Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kuchi Afgan Kuçi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Afgan Çoban köpeği olarak da bilinen Kuchi Köpeği, adını Afganistan'ın Kuchi halkından alan bir Afgan çiftlik hayvanlarını koruyan çoban köpeğidir.Yörüklerin peşinden koşan, kervanları ve koyun, keçi, deve ve diğer canlı hayvan sürülerini kurtlardan, büyük kedilerden ve hırsızlardan koruyan çalışan bir köpektir.
Kuchi köpek ırkı çok zengin bir gen havuzuna sahiptir ve bu köpekler için değişen ortamlara iyi uyum sağlar. Aynı zamanda, gen ifadesinin bir bireyden diğerine büyük ölçüde değişebileceği anlamına gelir. Bu nedenle, fikir sahibi olmayan birinin belirli bir köpeği neyin gerçek bir Kuchi köpeği yaptığını veya ne tür bir Kuchi köpeği olduğunu belirlemesi genellikle zordur.

 Genel olarak, Kuchi köpeği büyük, genellikle dev köpeklerdir, kısa, orta veya uzun olabilir, kalın bir alt yünle desteklenir. Dişiler için omuzlarda 23 ila 26 inç (58 ila 66 cm) arasında ve erkekler için 24 ila 29 inç (61 ila 74 cm) arasında değişen yükseklikleri vardır. Ağırlıkları dişi köpekler için yaklaşık 84 ila 120 pound (38 ila 54 kg) ve erkek köpekler için 88 ila 176 pound (40 ila 80 kg) arasında değişir. Sözde "Ghor köpekleri"nin bu "Kuchi köpekleri" arasında yer alması muhtemel görünüyor:

Alt varyantlar ve türleri
 Kuchi köpekleri kabaca üç türe ayrılabilir: dağ tipi, bozkır tipi ve çöl tipi.

 Dağ tipi köpekler, Pamir sıradağlarının dağlık bölgelerinde yaşamaya çok uygun, çok büyük kemikli, ağır kaplamalı bir çeşit oluşturur. Genellikle daha yüksek nemin ve daha aşırı, soğuk sıcaklıkların olduğu daha yüksek rakımlarda bulunurlar.
 Bozkır tipi köpekler, orta ila uzun tüylü, çok daha hafif yapılıdır. Geniş düzlüklerde dağ çeşitlerine göre daha hızlı ve daha çeviktirler. Göz tazı görünümüyle birleştirilmiş mastiff benzeri bir yapıya sahip olarak karakterize edilebilirler.
 Çöl tipi köpekler, genellikle az bitki örtüsü ve daha sıcak bir iklime sahip geniş çöl düzlüklerinde bulunan bir çeşidi temsil eder. Soğuk mevsimde çok kalın alt yün ile desteklenen kısa ila orta uzunlukta bir ceket ile orta yüksekliktedirler. Özellikle kafa yapısı söz konusu olduğunda, diğer her iki türün de özelliklerine sahip olabilirler.

Kaynak: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kuchi_dog
[Resim: Afghan_Shepherd.jpg]
MaşaAllah