Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğim patilerini aşırı yalıyor ve ısırıyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar sevgili dostlarım;Ziyadesiyle forumumuzun yepyeni üyelerinden birtanesiyim ve nihayetinde inşallah güzel arkadaşlıklar kurabileceğimize inanıyorum.

Lakin keşke üyeliğimin bu ilk gününde bu tip bir konu açmak zorunda kalmasaydım.Sizlerden ricam şudur ki;Lütfen kusuruma bakmayın.Hepiminize şimdiden anlayış ve alakalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum.

Problemimiz yaklaşık 1,5 ay önce köpeğimin alışılagelmiş mamasını değiştirip,Adult Dog Food adlı market mamasını almamızla başladı.Yada ben öyle zannediyorum.Emin olamamak kötü bi hadise Smile

Köpeğimin önce arka patilerinin hemen altında şiddetli kaşıntı ile beraber,yoğun yalama ve ısırarak tahriş etme belirtisi nüksetti.

Bir veteriner mamadan ötürü olabileceğini belirtti.Ben de mamayı kestim.Batikon ile yaraları iyileştirdim.Patilerini kurtardık.

Derken yaklaşık 1,5 hafta sonra ön sol patisini aynı şekilde şiddetle yeri geldiğinde acı çekerek sıksık yalamaya ve ısırmaya başladı.

Not1: Yürüyüş yaparken ve oyun oynarken olağanüstü bir anormallik veya topallama sözkonu değil,genelde sakinken ve durağan anlarda yalamaya ısırmaya odaklanıyor.

Şuan yara olan patisini kolay kolay acıdan ve korkudan ötürü kolay kolay elletmiyor.Sadece mavi yara spreyi sıkabildim.

Problemimize dair resimlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.imgim.com/3672incis7002568.jpg
http://www.imgim.com/4326inciy140497.jpg
http://www.imgim.com/1415incip4411082.jpg
http://www.imgim.com/9584incij2484938.jpg

Bu en önemli problemimiz,son olarak sizlerden öneri netileğinde istirhamım şu olacak ki;Dış ve iç parazit için önerebileceğiniz aşı,damla ve hap türleri neler olabilir?

Not2: Sizlerden ricam;Lütfen veteriner önerisiyle basbasa bırakmayınız beni,küçüklükte yasadıgımız travma nedeniyle veteriner/muayehane fobimiz var.Olağanüstü haller olmadığı müddetçe problemleri evde kendim çözmeye gayret ediyorum.Muhakkak ki sağlıklı değil,kimseye önermiyorum.Fakat alternatif çözümüm kendimce malesef bu.

17-18 Nisan 2016 tarihi itibariyle kaşıma ve yalama eğilimi yeniden başgösterdi.Market mamasını bırakıp kendi mamasına geçiş yaptım.Fakat arada ev yemeklerinden papara diye tabir ettiğimiz öğünler hazırladım.Acaba protein yüklenmesine mi sebep oldu bu menü değişiklikleri?

Buarada kesinlikle koku,yayılma ve tüy dökülmesi sözkonusu değil,sadece kaşıntı nedeniyle yalama ve ısırma eğilimi...

Sevgiler saygılar....
Her veteriner is bilmiyor.
Kopege ic dis parazit icin dektomax vur.bu isin atasi adeta babasidir bu ilac.mamayida kes belli bir muddet.yemekle ekmekle besle.mamadan oluyor bu durum.hayvanda alerji yapiyor
(29-02-2016, Saat:02:43)wearyfeat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her veteriner is bilmiyor.
Kopege ic dis parazit icin dektomax vur.bu isin atasi adeta babasidir bu ilac.mamayida kes belli bir muddet.yemekle ekmekle besle.mamadan oluyor bu durum.hayvanda alerji yapiyor

