Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Erkek köpeği kaç yaşında çiftleştirebiliriz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet ustalardan yorum bekliyorum 2.5 3 yaşındaki dişiyle erkek köpeğimizi kaç yaşında veya kaç aylkken çiftleşebiliriz iyi yavrular için dişi ve erkeğin kaç yaşında olmazı lazım erkeği 1 1.5 yaşındayken çiftleştirsek yavrulardan olumlu sonuc alabilirmiz veya erkeğin büyümesini olumsuz etkilermi ?
Ayni seyi bende merak ediyorum bilgisi olan varsa yazabilirmi
su akar yolunu bulur
KÖPEK DOĞDUĞUNDAN YİRMİ ALTINCI AYA KADAR GELİŞİMİ DEVAM EDER ANCAK ONDANSONRA ÇİFTLEŞTİRMEK UYGUNDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM YANİ TAM OLGUNLAŞTIKTAN SONRA SELAMLAR
Vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay
2 yasında
Köpeklerde genel olarak 9 ay civarı çiftleşme isteği başlar(ergenlik). Ama köpekten en iyi şekilde yararlanmak istiyorsan erkeklerde en uygun 5 ve 6 yaş arasıdır. Köpek bu yaşlarda tam olarak olgunlaşır. İnsanlarda 40 yaş olarak düşün. Dişilerde ise bu 4 ve 5 yaş aralığındadır.Bunu da insan yaşı olarak 30 kabul et. Bu yaşlarda hem yavrusuna iyi bakar hem sütü iyi olur hemde hamileliği daha iyi geçer. Köpeklerde yaşlılık yaşı 7 dir. 7 yaşından sonra erkeklerde döl verimi düşer, dişilerde ise vücut gerilemeye gider.Yani 4 ila 7 yaş aralığı yavru almak için en uygunudur..