Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: C*_Trabzon Zerdavası_C*
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
[Resim: glXd3Z.jpg]
[Resim: 0VyvMR.jpg]
[Resim: DX3zNZ.jpg]
[Resim: krBNEJ.jpg]
Trabzona ait olan Zerdava, profesyonel bir domuz köpeğidir. Ayrıca kapı köpeği olarakta bilinir. Pitbullar kadar inatcı ve serttir.Evinde ve bulunduğu alan da aşırı derece tedbirli ve atiktir. Boy ortlamaları 40-50 cm Kilo oranları 20-25 Kilo arası değişkendir. Ancak bu vücut yapısına rağmen kendinden katca büyük hayvanlara karşı ölünceye kadar döğüşür. Ülkemizde çok sayıda bulunduğunu zannetmiyorum, zaten trabzonun ilçelerinde de çok az sayıda orjinal Zerdava kaldı. Zerdava'ların soyu Rumlara dayanır o zaman dan beri bozulmadan gelen çok az Zerdava köpeği bulunmaktadır. Yazımın başında da belirttiğim gibi genetik olarak domuz avcılığı kanlarında vardır, domuzun sırtında giderler ve Zerdavalarla domuz avına giden avcılar başka hiç bir köpeği tavsiye etmezler. Çoğu av köpeğinin giremediği mağara İn gibi yerlere korkusuzca girebilirler. Tüy yapılarından bahsetmek istiyorum birazda, oldukça sık ve çift katlı bir tüy yapısı vardır. Kürkleri onları soğuktan korur. Renkleri ise, kahverengi beyazdır. Genelde sırt kahverengi, göğüs beyaz, karın kahverengi ve patilerde beyaz üstüne kahverengi benekler bulunur. Gentik özellikleri: Vücutları kare biçiminde, oldukça dengeli ve simetriktir. Kuyrukları kıvrık bir biçimde, vücudun üstünde taşınır. Kulakları dik ve dışa doğru biraz eğimlidir. Başları güçlü, dar ve uzundur. Dudakları kahverengi, ince ve sıkıdır gözleri yuvarlaktır. Koyu renklidir. Oldukça sıcak ve zeki bir bakışa sahip etkileyici bir köpektir..
İyi bir köpektir iyi bekçi ve avcıdır, Yalnız Vaşak ve kurt karışımı olası genetik olarak mümkün değildir, Vaşak kedigillerdendir.
aynn abi nette baktıqmda yazıodu bu ordada tartısması vardı
Taskin Kardesim Gonder bir cift Eskisehirde uretelim Tabiki Bedeli Karsiliginda.
Kardes Olmasin Yuvasinin uzerine yazariz Size heryer Trabzon diye Smile
(04-05-2014, Saat:09:19)Aytek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Taskin Kardesim Gonder bir cift Eskisehirde uretelim Tabiki Bedeli Karsiliginda.
Kardes Olmasin Yuvasinin uzerine yazariz Size heryer Trabzon diye Smile

Bak bu iyiydi abi (: inşallah olur abi elimzde yavru gönderir sizde üretirsinz Smile
insallah Taskin kardesim denk gelir ise haberleselim ben surek avina cok gidiyorum barak yada macar kullaniyoruz dedigin gibi ise bunlar dogolar gibi direk domuzcu demek olur ise neden olmasin yazdim ya bedelini odeyip tabiki..
abi sen bedel işini ne yapcan zaten pek bulunmuo cinsleri elime farklı ana babadan bi çift enik düşerse bişe yapar eder gönderrim ben sna snde hem avlanır hem üretimini yaparsın Smile bende severim sürek avını hani kobay barak yatakdan kaldırmak için havlar duurr ya merk etme bunlar yatakda biner kaldırrlar Smile
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6