Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal - Coban Köpegi Fiyatlari Tavan yapti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar Arkadaslar,

son zamanlarda enik Fiyatlarinin asiri artigini görüyorum. Benim Algim mi yanlis yoksa Fiyatlar harbiden bu kadar olur mu?. iyi Itlerin Enikleri 2000lira´dan basliyor. Sizce Daha ucuzada iyi enik bulunur mu yoksa düzgün it isteyen kesenin agzini acmasi mi gerekiyor?
Konuyla ilgili görüşü yokmu?
Bu köpeklerin fiyatının aslında çok daha yüksek olması gerekiyor. Bunu fazlasıyla hakeden bir türdür. 1000 tl.nin altındada kangal bulunması,birçok üreticinin bilinçsiz bişekilde kırma köpek üretmelerinden kaynaklanıyor.
1500-2000 tl gibi fiyatlar Türkiye şartlarına göre baya yüksek fiyatlar. Tabi üretici istediği fiyatı yazmakta serbest; o ayrı. İyi araştırılırsa, şansta biraz yardımcı olursa uygun fiyata da güzel köpekler bulunur.
cevaplar icin tskler. bundan bir kac yil önce forumda bunun ilgili bir konu vardi. biri 1500 istemis enige´de, herkez "yuh" diyordu. iste 800 -1000 arasi felan filan. Bende bi göz gezdirdim, iyi üreticilerdeki kangalar 2000´den basliyor. fiyatla ölcülmez bu itler ama, yinede iki aylik maas biraz fazla gibime geldi. ama siz ölye diyorsaniz demek ki kimse fazladan dememis .
Kardesim dostun cok elin kolun uzun olacak en iyi kangallar onunde siralanir 5 kurus vermeden...
Selam Arkadaslar,

İlk zamanlar bende Sizin gibi fiyatlarin cok yuksek oldugunu dusunuyordum gercektende kangala gonul vermemis ve bu isle ugrasmayan İnsanlara gore fiyatlar cok abartilmis gorunuyor.
Ornek vermek gerekirse 1 Dostunuzdan bedavaya 1 cift disi erkek hediye Kangal enigi aldiginizi farz edelim ve bu enigi saglikli yetistirebilmek icin veteriner Hekim masraflari arti aylik en azami 100 tl mama ve sut sonraki aylarda sut yumurta mama ve et veteriner Hekim masraflari artarak 24 ay boyunca devam edecek daha Sizin verdiginiz Emekten ve eniklerin canli varlik oldugu icin bu zaman icinde 1 i veya 2 sininde her nekadar en iyi sekilde bakilsada aniden olebileceginden hic bahsetmedim bu ara bu cifti ciftlestirip eniklerini satmak istediginizde yok iste bu bilmem su namli kopegin soyundan diye kimse Size bu eniklere 5 kurus dahi vermez cunki para edebilmesi icin oncelikle guzellik festivallerinden veya dovuslerde basari gostermis olmasi nam salmasi taninmasi gerek buda ayri 1 masraflarida beraberinde getirir simdi bu durumda elinizdeki 3 - 4 enigin 2 erkek 2 disi oldugu farz edelim Sizce eniklerin fiyati bu durumda ne olmali ve neye gore fiyat istenilmeli.
Sayfalar: 1 2