Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal mı Akbaş mı ? :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Ben ikisinide severim ama Kangal biraz daha önde diyebilirim nedeni bugüne kadar hep Kangal yetiştirdik Akbaş kısmet olmadı daha Smile İlk konumuz böyle olsun dedik Smile

KANGAL

[Resim: Kangal_dog_with_spikey_collar,_Turkey.jpg]

Kangal köpekleri genellikle çoban köpeği olarak nitelendirilirler ancak bekçi köpeği tanımına daha çok uyarlar. Zira diğer çoban köpeği türleri sürüyü korumaktan ziyade yönlendirme ve yönetmekte ustadırlar. Kangal köpeğinin en belirgin özelliği ise sahibine duyduğu aşırı sadakat ve buna bağlı olarak sahibine ait olduğunu düşündüğü şeyleri korumaya yönelik kuvvetli içgüdüsüdür. Bu nedenle çok iyi bir dövüşçüdür. Kurt, çakal gibi yabani hayvanlara karşı çok etkin bir muhafız olmakla beraber aile fertlerine ve özellikle de çocuklara karşı hiçbir tehdit oluşturmazlar.



AKBAŞ
[Resim: iz-pesinde-bozkirdaki-gozcu-akbas-630.jpg]

Himayesinde gördüğü inek, koyun gibi hayvanlara ve birlikte yaşadığı insanlara karşı çok korumacı davranır. Ama, kurt, çakal, ayı gibi hayvanlara karşı çok saldırgan olur. Evine gelen konuklara da kuşkuyla bakar. Anadolu'nun en eski koruma ve çoban köpeğidir. Bir koyun sürüsünü dağıtmadan tek başına ağıla kadar getirebilir. Safkan bir köpektir Özgürlüğüne çok düşkündür.

Bundan 40-50 yıl öncesi olsa kangal derdim ama benim düşünceme göre kangal diye bi ırk var ama kimse nasıl olduğunu bilmiyor her kafadan ayrı bir ses herkesin köpeği kendine göre kangal bu iş böyle olmaz ama safkan akbaş çok rahatlıkla kendini belli ediyor ve bugune kadar 2 tane akbaşım oldu inanılmaz derecede seri ve akıllı köpekler gözede hitap ediyorlar e daha ne olsun ?
Akbaş da zaten bir kangal türü değil mi?
hayır ikisi ayrı tür ama görevleri aynı
(31-08-2014, Saat:05:18)kkenann91 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bundan 40-50 yıl öncesi olsa kangal derdim ama benim düşünceme göre kangal diye bi ırk var ama kimse nasıl olduğunu bilmiyor her kafadan ayrı bir ses herkesin köpeği kendine göre kangal bu iş böyle olmaz ama safkan akbaş çok rahatlıkla kendini belli ediyor ve bugune kadar 2 tane akbaşım oldu inanılmaz derecede seri ve akıllı köpekler gözede hitap ediyorlar e daha ne olsun ?


Şimdi hocam onlar eskidendi Kangalın ne olduğunu ırk standartlarının bilinmediği zamanlar artık bunun araştırmaları yapılıyor saf olan kangallar secerelenip kaydediliyor bu şekilde kayıtlı yavrular doğuyor yani artık kangalında ne olduğu belli her kafadan ayrı bir ses çıkabilir herkes kendi köpeğine saf demek ister ama demekle saf olmuyor onlar ıçok dikkate almamak lazım. Akbaşlarda güzel köpekler Kangalı iyi gördüğüm düşünülmesin bilgi açısından yazdım bunların hepsi bizim köpeklerimiz Smile
abi akbaşlar da süper kopekler ama kangala karşı bi zaafım var bnce kangal
Aynen benimde öyle daha önce akbaş bakmadım ondan sanırım Smile
Sayfalar: 1 2 3 4