Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: En Pahalı Süs Köpek Cinsleri ve fiyatları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: En-Pahal-Su-s-Ko-pek-Cinsleri.jpg]

En Pahalı Süs Köpek Cinsleri ve Fiyatları 2022

Diğer köpek cinslerine oran ile süs köpekleri fiyat olarak en pahalı köpek cinsleri arasındadır. Bunun nedeni olarak birçok özelliklerden bahsedilebilir. Ancak genel itibari ile

·   Ağırlık ve boyutları sayesinde, daha kolay taşınabilirler. Böylelikle evde uzun süreli yalnızlık durumlarına maruz kalmaz. Ya da kendisine, refakat edecek bir dost aramak zorunda kalmazsınız.

·   Tüy yapısı ve uzunluğu ile daha sempatik görünümlerdedir.

·   Sahip oldukları en boy oranı ile ne kadar büyürse büyüsün, diğer köpek cinslerinin yavrusu kadar büyüyebilirler. Bu sayede ise sevimli hal ve görünümlerini, yetişkin dönemlerinde dahi korurlar.

·   İtaat ve eğitilebilir olmaları da tercih sebepleri arasındadır.

·   Kendi minimal boyutları gibi onlar için hazırladığınız yaşam alanları da küçük yapılarda olup ev içerisinde çok yer kaplamaz.

·   Minimal yapısı sebebi ile sahiplerine daha fazla düşkün yapıda karaktere sahiptir.

·  Bir çocuk gibi saçlarını yapabilir, toka ve kıyafetler ile süsleyebilirsiniz. Çünkü zaten bazı cins süs köpekleri, soğuğa duyarlıdır. Bu bakımdan kıyafet giydirilmesi gerekir.

Sayılan bu gibi nedenler çerçevesinde, genel itibari ile süs köpek fiyatları pahalı seyreder. Bunlar arasından ise en pahalı süs köpek cinsleri nelerdir, yazı dizisinde sorunuza cevap bulacaksınız.

Süs köpek Fiyatları Neden Pahalı Olur

Yukarıda belirtildiği gibi, süs köpek fiyatları çeşitli özelliklere ve ırk yapısına göre, diğer orta- büyük köpek cinslerine nazaran genellikle yüksek rakamlardadır. En pahalı süs köpek cinsleri rakamları belirleyen temel mesele ırk ayrımı ile safkan olup olmadığı konusudur. Bunun dışında köpeğin bireysel olarak fiyatlarını etkileyen yaş, cinsiyet gibi çeşitli konulardan da söz edilebilir.

En Pahalı Süs Köpek Cinsleri Nedir?

En pahalı süs köpek cinsleri olarak, bazı cinslerden bahsetmek mümkündür.

·   Lagotto Romagnolo: Küçük yapıda ancak aktif bir köpektir. Aldığı eğitim ile mantar avcısı olarak ün salmış bu avcı ruhlu köpekler, 7.000 TL rakamlar ile 300.000 TL rakamlar arası maliyetlerdedir.

·   Lowchen: Küçük Aslan Köpeği olarak da bilinen Portekiz su köpeğidir. Uzun tüylü yapısı ve asil duruşa sahip bu minik ırk, 45.000 TL ile 120.000 TL arası maliyetlerdedir.

· Pomeranian Boo: Oyuncak köpek ırkları kategorisinde olan bu sevimli köpekler 20.000 TL ile 55.000 TL arası rakamlardadır.

·   Toy Poodle (Kaniş): Hem antialerjen hem küçük yapısı hem de yoğun kıvırcık tüyleri ile oldukça sevimli olan köpeklerdir. Fiyatları ise 20.000 TL ile 50.000 TL arasındadır.

·   Kerry Blue Terrier: İlginç tüy yapısı ve fiziksel görünümü ile dikkat çeken bu ırk 30.000 TL 40.000 TL arasındadır.

·   Cockapoo: Anti alerjen tüyleri ve aktif yapısı ile sevimli bir ırk olan bu köpekler 15.000 TL ile 30.000 TL maliyetlerdedir.

Kaynak; https://kopekyavrusu.com/17741/kopek-cinsleri
MaşaAllah