Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Mükemmel Yürüyüş ve Liderlik Sırları (6)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
1. Köpeğinizin önünden yürüyün.
Köpeğinizin önünden yürümeniz demek, ona patronun siz olduğunu hatırlatacaktır. Kesinlikle eve ilk giren ve evden ilk çıkan kişi siz olmalısınız. Köpeğiniz sizin yanınızda ya da arkanızda yürümelidir.

2. Kısa tasma kullanın.
Kısa tasma kullanmak, size daha çok kontrol sağlayacaktır. Köpeğinizle daha kolay bir şekilde iletişime geçebilecek, onu daha kolay uyarabileceksiniz. Uyarırken önceliğinizin her zaman köpeğinizin güvenliği olduğunu unutmayın!

3. Köpeğinizle yeterince uzun yürüyüşlere çıkın.
Sabah yürüyüşleri onlar için daha iyi olacaktır. Süre olarak yarım saat ile bir saat arası yeterli olacaktır. Tabi ki asıl önemli olan köpeğinizin ihtiyacını yeterince karşıladığınız. Bunun için veterinerinize başvurabilirsiniz.

4. Yürüyüş sırasında köpeğinizi ödüllendirmelisiniz.
Yürüyüş sırasında her şey istediğiniz gibi gittiyse, onu kısa süreliğine serbest bırakarak ödüllendirebilirsiniz. Yine bu kısa sürenin ne zaman biteceğine sizin karar verdiğinizi köpeğiniz unutmamalı.

5. Yürüyüşten sonra bile sizin sözünüzden çıkmamalı.
Yürüyüş bittikten sonra eve geldiğinizde, siz ayakkabılarınızı ve tasmayı çıkarana kadar, köpeğiniz sizi sabırla beklemeli… Bu ona liderin kim olduğunu hatırlatacaktır. Onun sizi yönlendirmesine izin vermeyin.

6. Yürüyüşten sonra onu ödüllendirin.
Eve geldikten sonra köpeğinize en sevdiği menuden hazırlayıp ona mükemmel bir hediye verebilirsiniz. Suyunu vermeyi de unutmayın!

İnernetten aldığım alıntı bir yazıdır her birine mutlaka uyulması gereken 6 kural vardır. Liderliği almanız ve devam ettirmeniz için 6 önemli kural.
Bu kurallar kangal için kesinlikle gecerli değil. Kangal zaten içgüdüsel olarak sahibine sadıktır ve nerede durması gerektiğini bilir. Herhangi bir itaat eğitimi uygun değildir.
Hocam kangal sadıkda olsa sahibiyle liderlik yarışına giren köpeklerdir Liderlik yarısına girmesinin nedeni o konumun boş kalmasından kaynaklanıyor yani liderliği almasının sadık olmasıyla alakası yok her köpek bir lidere ihtiyaç duyar benim gördüğüm hatta internette bile izleyebilirsiniz köpeğin sahibini nasıl çekiştirdiğini bunun sebebide köpeğin liderliği alması. Hatta bazı kangallar insanların üstüne bile atlayabiliyor bunun değişik nedenleri var ama en çok görülen nedeni liderlik konumu almalarından geçiyor. Kangalda olsa sonuçda köpek her köpek bir lidere ihtiyaç duyar ve o lider olmassa liderlik konumunu kendisi alır ki bu kötü birşeydir.