Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: #Cesur köpek yetiştirmek#
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
KOPEGIM NASIL SALDIRGAN OLUR ?
Arkadaşlar en buyuk aciklik getirilmesi gereken konu budur. Hicbir kopek saldirgan degil ve olamazda eger herhangi bir kopek saldirgan olarak nitelendirilseydi kopekler evcil hayvan olarak kabul edilemezdi. Saldirgan olarak nitelendirilmis kopekler aslinda psikolojisi bozuk olan kopeklerdir.

Kopegi karanlikta birakmak: Kopek karanlikta kaldiginda psikolojik olarak bozulma yaşar. Dogru, kopek cesurlasir bunun nedeni insan veya hayvanlarla sosyallesmedigi icin herkezi tehdit olarak algilayabilir. Eger boyle bir kopek yetistirmek isterseniz kopegin karanlikta durmasi yerine baska canlilari goremiyecegi bir yasam alanina koymaniz yeterlidir. Kopegi karanliga hapislemek ona eziyet cektirmekten baska birsey degildir.

Kopeginizi aci besinlerle besleyin, yemegini gozu onunde baska kopeklere yedirin: Kopege aci bir yemek verdiginiz taktirde kopek uzerindeki acinin farkina bile varmaz ve yemegini normal bir sekilde yer devaminda agzi yandigini anladiginda buna yakinindaki birseyin neden oldugunu dusunerek onu hedef almasini saglar.
(Sicak yemekler kopegi kuduz yapmaz bu aci yedirmekten farkli birsey degildir.)
Her kopek kendi yemegi baskasi tarafindan yendiginde saldirganlasir ayaginizi tabagina surtun ayaginiza bile saldirabilir bu her kopekte olan bir icgududur kopeginize bunu uygulayarak kesinlikle bir yere ulasamazsiniz. Bu anlik birseydir kalici cesaretlendirmede ise yaramaz.

PITBULL SALDIRGAN BIR KOPEK DEGILDIR!
Her kopek sahibinin kişiliginin %90 ini kendinde benimser. Pitbul cocugu parcaladi, pitbul dehseti gibi hepimiz bircok haber gorduk. 1 yil oncesine kadar ayni seyleri bende dusunmustum. Guzel bir aile icinde yetismis bir pitbul tum aileye sadik cevredeki insanlara sadiktir sahibine asiri bagli cocuklara karsi asiri uysaldir. Guzel yetistirilmis pitbul , sahipleri tarafindan bunlari sikca duyabilirsiniz. Gordugumuz pitbul dehsetleri sadece sahiplerinin eserleridir kopege herturlu eziyeti cektirerek onu guclu yaptigini dusunen sahiplerin kopekleridir. Kendilerini koruyacak , onlarla hava atmalarini sagliyacak kopekler yetistirirler. Kopekler bu psikoloji ile kimseyi taniyamazlar. Hatta aciktigi taktirde kendi sahibinin baldirini ogle yemeginde bulabilirsiniz.

"Yasaklanmasi gereken tur Pitbull kopekleri degil , onu yetistiren insanladir."(Kangal sahibiyim ve hic pitbul beslemedim)

CESUR BIR ARKADASMI ISTIYORSUN?
Eger boyle bir dusuncen varsa ilk once kendin cesur olmalisinki kopegin sende bu hazzi bulsun. Yaniniza kopeginizi alip sokaga cikin ve gezmeye baslayin. Karsinizda bir sokak kopegi gordunuz diyelim. Sizce kopeginiz bunu tehdit olarakmi algilamali. Simdi empati kuralim babaniz sizi gezdiriyor ve siz sokakta bir cocuk gordunuz. Saldirdinizmi ona ?
Kopeklerde bu sekildedir eger kopeginizi bir sebepten dolayi bu şekilde yetistirmek isterseniz yapmaniz gereken sey ona onculuk etmektir siz gordugunuz kopegin uzerine kostugunuzda oda sizden cesaret alip ustune gidecektir ve onu tehdit olarak gorur kisa bir sure tekrar halinde kopeginiz alisir.

Kopeginizle oyun oynayin :
Eskimis kazak , pantalon , kumas parcasi ,cuval veya kalin ip vs. Buna benzer daha bircok sey olabilir. Buldugunuz nesnenin bir ucunu kopeginizin agzina uygun topuz haline getirin ve kopeginiz gozu onunde sallayin icgudusel olarak yakalamaya calisacaktir zaten (Kopeginiz topuzu yakalamiyorsa burnunun ucuna hafifce topuz kismiyla vurun kopeginiz bundan hoslanmayacak ve onu alt etmeye calisacaktir.) Kopeginiz topuzu tuttuktan sonra hafifce cekin kopeginiz bunun oyun oldugunu anlayip oda kendine dogru cekecektir tam bu anda kopeginizin kuyruk sapinin bulunduga kisma hafice vurarak onu cesaretlendirecek komutu verin. (Tut oglum , hadi ) Ses tonunuzu oyle bir ayarlamalisinizki kopek bu komutu duydugunda hayati tehlikedeymis gibisine cesaretlenmeli ve karsisinda ayi bile dursa geri cekilmemelidir.

Kopeklerde kas :
Buna uygun kokulu halatlar bulunmaktadir. Halati kopeginizin ulasabilecegi bir yere asiniz. Kopek kokuyu aldiginda bu halati oradan sökmek isteyecektir.

Kopegi zincire baglamakta kas yapar. Tabiki dezavantajida vardir. Gelisimi tamamlanmamis kopeklerde bunu uygulamak kopeginizin kemik gelisimini olumsuz etkiler. Buda gerekli buyukluge ulasmasini engeller.

Kopeginize engel koymak: 2 tane kucuk sosis alin ve iki avcunuzda tutun birini kopeginize yedirin. Kopeginiz digerini almak icin herseyi yapacaktir. Ufak bir cukur acip icine sosisi koyun ve uzerine tugla vb. agirliklar koyun .(kopeginize uygun ve zorlanmayacagi agirliklar koyun fazla agirlik fazla kas demek degildir bunu aklinizdan cikartmayin) kopeginiz bu sosisi almak icin elinden gelecek cabayi gosterecektir. Kopeginiz sosisi alsada almasada onu ödüllendirinki çabalamanin dogru bir davranis oldugu aklina yatsin.

Köpege agirlik tasitmak: tekerlek veya yapay agirliklar kullanilir genellikle. Ben uygulamadim uygulamayida dusunmuyorum. Zararli birsey oldugundan degil gerekli gormuyorum. Bu yontemli acayip cusseli kopekler yetistirilidigide ortada tabiki.

Bu konu hakkinda cok fazla yorum yapildi ve ben kendime gore bir dusunce yapisi olusturdum bu herkeze gore degisebilir tartisma yapmak icin acilmis bi konu degildir. "Köpekler cezalandirilarak degil ; ödüllendirilerek egitilir"
akbaslarım var 2 aylık neyle beslersem gelısımı artar
guzel
(01-03-2017, Saat:01:07)official hunter Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]akbaslarım var 2 aylık neyle beslersem gelısımı artar
guzel

3 ayliga kadar süt ver ilerisinde ishale neden olabilir o yuzden bi sure sonra kemik iligini kaynatarak veya sut ile su karistirip ekmegi islatarak yedire bilirsin
msallah
Güzel bilgilendirme olmuş. Teşekkürlere
4.5 aylık kangalim var genellikle akşamları gezdirmeye çıkarıyorum ancak köpeklere karşı arabalara karşı ürkek davranışlar sergiliyor sizce zamanla oturur mu
Güzel bi yazı olmuş.
Sayfalar: 1 2