Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangalın Kuyruğu ve Kulağı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
KANGALLARIN KUYRUĞU NASIL DİK OLUR AYRICA KULAK KESİMLERİNİN Bİ İSİMLERİ YOKMU?

AYRICA ; SERBÜLENT ÖZGİRAY , ONUR KANLI , ÖZCAN ABİMİZİN KANGALLARINI ÇOK SEVİYORUM SERBÜLENT ABİ KANGALLARININ KUYRUĞU NASIL ÖYLE DİK OLUYOR.KULAK KESİMLERİNİN İSİMLERİ NE?
Facebooktaki bütün resimlerine ben baktım sayın kardeşim.Yalnız aslında sorduğum soruya yine cevap alamadım.Serbülentin saf kangal deyipte size göre malaklı kırması olan köpek veya köpekleri hangisiymiş? ben öyle bir köpek görmedim.Varsa böyle bir köpek inanın ben ikna olursam kimseye inat olsun diye de inkar etmem.Ben bir kangal sevdalısı olarak inan sadece kangal beslemek bir yana sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle yetinmeyeyim diye piyasada çoban köpekleriyle ilgili ne kadar kitap varsa topladım ama inan bunlar bana saf kangalın ne olduğunu diğer çoban köpeklerinden tam olarak nasıl ayırt edeceğimi anlatmaktan çok uzak kaldılar.Eğer ben bunlarla yetinseydim kangal diye alacağım köpek büyük ihtimalle malaklı veya kırması olurdu çünkü bulunduğum yerdeki çiftliklerin hemen tümünde insanlardaki sadece iri ve gösterişli köpek merakından dolayı bu talep doğrultusunda
köpekler var.Şimdi sayın kardeşim bana lütfen söylermisin srbt ve akından başka bunları geniş kitlelere anlatan başka kim var? kangalın ne olduğunu bilen başkası yok demiyorum ama bilgilerini bizimle paylaşmadıktan sonra bana ne faydası var?
Ben kendisini kangalın en büyük ustası falan ilan etmedim fakat geniş kitlelere bütün çoban köpeklerinin kangal olmadığını ve bu konuların tartışmaya açılmasını sağladığını söyleyebilirim yoksa çiftliklerde kimsenin ruhu duymadan kangal diye malaklı kırmaları satılmaya daha rahat devam edecek.
Birde elindeki köpeklere göre kangal tarifi yaptığını söylüyorsun.Peki neden sürüde başarılı olan köpek tipine göre kangalın tarifini yaptığına inanmıyorsun dolayısıyla elindeki köpeklerde o tip köpekler olacak.
avcıteslim bey. Baba Zalim Kangal köpeğimidir ? Baba Zalim Kangalsa Malaklı köpekleri nedir ? srbt abidekiler malaklı kırmasıysa, Baba Zalim kanından geldiği bilinen köpekler safkangalmıdır ?
Bu nette ne kadar gereksiz tartısmalar oluyor resimlerle kim ne öğrenebilir ne öğretebilir, ancak görünüş olarak kangal köpeğine benzeyen köpekleri öğrenebilirsiniz, ancak kangal da öncelik görünüşte değil zeka ve karakterdedir hadi bunuda öğrenin ondan bundan, öğrenemezssiniz bunu ancak hayatınızdan en az 20 yılınızı bu işe vererek öğrenebilirsiniz,
akn tulubas bundan 3-4 yıl once elindeki boz köpeklere hakiki saf kangal diyordu, şimdi bozların ne oldugunu anladı yeni bir yola basvurmus boz çoban köpeği Big Grin bu nedir yaw, bole bir ırk varmış anadoluda kimsenin bilmediği saolsun akn bulup çıkardı, elindeki kırmaları hala millete satıyor saf kan ırk diye buna niye kimse bişey demiyor, satmasına bişey demiyorum ama niye kırma köpeklerle milleti yanıltıyor,

mesajımı kimse yanlış anlamasın kimsenin köpeğine iyi veya kötu dediğim yok hatta kırmalardan hem malaklı hemde kangaladan daha iyi köpekler çıkıyor, ama millet reklam yapmak için bunu saklıyor bizim saf halkımızda "kim .... hıyar dese bir avuç tuz alıp koşuyor."
İşte bu yüzden elindeki köpeğe sadece sen Kangal diyorsun. Dünyada hiç bir kuruluş Kangalları ırk olarak kabul etmiyor. Köpek tabiki kurtçu olcak bunu 5 yaşındaki çocuğa sorsan söyler sana. Burda önemli olan fiziksel özellikleri net bir şekilde ortaya koymak.
dişili erkekli birer foto veya tanıtım video koysanızda şu kangalı bizlerde görsez bir arkadaş cıkar 90cm kangal video fotosu koyar arkadan digerleri kangal 90cm olmaz yok batırma karabaş olmaz illaki kıvrık olacak daha nice yorumlar birde bu camiada araştırmacı arkadaşlar varsa dinleyelim foto koyamazsa bile ayrıntılı bir yazı konu başlıgı açsınlar herkezi dinleyelim eee şimdi herkezede inanılmazki kim köpek satmak isterse altına kangal yazıyor satmanın en kolay yolu alacak olan da hemen atlıyor ben nice bu camia da tanınmış kişiler biliyorum karapınardan köpek alıpda klangal diye satanları daha iki hafta önce alıp gittiler
http://www.trkangal.com/kangal-standartlari-t-5467.html

Tüm soru işaretlerini giderecek bilgi mevcut bakabilirsiniz ...
Sayfalar: 1 2 3