Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Aslan vs Kaplan
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
(07-11-2009, Saat:04:13)johann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bence iki hayvan arasında şu yener bu yener diye karşılaştırma yapmak saçma. ikiside farklı coğrafyaların birbirinden güçlü kedileri. kaplanın doğal yaşama alanı sık ormanlar olduğundan dolayı sürü halinde gezme şansları yoktur. binlerce yıllık evrim süreci kaplanlar adına bu yönde şekillenmiştir. kaplanlar tek başına gezip tek başına avlandığı için avlanma yetenekleri aslana göre daha gelişmiştir. ancak aslanın buna ihtiyacı yoktur çünkü sürü halinde avlanırlar. bunlar vahşi hayvanlar oldukları için ölümcül derecede dövüşmezler.

yav hala evrime inanlar var şaşırıyorum evrimci profesorler bile evrimin olmadıgını kabullenip bu canlıların birden ortaya cıktıkları(yani kusursuz bir tasarımla yaratıldıklarını ) kabul ederken evrim falan yoktur dünyada onun üstünde ve altında olan her şey Allah'ın ol demesiyle olmuştur.
gelelim hangisi güçlüye kaplan aslana göre daha güçlü bir hayvan
(08-11-2009, Saat:01:31)1983pehlivan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(07-11-2009, Saat:04:13)johann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bence iki hayvan arasında şu yener bu yener diye karşılaştırma yapmak saçma. ikiside farklı coğrafyaların birbirinden güçlü kedileri. kaplanın doğal yaşama alanı sık ormanlar olduğundan dolayı sürü halinde gezme şansları yoktur. binlerce yıllık evrim süreci kaplanlar adına bu yönde şekillenmiştir. kaplanlar tek başına gezip tek başına avlandığı için avlanma yetenekleri aslana göre daha gelişmiştir. ancak aslanın buna ihtiyacı yoktur çünkü sürü halinde avlanırlar. bunlar vahşi hayvanlar oldukları için ölümcül derecede dövüşmezler.

yav hala evrime inanlar var şaşırıyorum evrimci profesorler bile evrimin olmadıgını kabullenip bu canlıların birden ortaya cıktıkları(yani kusursuz bir tasarımla yaratıldıklarını ) kabul ederken evrim falan yoktur dünyada onun üstünde ve altında olan her şey Allah'ın ol demesiyle olmuştur.
gelelim hangisi güçlüye kaplan aslana göre daha güçlü bir hayvan

hangi evrimci profesörler onlar bir kaç isim verebilirmisin? biyoloji kitabında 30 metrelik ademden bahseden biyoloji profesörlerindemi yoksa? hiç kimse harun yahya gibi adamların yalan ve bilim dışı iddialarına boşuna inanmasın.
(08-11-2009, Saat:05:14)johann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hangi evrimci profesörler onlar bir kaç isim verebilirmisin? biyoloji kitabında 30 metrelik ademden bahseden biyoloji profesörlerindemi yoksa? hiç kimse harun yahya gibi adamların yalan ve bilim dışı iddialarına boşuna inanmasın.

Dr. Allan Sandage

Günümüzün en tanınmış gök bilimcisi olan Dr. Allan Sandage, sonradan dini kabul eden bir bilim adamıdır. 1998 yılında "Bilim Allah'ı Buluyor" kapak konulu Newsweek dergisine verdiği röportajda Sandage, dini kabul etmesini şöyle açıklıyordu:

Beni bu sonuca götüren, dünyanın bilimle anlaşılamayacak kadar karmaşık olmasıydı. Var oluşun sırrını anlayabilmem ancak imanla mümkün.71

Prof. Paul Ernest

Saint Johannes Üniversitesi'nde yardımcı profesörlük yapmış olan, Amerikan Cerrahlar Birliği üyesi Prof. Ernest, yaptığı bilimsel çalışmalar sonunda güçlü bir Allah inancı kazanan bir bilim adamıdır. Prof. Ernest inancını şöyle açıklamıştır:

Ben Allah'a hiç kuşku duymadan kesin olarak inanıyorum. Ve bu inancım uğraştığım bilim dalının beni doğruladığı ve kuvvetlendirdiği bir imandır...

