Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Sıkıldınız Ama :) Safkan mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun aleykum arkadaşlar.Ben de forumda yeniyim ve ilk defa köpek sahibi oldum.Bu Sivas’tan geldi.6. Ayını doldurdu.Adı ‘MAYNA’. Benim size danışacağım birkaç sey var.Lütfen sadece ‘Masallah’ yazıp yorum kasmayın.İyi bilen kardeşler de yorumlarsa cok sevinirim.
Köpeğimde araştırmalarıma,sizden öğrendiklerime bakarak Safkan bir kangalda olması gereken tüm özellikler mevcut.Gerek fiziksel (Cok hareketli.Cidagosu 63-65 cm.Alın yapısı,Maskesi tam.Herhangi bir beyazlık yok.Yanak beni,Gözleri,kulakları,çene yapısı,üst dişler 20 tane alttakileri sayamadım.Dislerin makas biçiminde kapanması,kafatasının ovalliği,kuyruğu,vücudunun kareye yaklaşık orantısı,ayak yapısı,parmak aralarındaki perde,tırnakları,arka bacak yapısı,post rengi,gögüsünün çıkıntılı ve madalyonlu olması,ayak kısımlarındaki beyaz corap,boyun yapısı,boyun kısmının yeleli olması,enseden kuyruk ucuna kadar kırcılli siyah ve ucunun beyaz olması ve genel görünüm olarak kurta cok benzemesi vs.) gerek ruh ve davranış yapısı olarak(cesurluğu ve adamcılıgı üst seviyede,yabancılara karsı ve bana ve aileme karsı davranışı,çocuklara karsı davranışı,bulunduğu arazide özellikle geceleri devamlı tetikte olması vesaire),’öğrendiklerimle çıkan sonuc’ Saf kangal.Siz ce de doğru mu?
Ama kafama takılan bazı seyler var.Bazı yerlerde ‘sırtında siyahlık olmaması ve bütün postunun aynı renkte olması gerekir’ diye düşünceler mevcut.Madalyonunun etrafı siyah ve sırtı kırçıllı.? 2. Genelde çift kat tüy yapısı mevcuttur diye tanıtılır kangallar.Tüylerinin altında hafif koyu kısa kısa yumuşak tüyler var.Çift kat böyle mi oluyor? 3.Damaktaki siyah mühür nasıl oluyor?Bu köpeğin üst damak siyah renkte.Sona doğru kırmızı oluyor.Mühür bu mu? 4.İlk geldiğinde 4 aylıktı.Kuyrugu dal’dı.Yani tam yuvarkak değildi.1 aydır kuyruğu bir devir attı.2.deviri atar mı?Kuyruk ucu cok kalın daha. 5. Daha önünde 4-5 ay gibi büyüme dönemi var.Sizce kac cm olur? (Su an 63-65) Baba ve annesini ben bilmiyorum. 6.Kulaklarının tüyü biraz uzun gibi.Ben bunu yeleli olmasına ve zayıf maskeli olmasına vuruyom.??
Arkadaslar memleketim Sivas-Yıldızeli-Güneykaya.Cevaplarınızı 1,2,3 diye maddeleyerek verirseniz cok iyi olur.Benim gibi diğer arkadaşlar da bilgilenir.Çok yazmamı cahilliğime vurun.Aslında yazmasamda olurdu.Resimler zaten her şeyi anlatıyor.Simdiden herkesten Allah razı olsun.Tesekkür ederim.
RESİMLER:
http://i.hizliresim.com/NpqQ6X.jpg http://i.hizliresim.com/V0VJ6y.jpg
http://i.hizliresim.com/aL5ZJQ.jpg http://i.hizliresim.com/nR7q25.jpg
http://i.hizliresim.com/YDBG2Z.jpg http://i.hizliresim.com/vbEBRm.jpg
http://i.hizliresim.com/8Mgy07.jpg http://i.hizliresim.com/1LyArY.jpg
http://i.hizliresim.com/DPMvVv.jpg http://i.hizliresim.com/r3QbRV.jpg
http://i.hizliresim.com/m3P9j0.jpg http://i.hizliresim.com/7qkGPP.jpg
http://i.hizliresim.com/EgY1nZ.jpg http://i.hizliresim.com/P0qbB6.jpg
http://i.hizliresim.com/j857Pm.jpg http://i.hizliresim.com/gq51yZ.jpg
http://i.hizliresim.com/2rg0mA.jpg http://i.hizliresim.com/9Q4BEo.jpg
http://i.hizliresim.com/BrMBmp.jpg http://i.hizliresim.com/yEMOo7.jpg

