sarıbaş,çapar,ala,kırçıllı,,kafkas,karadeniz dağ köpeği,gibi köpeklerin bir ırk olduğunu düşünmüyorum .. bence bu köepeklerin analarının kangalla önceden bir birleşme olduğunu düşünüyorum ve ırk olduklarınıda düşünmüyorum.saygılarımla arkadaşlar.
sarıbaş kırçıllı ala bi ırk olmayabilir zaten ayrı bi ırk olarak görünmüyor çoban köpeği geçiyor
çapar renktir her ırkın çaparı vardır
kafkas(kıllı ovarka) bi ırktır
karadeniz dağ köpeği diye bişey yoktur kafkasın karadeniz bölgesine ayak uydurup şekillenmesi ve yapılanmasıdır her köpekte olur bu
Sayfalar: 1 2 3 4 5