İşte soruya cevap veriyorum: Evet, kainatta bir Yaratıcı vardır.73

Dr. Stephen Grocott

Western Avustralya Üniversitesi'nde endüstriyel kimya uzmanı olan Grocott, analitik ve endüstriyel kimya alanlarında, yıllarca çok geniş çaplı araştırmalar yapmıştır. Bu konuda pek çok makaleye imza atmış olan Grocott, önceleri evrimci bir bilim adamıyken, yaratılışın kesin delilleri karşısında evrim teorisini terk edip Yaratılışa inanmaya başlamıştır. Grocott yaratılışın delilleriyle ilgili birçok toplantıya konuşmacı olarak katılmıştır. 90

Dmitry Kouznetsov

Birçok bilim adamının, gördüğü bilimsel gerçekler karşısında Allah'a ve dine inanmaya başladıklarını savunan Rus bilim adamı Kouznetsov, evrimcilerle yaptığı bilimsel tartışmalarla da tanınmaktadır.

Dr. John Baumgardner

California Üniversitesi'nde Jeofizik ve Uzay Fiziği bilim dallarında yardımcı profesör olan Dr. Baumgardner evrim teorisi üzerine kurulu bir eğitim almasına rağmen, teorinin çıkmazda bulunduğu noktalar üzerine yaptığı araştırmalar kendisinin bu teoriyi reddetmesine ve Yaratılışı kabul etmesine neden olmuştur.117

Dr. Gary E. Parker

Ball State Üniversitesi'nde biyoloji, fizyoloji ve jeoloji bilim dallarında profesör olan Parker, kariyerine başladığında bir evrimciydi. Yaratılışın güçlü bilimsel delilleri karşısında evrim teorisini terk eden Parker, Yaratıcı'nın varlığını kabul etmiştir. Biyoloji ve Yaratılış bilimi konusunda yayınlanmış birçok kitabı olan Parker, şu anda Yaratılış bilimi ile ilgili seminerlere konuşmacı olarak katılmaktadır.120


Prof. Dr. Jonathan D. Sarfati

Wellington Victoria Üniversitesi'nde kimya profesörü olan Sarfati, yaptığı pek çok araştırmayla akademik ödüller kazanmıştır. Sarfati de evrim teorisini savunmayı terk ederek Yaratılışa inanmaya yönelen bilim adamlarındandır. 122
00:54 TE KAPLAN SES VERDİ KİMSE BUNDAN BAHSETMİO VALLA.ASLANIN SONCULUĞU İİMİŞ NET BİR GALİBİYET ALMIŞ.MEKAN ÇOK KÖTÜ YİNE CEP TELEFONUNDAN ÇEKİM YAPMIŞLAR.HA BİDE İLK DEFA GÖRDÜM KAPLAN SONDA BAYILMIŞ NUMARASI YAPTI PUHAHAHAHA.

ŞAKA bi yanada bence aslan yener.kaplan daha atletik hızlıdır ancak avladığı hayvanlara düşünüce aslanın avladığı avlar daha buyuktur.ayrıca bende çok belgesel izlerim aslanların sürü halinde gece bi fili avladıklarını izledim.tekrar bulup sizle paylaşabilirim.ayrıca bazı arkadaşlar dişiaslanlar avlanıo demiş erkek ininde yatıo.evet haklısın ama büyük avlarda erkeklerde katılır ayrıca avlanma sınırlarını çizerler diğer et obur rakiplerine karşı savaşırlar,avlanma alanını korurular.erkeklrin.sürüdeki görevi soyunu devam ettirmek , dış etkilerden korumak için savaşmaktır.

birde böle saçma şeylerin hepsini çinliler yapıo galiba ayıyla aslanı ,aslanla kaplanı,kafese kapatıolar.sonuç çok kötü oluyo genelde biri ölüo.böyle durumlara karşıyım.
1938pehlivan

-allan sandage dediğin gibi gök bilimci yani evrim teorisini yalanlayabilecek statüde değildir.

-Allahın varlığı hiçbir şekilde bilmsel bir argüman olamaz çünkü yanlışlanabilirliği yada doğrulanabilirliği yoktur doğal olarakta yapılan bilimsel araştırmlar sonucu allah inancı güçlenemez. Ayrıca Paul Ernest yapmış olduğu deneyler değil yapmış olduğu gözlemler sonucu böyle birşeye karar vermiştir ortada bilimsel bir çalışma yoktur. olabilir kendi tercihidir.

-Dr. Stephen Grocott sanayi üzerine kimya alanında yaptığı hangi deneyde evrim karşıtı bir sonuç elde etmiş merak ettim gerçekten.

