Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Iyi Besin ile elde edilen Fark!!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2

Slm Arkadaslar

bu konu cok fazla islendigi icin, kendi deneyim ve Arastirmami sizlerle paylasayim Istedim.

Iste benim Besin ile elde ettigim Boy Farki.

4 ay önce bir Kangal enigi aldim. Aldigim Adamin Ciftligi vardi ve 6-7 Arasi Kangal Köpegi vardi. Hepsi Serbest ve Hayvanlarin icinde Yasiyorlardi. Benim Aldigim Enigin Annesi ve Babasi 74 ile 76cm Cigadolari vardi. Ayni anne babadan Olma bir ablasi var onunda boyu 74cm. Sahibi Köpegin Ölcülerini hep yazmis. Benim Enigin Ablasi 5.5 Ayliken 53cm mis. Benim Enigim ise 3,5 Aylikken 50cm cigadosu vardi. Üreticiyle baya konustuk, kendisi Itlere genelde Proteini cok az veriyor, ve Proteinsiz Yal ile besliyor. Banada, sende öyle yap dedi yoksa kemikleri zarar görür felan. Her hafta bir günde Ac birakiyor mus Itleri. Ben ise ona ramen Bol PRoteinli, Iyi Mamalar ve kendi yaptigim Etli bol Proteinli Yal ile besledim. Ayrica dogum Kilolari asagi yukari ayniydi. 50g fark vardi yani.
belki Sans belki tesadüf ama benim elde etigim Fark bu. Tabi 1 yasini gecince yine bakmak lazim. Eger 1 yasinda benim itde 75cm Olursa sadece hizli büyümüs olur, ama su an icin büyük bir fark var tabii..
hayvanları aç bırakmak kadar saçma bir şey yok bide şuna gelirsek köpek hızlı büyümesi için veterinerlerde bulunan gelişim iğnesini vurursanız kemikleri zarar görür.
köpeğin vücudu protein içerikli yiyecekleri seçer zaten protein ilacları sacede + takviyedir bilgim oıldugu kadar söyle bi acıklamada bulunayım..

yal yiyen köpek boy atmaz seninde dediğinn gbi ırkı ne olursa olsun en en fazla 80 cm ama su varki kemikleri sağlam olur mama vb.. ile beslenen köpeklerde boy uzar görüntü cüsse yönünden gerçekten kaliteli ve göz dolduurucu görünür mama köpeğin tüyünü bi hoş yapar tabiki bunların yanısıra SOY hepsinden önemli yani kısaca YİĞİTTEN YİĞİT DOĞAR..

bnm köpeğim su anda 76 günlük tam net söleyemem tüy farkı felan 48-50 arası boy köpeğin gelişimindeki en büyük etken hareket sporr yürüyüşş..

EŞMELİ ÇALLILAR.. Teşekkürler Saygılar..
her şeyin fazlası zarar iğne protein falan fazla abartmaya gerek yok.
hIZLI BÜYÜYEN HER CANLIDA KEMİK VE İSKELET BOZUKLUKLARI OLUR. Köpeğinizi dengeli beslemeniz gerekiyor. Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi etinde fazlası zarar eder. Sonra heryer iri kıyım ,hantal ve biişe yaramaz köpeklerle doluyor. Senin o aldığın yerdeki köpekler belki 75 cm.dir ama inan şişirme 90 lıklardan daha sağlamdır.
bakim 100/50 soy 100/50 ikiside olursatam biri eksik olursa yarim is olur .
Kopeklerde irkina soyuna dikat edilmi bir kopek kendinde yedi soy oncesine cekebiliyor tabi bkm da ayri renk katiyor kopege
Sayfalar: 1 2