Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal ırkı ve özellikleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Adını Orta Asyadan göç eden “Kanglı” isimli bir Türk boyundan aldığı tahmin edilen kangal ırkı köpekler soğuk iklim şartlarında adapte olmuş bir ırk olarak Sivas ilimizin Kangal ilçesi veya Anadolunun başka illerinde de yaygın olarak yetiştirilmekte olup bu ırkın ilk olarak nasıl türediğine dair kesin bir bilgi yoktur.
Çeşitli kaynaklara göre kangalların varlığı yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Osmanlı Devletine ait kayıtlarda kangalın yetiştiriciliğinin yapıldığı ve çeşitli belgelerde çok güçlü bir hayvan olduğundan bahsedilmektedir. Tüm dünyadaki köpek ırkları içerisinde de kurt ile dövüşüp yenebilen tek köpek ırkı olarak bilinmektedir. Diğer yabani hayvanlarla da çok iyi başedebilmektedir.
Sivas kangal ırkı köpeklerin özellikleri
Kangalın diğer köpek ırklarına göre oldukça güçlü bir ırk olarak öne çıkmasının yanında kangal ırkı köpeklerin sahibine ve ailesine karşı olan bağlılığı ve çocuklara karşı olan uysallığı en belirgin özellikleri arasındadır. Kangallar sahiplerinin ikazlarından veya verdiği cezalarından son derece etkilenen ve bunu da bakış ve davranışları ile belli eden köpeklerdir. Sahibine olan sadakati onun başarılı bir bekçi veya çoban köpeği olmasında temel oluşturmaktadır. Çünkü kangal sahibine ait olan herşeyi koruma içgüdüsüne sahip bir köpektir.yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Abi bişy sorymu konyla ilgili degl
sor tabi kardeş