Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Adam ve Köpeği! (Kısa Bir Hikaye)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: thumb_213183475.jpg]

Lütfen Sonuna Kadar Okuyunuz..

Adam ve hayattaki tek arkadaşi olan kopegi bir kazada birlikte ölmüşlerdi.. Gokyuzune ciktiktan sonra bembeyaz bulutlarin arasinda dola$maya ba$ladilar.. Adam cok susami$ti.. Biraz su bulabilmek umidiyle yurumeye devam ederken, birden kendilerini muhte$em bir manzaranin kar$isinda buldular.. Rengarenk ciceklerle suslu bir bahce, altindan yapilmi$ bir bahce kapisi, ve onlari kar$ilayan beyazlar icinde bir kadin..
Adam kopegiyle birlikte kadina yakla$ti ve sordu: "Afedersiniz... burasi neresi?" Kadin ona gulumsedi: "Burasi Cennet, efendim" Adam bunun uzerine sevincle "Harika...!!!" dedi "Peki bana biraz su verebilir misiniz, gercekten cok susadim".... Kadin cevap verdi: "Tabi efendim, iceri girin... icerde dilediginiz kadar su bulabilirsiniz..." Boylece adam kopegine döndü, "Hadi oglum iceri giriyoruz" diyerek kapiya yurudu... Ama kadin onu birden durdurdu: "Uzgunum efendim, kopeginiz sizinle gelemez.. Hayvanlari iceri almiyoruz..." Bunun uzerine adam bir an durdu.. Du$undu.. ve geri donup kopegiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yonunde yurumeye koyuldular... Bir sure gectikten sonra kendilerini bu kez tozlu camurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda kar$ilarina ciftlik giri$ini andiran bir kapiyla yirtik pirtik elbiseli bir dede cikti... Adam sordu: "Afedersiniz... Bana biraz su verebilir misiniz?" Dede "Iceri gel" dedi, "kapidan girdikten sonra sag tarafta bir ce$me var...
" Adam sordu: "Peki arkada$im da benimle gelip ordan icebilir mi?" Dede " Tabii..."dedi, "ce$menin yaninda kopeginin de su icebilecegi bir kase bulucaksin..." Bunun uzerine adam kapidan girdi, biraz yurudukten sonra sag tarafta ce$meyi buldu, adam ce$meden kopek de oraciktaki kaseden doya doya icerek susuzluklarini giderdiler.... Derken adam geri giderek giri$te bekleyen dedeye sordu: "Su icin cok te$ekkur ederim... Peki burasi neresi..?" Dede "Burasi cennet"dedi.. Bunu duyan adam $a$irdi: "Ama nasil olur..? az once burasi gibi kirik dökük olmayan muhte$em bir yere gittik ve orasinin da Cennet oldugunu soylediler..." Dede "$u rengarenk ciceklerle suslu altin kapili yer mi?"dedi, "ama orasi Cehennem." Adam iyice $a$irmi$ti: "Peki ama orasi sizin adinizi kullanarak insanlari kandiriyor diye hic kizmiyor musunuz?" Dede gulumsedi: "Kizmiyoruz... Çunku onlar kendi cikari icin en iyi arkada$ini yari yolda birakanlari Cennet'ten uzak tutuyorlar..."
çok güzel ve ibret verici bir hikaye eline sağlık.
emeğine sağlık dostum çok beğendim
güzeldi reis
teşekkürler ders verici bi hikaye
teşekkürlerr
çok güzel paylaşım eline sağlık.
Sayfalar: 1 2 3