Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Amerika'da Avlanan Kurtlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Cok guzel hayvanlar. Amerika ve Canada'da baya buyuk oluyorlar. Bu tur hayvanlarin oldurulmesi gercekten cok yazik. Bu tur fotograflar tabii guzel degil, ama kurtlarin nekadar buyuk oldugunu gormek icin koydum.

[Resim: 2005-wolf_hunt2.jpg]
[Resim: gray-wolf-hunt.jpg]
[Resim: wolf3-2k31251988670.jpg]
[Resim: bc-wolf2.jpg]
[Resim: 640_2005-wolf_hunt.jpg]
[Resim: wolf55.jpg]
[Resim: 2008-wolf-hunt1.jpg]
[Resim: sqtbg8.jpg]

Bukadar buyuk bir kurda karsi, suruyu koruyan bir kopegin sansi olabilirmi ? Anadolu'daki kurtlar bunlardan cok daha kucuk oluyorlar genelde.

Aramizda bulunan, surude calismis arkadaslarin fikirleri ne ? Bu buyuklukte bir kurt gordulermi ?
Mehmet;

Dünyanın en iri kurdu anadoluda yaşar.
bu kurtlar karşı koyacak hic bir köpek yoktur .benim görüşüm tutugu yeri koparır cinsten bunlar bizim buraların yane türkiyenin kurtları bunlardan kücük ama yinden iki iyi köpek ancak boga biliyor bir kac video izledim köpeklerin bogdu kurtlar 10 aylık yada 15 aylık kurtlar
(24-02-2010, Saat:06:16)manas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mehmet;

Dünyanın en iri kurdu anadoluda yaşar.

Ali abi;

Ben sadece hayatimda 2 kez, yabani kurt kordum. Buda Sinop'ta, yani Karadeniz ormanlari Smile Buyuklerdi, hele kafalari cok buyuktu, ama bukadar degillerdi.

Bu ansiklopedileri felan yazan arastirmacilara gore, ic Anadoluda'ki kurtlar genelde daha kucuk oluyormus. Yani 40 kg civari. Kuzey Amerika/Canada/Rusya-Siberya/Karpatya bolgesindekiler diyer kurtlardan daha buyukmus.
Bu kurtlar dünyadaki en iri kurt türüdür,ağırlıkları ortalama 50 kilodur,ancak bu örneklerdeki gibi 70-80 kiloya kadar çıkabilmektedir.Amerikadaki Yellowstone ulusal parkında özel koruma projesi ile tekrar hayata döndürülmüşlerdir.Ordaki kurt popülasyonu aşırı avlanma sonucu yok olma noktasına gelmiştir.Yürütülen çalışmalar ile bu fotolardaki kurt popülasyonuna ulaşılmıştır.
Bana göre bu kurtlarla bizim kangalların başa çıkma olasılığı anadoludaki kurtlara oranla daha düşüktür.Ancak yine de kangallar her zaman kurda karşı karşı en çok şansı olan ittir..
bunlara bakin be =) kanaglin ic sansi yok kurt keser atar kangali
TURKIYEDEKI KURTLARA BAKARAK BU KURTLAR COK DAHA BUYUK
Sayfalar: 1 2 3 4 5