Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: döş yavrusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar döş yavrusu ne demektir ve gerçekten diğer yavrulara göre daha üstün ve iri mi olur yavru seçerken onu mu seçmek gerekir?
döş yavrusu nı ilk defa duyuyorum da yuvadan ilk çıkan yavru en baskın karakterli olandır en büyük pati ve kafalı en iri olandır bunlar herkesçe bilinen gerçekler
Döş yavrusu anasının altındaki en küçük en son dogan yavrudur küçük kalır ilk dogdugunda ufak olan genelde son dogan yavrular olur
Bende var iri olmuyor sıkışarak büyüdüğü için
ismini vermek istemedigim bir abimle konustum gecen, herkezin tanidigi bir kangalcidir. bende sordum ilk cikan yavru en irisimi olur diye. KEsinlikle öyle olmaz dedi. misal verdi en 30 senede 1000 köpek üretmis ve aralarinda en iri olanlardan biri 4. doganmis mesela. öyle birseyin olmadigini söyledi. birkac misal daha verdi köpeklerinin isimleri ile ve kacinci dogan yavru olduklarinla ilgili.

benim fikrim, insanlarda da ikiz olanlarin ilk doganlari daha iri mi oluyor? bence bu bir sehir efsanesidir..
Ilk dogan yavru süte ilk ulaşan yavrudur buda digerlerinden bir sıfır önde baslamak demektir.eger o yavrunun genetik yapısında buyumek yoksa hic bisey onu buyutmez.bunun ilki sonu yoktur.
döş yavrusu en son doğan yavruya denir anne rahminin döş kısmında kalıp sıkışan yavrudur bu. eğer anne çok sayıda doğum yaparsa küçük olur ama köpek iki, üç doğum yaparsa çok fazla bişey fark etmez bide büyümesi enikken bakımına, ne kadar anne sütü emdiğine bağlıdır. eğer iyi bakarsan ilk doğanı yakalamasa da aratmaz onu..
Sayfalar: 1 2