Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kuru Mamanın Önemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
mama şaçmalığına inanmıyorum neden derseniz kullandığım için . mamaya harcadığın paranın yarısına doğal besinlerle köpeğe çok daha iyi bakabilirsin mesela et pirinç yumurta vb. sporunu da yaptılar mı olurlar bir aslan gerksiz yere abuk subuk paralarla mama almay hiç gerek yok işine baksınlar herkezin kendi seçimi tabi.
mamaya çok para harcanıyor dogru ama çok daha iyi bakarsın kısmına katılmıyorum hocam her ne kadar ihtiyacı oldugu kadar versende gerekli fosfor kalsiyum vb benzeri gerekli ihtiyaclarını tam olarak karşılayamazsın çok zor bunu bile yapması zorken kaldıki birde onları gerekli miktarda vericeksin. Aşırısı zarar azı zarar. Profesyonel bir mamayla günde verecegin ögün belli miktar belli dolayısıyla bu tarz sorunlarla karşılaşma olmuyor köpekde anlaması gereken vitaminleri alması gerektiği kadarıyla almış oluyor. Mama ile beslemenin yerini hiç birşey tutmaz bu benim görüşüm hocam fiyatları zaten herkesin sorunu pahalı ona denecek bir şey yok.
herkese merhaba simdi benim mamaya bir lafım yok tabiki güzel ve kolay verilen birşey ama yalla filan yemekle filan beslenilmez demişsiniz bunlara katılmıyorum yalın içine siz sadece un ve su katılır diyemi biliyorsunuz o yalın içine süt un(arpada olur) ekmek , baharat , et çeşitleri , sebze çeşitleri, baklagil(pirinç, fasulye , nohut , mercimek) ve bir çok şey daha katabiliyorsunuz ki bence mama kadar idealdir ayrıca eski köpeklerin heybetleri şimdiki köpeklerde yok diyorlar çoğu köpekçi abiler, madem simdi beslenme iyi de niye önceki gibi köpekler yok banada bunu açıklayın ozaman çok eskiden mamamı vardı
(01-09-2014, Saat:05:38)ss01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]herkese merhaba simdi benim mamaya bir lafım yok tabiki güzel ve kolay verilen birşey ama yalla filan yemekle filan beslenilmez demişsiniz bunlara katılmıyorum yalın içine siz sadece un ve su katılır diyemi biliyorsunuz o yalın içine süt un(arpada olur) ekmek , baharat , et çeşitleri , sebze çeşitleri, baklagil(pirinç, fasulye , nohut , mercimek) ve bir çok şey daha katabiliyorsunuz ki bence mama kadar idealdir ayrıca eski köpeklerin heybetleri şimdiki köpeklerde yok diyorlar çoğu köpekçi abiler, madem simdi beslenme iyi de niye önceki gibi köpekler yok banada bunu açıklayın ozaman çok eskiden mamamı vardı

Yalla beslenir beslenmez değil ama tam potansiyeline ulaşan bir köpek olmaz. Yala okadar şeyi katarsanız iyi olur olmaz diye bir şey yok ama şimdi onun ayarı çok önemli çok verirsen vitaminleri vs iyi olur diye bir şey yok zararlı yani mama bu konuda beni cezbediyor verecegin miktar belli bu nedenle alması gerektiği maddeleri alması gerektiği kadarıyla alıyor önceki mesajda da dediğim gibi. Şimdi beslenme iyi ama herkes iyi beslemiyor sadece beslemekle oturdugu yerden kangal iyi bir köpek olmaz eskiden kangal bu kadar fazla değildi tabi sayısı azdı sadece köylük yerlerde vardı şuan görebileceğiniz her yerde Kangal var inşaatda bahçeli evde hatta apartmanda bile köpek beslemesini bile dogru düzgün bilmeyen arkadaşalar kangal alıp besliyor büyük yapmak için farklı ırklarla saf kan olmayan kangallara çifleştiriyorlar bu ırkı böyle böyle bozmaya başladılar eskiden böyle şeylerde yoktu hocam. Hala büyük heybetli Kangallar var 90cm buluyorlar saf olarak. Eski kangallar büyüktür olabilir ama bunun yaldan kaynaklandıgını düşünüyorum. Bakmasını bilen potansiyeli olan köpeği kurutmaz ozaman şimdiki köpeklerde büyük boylara ulaşabilir. Dediğim gibi herkesde kangal var saf veya değil iyi bakamayınca iyi olmuyor tabi. Şöyle düşünenlerde var sade mamayla çok iyi köpek olacak diye köpeğe spor bile yaptırmıyorlar oturdugu yerden iyi olmasını bekliyorlar.
Sayfalar: 1 2 3