-Dmitry Kouznetsov son zamanlarda isanında kefeni olarak bilinen torino kefeni üzerine bir deney yapmıştır. yani görüldüğü gibi bu adamda evrimi yalanlayabilecek ve deneyle bu teoriyi çürütebilecek bir bilim adamı değildir. çünkü bu adamında diğer örneklerde verdiğin bilim adamları gibi alanı bu değildir.

-Dr. John Baumgardner Jeofizik ve Uzay Fiziği bilim dallarında profesör olmuş biri nasıl evrim odaklı bir eğitim alabilir. Evrim temelli eğitimden kastın yada kopyala yapıştır yaptığın kişinin kastı amerikada okullarda gösterilen evrimse bu kafi değildir yüzeyseldir çok basit kaçar. bu bağlamda düşünürsek amerikada ve dünyanın bir çok ülkesindeki bütün insanlar evrim temelli eğitim almıştır dememiz lazım buda saçma birşeydir.

-Dr. Gary E. Parker isimli bilim adamının evrimi yalanlar nitelikte söylediği şeyler bir çok bilim adamı tarafından yanlış olarak nitelendirilmiş ve doğru şekli ve bu adamın deneylerden çıkardığı saçma sonuçlar defalarca yalanlanmış ve çürütülmüştür.

-Prof. Dr. Jonathan D. Sarfatinin bu konuda yaptığı yada herhangi bir konuda yaptığı deneylerin sonuçlarına ulaşamadım. eğer sen ulaşabildiysen bana gönderirsen sevinirim. zaten dediğim gibi alanı bu insanında farklı.

sonuç olarak günümüz itibari ile evrimi yalanlabilen hiçbir deney yoktur. ama destekleyen yüzlerce deney vardır. ve teknolojinin gelişmesiyle bunlara yenileri eklenmektedir.

köpeklerimizi konuşurken bile doğal seleksiyon lafını hiç çekinmeden kullanıyorsunuz ama evrimi bir saçmalık olarak nitelendiriyorsunuz. bende bu çelişkiyi saçmalık olarak dğerlendiriyorum.
cevrende olan biten herşeyi gözlerinle gördüğün ellerinle tuttuğun her şeyin yaptığı kanıtlığı bir tarafa koyuyorum bilmin bu çağda elde ettiği verilerin 1400 yıl önce insanlara tebliğ edilmesi bile gercekten büyük bir kanıttır. yapılan bilimsel araştırmayla Allah inancı güçlenemez diyorsun o kadar kompleks o kadar milimetrik dengelerle kurulan dünya ve evrenin her hangi bir yerinde 0,00001 derecelik sapma olsa hayat olmaz bunu herkes kabul ediyor ama bu katrilyonda birlik oranlarla kurulmuş düzenin tesadüfen olduguna rahatca inanıyorsun tek bir canlı hücresindeki tasarım bile tesadüflerle olması imkansızken bu tek hücrenin cansız maddelerden oldugunu sonrada bu hücrenin cevresel şartlara göre bu gün bir trilyondan fgazla canlıya dönüştüğüne inanmak Allah'a inanmakla kıyaslanamayacak kadar sacma bence. ilk canlı nasıl oluştu bu canlının bugünki türlere kadar süregelen evriminde gecirdiği değişimlerin bulundugu türlere ait ara örneklerin fosillerin görülmediği sürece evrimi savunmak dünyadaki savunulacak her fikirden daha yanlıştır bence.
seviyueli tartışmandan ötürü teşekkür ederim. Allah hepimizi islah etsin.Smile
ben bilim ve fen odaklı düşünüyorum. sonucuna bilimsel verileri inceleyerek ulaşabileceğim şeylere inanmak tercihim. seninde tercihine saygı duyuyorum.
ara geçiş formlarına ait fosillerin bulunamamasına aklı takılan insanların formdan anladıkları ile ilgili konuşan richard dawkinsin bu videosu size pek bir yardımcı olacaktır. ama tek sorun ingilizce bilmek gerekiyor. bende çok iyi bilmiyorum bir arkadaşımın çevirisi ile izlemiştim. harun yahya denilen inanç sömürgeni insanla ciddi derecede dalga geçiyor. harun yahyanın gerçek adıyla adnan oktarın form deyince anladığı şeyle ilgili yanlışları dile getiriyor.

http://richarddawkins.net/article,3239,U...of-Britain
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7