Yazdıklarına göre kangal köpeğin var ama fotoğraftaki köpeği anlatıyorsan kangal olması biraz zor kardeşim. Eğer dediğin gibi gözü karaysa bağla dursun kapında yoksa hiç emek verme ve bir dipnot Sivastan gelen her it kangal değildir büyüteceğin köpeğide bunu düşünerek büyüt...
Eyvallah kardesim.Ama ben sadece Sivas'tan geldiğini söyledim.Yani Kars'tan veya Ankara'dan gelseydi de Kars'tan geldi veya Ankara'dan geldi derdim.Özelliklere aykırılığı nedir sence kardesim?
Renginde değişiklikler olabilir, bunu kafana takma. Kangal köpeği kuyruğunu yüzde yüz sarar diye bir kaide yoktur. Bir buçuk yıl daha belli belirsiz gelişimi devam eder. 6-8 ay arası en yoğun gelişimin olduğu dönemdir, gözlem yaparak anlayabilirsin. Bu zaman diliminde protein ağırlıklı besle, maddi imkanın varsa mama ver. Kangal köpekleri çok yüksek olmaz. Ortalama standartı 65-80'dir. Elbette yüksek köpeklerde bulunur tabii. Köpek daha küçük, annesi ve babasının fotoğrafı bir fikir verebilir ancak. Tabi bu işin üstatları anlar neyin ne olduğunu. Bu yaşında ancak anne ve baba fotoğraflarına bakıp anlayabilirim. Ancak Türkiye'de secereli safkan az bulunur. Bu yüzden safkan köpeği olduğunu düşünen birçok kişi yanılır. Umarım tatmin edici olmuştur.

Bu arada yazmayı unutmuşum, köpeği zincirde çok fazla tutma, serbest olsun. Bu şekilde daha verimli büyür. Ben yine de fikir vereyim; kangal özelliklerinin hepsini barındırıyor. Kangal değil diyen kişi tüy yapısını göz önüne almıştır büyük ihtimal ama bana sorarsan bu köpek kangal.
(07-03-2017, Saat:09:41)Kangalcı Samet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Renginde değişiklikler olabilir, bunu kafana takma. Kangal köpeği kuyruğunu yüzde yüz sarar diye bir kaide yoktur. Bir buçuk yıl daha belli belirsiz gelişimi devam eder. 6-8 ay arası en yoğun gelişimin olduğu dönemdir, gözlem yaparak anlayabilirsin. Bu zaman diliminde protein ağırlıklı besle, maddi imkanın varsa mama ver. Kangal köpekleri çok yüksek olmaz. Ortalama standartı 65-80'dir. Elbette yüksek köpeklerde bulunur tabii. Köpek daha küçük, annesi ve babasının fotoğrafı bir fikir verebilir ancak. Tabi bu işin üstatları anlar neyin ne olduğunu. Bu yaşında ancak anne ve baba fotoğraflarına bakıp anlayabilirim. Ancak Türkiye'de secereli safkan az bulunur. Bu yüzden safkan köpeği olduğunu düşünen birçok kişi yanılır. Umarım tatmin edici olmuştur.

Bu arada yazmayı unutmuşum, köpeği zincirde çok fazla tutma, serbest olsun. Bu şekilde daha verimli büyür. Ben yine de fikir vereyim; kangal özelliklerinin hepsini barındırıyor. Kangal değil diyen kişi tüy yapısını göz önüne almıştır büyük ihtimal ama bana sorarsan bu köpek kangal.

Teşekkür ederim kardeşim önerin ve düşüncelerini dile getirdiğin için.Dediğin gibi zincir meselesi en cok dikkat ettiğim konular arasında.Hayvanın yeri 45 dönümlük bir arazi.Sabahları ve öğleden sonraları toplamda 4-5 saat gibi bir zaman serbest bırakıyom.Geceleri de salmayı cok istiyorum ama arazide bazı açık yerler var ve ilçede de bir sürü köpek var basıbos olan.O yüzden hayvanı geceleri salmıyorum.Ama acık yerleri kapatacaz.O zaman rahat rahat salarım. Smile

"Madde olarak açıklayın" yazmışsın oraya dikkat etmedim. Soru-Cevap şeklinde ilerleyelim:

1. Soru: Kangalların bütün postunun aynı renk mi olması gerekir?

Cevap: Hayır. Enseden kuyruğa doğru kırçıllı olmak sureti ile siyah kıllar olabilir. Bu sorunun cevabı Şerkan'dır.

2. Soru: Tüy yapısı nasıldır?

Cevap: Alt taraf pamuksu, üst taraf ise daha serttir. Ayrıca ense tüyleri diğer bölgelere nazaran daha serttir. Uzunluk olarak Golden cinsi köpekler gibi uzun, kıvrık tüyler hatadır.

3. Soru: Ağızdaki mühür nasıl olur ve Kangalın kaç dışı vardır?

Cevap: Mühür dediğin gibi olur. Kangalın üstte 20 altta 22 dışı vardır.

4. Soru: Kaç cm olur?

Cevap: Bence 75 olur. Belki de 75+ olabilir.

5. Soru: Kuyruğu devir atar mı?

Cevap: Atabilir ama atmasada olur.
Allah razı olsun kardeşim. Big Grin Bu fotoğraflar 2-3-4 haftalıklar.Şimdi hayvan gerçekten de büyüdü 3 hafta içerisinde.Tüyleri de sanki kısalıyor?Ya da büyüdüğü için öyle geldi bana.Ya da mevsimden dolayı?Gittikçe güzelleşiyor gerçekten.Bi de şunu farkettim;fotoğraflarda olduğu gibi çıkmıyorlar.Bazı fotoğraflarda çok farklı gözüküyor.Kamera açıları yanıltabiliyor.
Sayfalar: 1 2