Çok teşekkürler ilginiz için,sadece cevabını merak ettiğim husus şu;Dektomax uygulanış şeklini ve hangi aralıklarla uygulamam gerektiğini de belirtirseniz memnun olurum.Saygılar
Kopek buyuk irkmi kucuk irk bir hayvanmi.
Kucuk irk sus kopegiyse 0.6 ml buyuk irksa 1 ml yapin deri alti yapin.6 ay sonra tekrar yapin
bodur özel msj atmışsın.yalnız msj kotan dolu olduğu için msj atamadım. sorduklarına buradan cevap vereyim.
sanırım viocid oxy gibi bir antiseptik kullanıyorsun. alerjiden mi tahrişten mi oldu emin değilim. başka yerlerinde tüy dökülmesi durumu var mı? daha çok tahrişten olmuş gibi.. sert zeminde, (asfaltta veya çakıl taşlı bir zeminde) egzersiz yapıyorsa tahriş olur daha sonra kendisi o bölgeyi yalayarak alerjik hale getirebilir. tırnakları ile ilgili de sorun gözüküyor. demişsin ki veterinere götürmek istemiyorum ama bende veterinerim Smile veterinerlerinde uzmanlık alanı vardır. evde beslenen kedi köpek gibi hayvanlarda uzmanlaşan veteriner hekimler belki mandıra hayvanlarında aynı etkiyi gösteremez veya tam tersi bu bakımdan size katılmıyorum; werayfeat. benim sana tavsiyem götürmende fayda var diyebilirim. sen bu köpeği nerede besliyorsun, köpeğin cinsiyeti ve kilosu ne ? ve ne kadar yaşamasını istiyorsun. normalde köpekler 15-16 yıl yaşar. ama köylerdeki veteriner desteği olmadan hayatlarını sürdüren köpeklerin ortalama ömrü 4-5 yıl. ayrıca genç yaşta ölüm oranı oldukça yüksek. ayrıca köpeğin yaşı ve kilosuna göre iç dış parazit mücadelesi yapılır. 1 yaş üstü varsayarak yazıyorum

dectomax iğneyi önermişler.. endikasyonları mide bağırsak kıl kurtları, akciğer kıl kurtları, doku kurdu, tek konaklı keneler,uyuz, bitler. yan etkileri vardır. karaciğer rahatsızlığı olabilir dikkatli kullanılmalı.

drontal plus yine etkili bir parazit hapıdır. iç parazitler için oldukça etkilidir. şeritli kurtlar, tenyalar, neredeyse tüm iç parazitler için etkilidir.

dış parazit için
fiprovet, pire kene bit gibi parazitlerin önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır. kullanım şekli içinde yazar. kilosuna göre dikkate almanız lazım.

stronghold dış parazit ile mücadele için kullanılan bir damla. google yazıp araştırın.veya bir veterinere gidin Wink

son olarak patileri bandaja al veya çorap giydir köpeğine.
Sevgili kayadeniz yanıtın ve alakan için çok teşekkürler...Öncelikle tüy dökülmesi asla sözkonusu değil,sadece kaşıntı nedeniyle yalama ve zaman zaman ısırma,nihayetinde derinin tahriş olma durumu sözkonu...

Köpeğim 6 yaşında Amerikan Pit Bull Terrier,evde bakıyorum.Konuyu açarken yaptığım düzeltmeye de dikkat ederseniz eğer,Market mamasını bırakıp kendi mamasına geçiş yaptım.Fakat arada ev yemeklerinden papara diye tabir ettiğimiz öğünler hazırladım.Acaba protein yüklenmesine mi sebep oldu bu menü değişiklikleri?Koku,yayılma ve tüy dökülmesi sözkonusu değil,sadece kaşıntı nedeniyle yalama ve ısırma eğilimi...

Veterinere gidememe nedenimiz zamanında yaşadığı kötü bir aşı deneyimidir.Kesinlikle muayehaneden içeriye girmiyor ve direkt saldırıyor.Muhakkak ki ağızlık gibi bir çözüm önerisi ile geleceksiniz ama yarı yarıya çözüm olabilir ancak...Muayehane antpasitisini arttırabilir de!!!
merhaba köpeğinizin ayağında altında çıkan yaralar kızartılar yedikleriyle alakalı değil köpeğin genleriyle alakalı iskeleti bozuk köpeklerde dönük ayaklı köpeklerde yalpa yaparak basma sebebiyle köpek bi tarafa vs ağırlık vererek bastığı taraflarda bu durumlar oluşur diz ve bacakklardada ender olarak et patlamasına benzer şekilde oluşabilir tedavi için kullandığınız baticon mikrobunu öldürür devam edin tedavi içinde antibiyotikli melhemler kullanın gres yağda kullanırsanız besleyici özelliği vardır yara bölgeyi iç parazit için eczaneden kontil hap alın köpeğinizin kilosuna göre 10 kg a 1 adet hap olacak şekilde 50 kg olduğunu düşünürsek köpeğinizin 5 adet hap kontil içirirseniz yaz ayına girerken yirmi gün arayla iki kez yapmanız yeterli dış parazit için yaz ayı sık sık yıkayınız köpeği veterinerlikte ense damlaları var yarım litrelik koyun keçi vs hayvan için olanı 30 tl 40 tl yarım litresi ondan alın kapağına ölçüsün e koyarak enseden sırtına kadar dökün veterinerler köpek için ufacık damlalar gösterecektir onlardan almayın otobur hayvanların ense damlası köpeğe iyi gelmez derler itibar etmeyin geçmiş olsun
Sayfalar: 1 2