Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Hangi Jenerasyonun Köpekleri Daha İyi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
jenerasyondan bahsederken 2000 - 2007 arası veya 2008 - günümüz, ilerleyen yıllar arasında boğuşan köpekler sizce hangi jenerasyonun köpekleri kaliteliydi zira bu benim her zaman aklımı kurcalar ben her zaman eski köpeklerin hastası olmuşumdur , sizlerin de düşüncelerini bilmek isterim .
eski jenerasyon tabiki daha iyi çünkü soy karışımı yok eski köpeklerin çoğu koyun davar sürüsü otlatıyor du insan gibi düşüne biliyordu şimdiki jenerasyon ise itaate bağlı bi hale geldi çoban köpeğinin doğasında bu yoktur kendi beyni ile hareket etmelidir buda benim görüşüm...
Efsaneler üzerinden zaman geçince daha iyi anlaşıldığı için eski köpekler hep daha iyi anılır. Günümüzün köpekleri beş on sene sonra daha kıymetli olacaklar.
seneler geçtikçe eskiler hep anılıyor ama ben her zaman 2000 - 2007 yılları arasında boğuşan köpekleri her zaman hayranlıkla anacağım . 2000 - 2007 arası ve 2008 - günümüz , önümüzdeki yılların efsaneleşmiş köpeklerini sayacak olursak 2000 - 2007 arasında nice süper köpekler sayarız , en azından 40 tane nam yapmış köpek sayarım, sizler de aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.
2000-2007 arası aktif boğuşan ve damga vuranlar ; zihni , ayı herkül , kobra , güdük , baba corc , istanbullu çapar , uslu , karapınarlı sarı , yazgan , deli yürek , eşkiya , samsun , afyonlu arap , çatlak , katil , ejder ( ankaralı ) , paskal , karacaşağarlı karabaş , karapınarlı karabaş , kırşehirli corc , büyük ala vs vs ... inanın bundan daha fazla daha yazarım buraya olur 50 tane gerçekten nam yapmış köpek , bu kadar kaliteli köpeklerin yer aldığı bir dönem , jenerasyon veya devir fikrimce bir daha gelmez . 2008 de başlayan öbür jenerasyonda ise bu kadar kaliteli köpekler oldu mu sizce ? bu jenerasyonu da Uncuların Karabaş la başlatabiliriz. sizce yetiştirdiğimiz köpekler gittikçe kaliteleşiyor mu yoksa eskileri mi arıyoruz ?
2000 li yıllar çok eski bi yıllar değil 2.000 2007 arası köpek boğuşlarına senin en hevesli olduğun yıllar sanırımki o tarihler arasındaki köpekler hoşuna gitmiş .
Aslında eski veya yeni köpek diye bi şey yok eski diye nitelendirdiğiniz köpekler köylerde sürü içerisinde yetiştiği için boyları daha kısa kalın düzgün fizikli sert görünümlü daha eke duruşlu kirden pisten hava koşullarından tüyleri sertleşmiş koyu renk tonuna sahip köpekler.
yeni dediğiniz köpeklerde el bebek gül bebek çiftliklerde aşılarla mamalarla büyütülmüş pırıl pırıl ve yumuşak tüyleri olan 5 yaşınada gelse hala sevimli duran o eski dediğimiz köpeklerin tohumları değişen bişey yok köpekler aynı köpek tek fark yeniler gölgede yetişip derileri yumuşak, eskiler sandığımız halada bolca olan güneşin sıcağını karın ayazını yağmurun suyunu yiyipte derileri meşin gibi olan köpeklerdir. sürü köpekleriyle çiftliklerde yetişen köpeklerin ne derileri aynıdır nede kemik sertlikleri. eski köpekleri görememenizin tek nedeni sahiplerinin bu işlerle uğraşmadıklarındandır uğraşanlarda zaten bahsettiğin yıllarda meydanlara getirdiler köpeklerini yoksa hala ne yazganlar nede samsun mamsunlar var. köpeklerin kalitesinde değişen bi şey yok değişen fizyolojik ve piskolojik değişim örneğin hepimiz türküz ırkımız bir ama doğu türkistandaki türkle türkiyedeki türkün farkı var avrupadaki bi çok türk gençliğini hiç demesek daha iyi kısacası yaşam şartları ve iklim bu işin baş rolüdür.
ben şimdiki jenerasyon köpeklerinden yanayım çünkü eskiden köpeklerden istediğimiz özelliğin tam olarak karşılığını alamıyoduk fakat şimdi köpeklerin istediğimiz özelliğini belirleyip o özelliğe yakın bir dişiye çektikmi istediğimiz özelliğin karşılığını alabiliyoruz yani anlatmak istediğim bi köpeğin çekeri bi köpeğin döveri yüksektir bunların birer erkek ve dişisini karşılıklı alıp çiftleştirip tam istediğimiz köpekleri elde etmek münkün olmaya başladı
eskiden böyle şeyler pek fazla düşünülmez yapılmazdı ama şimdi hemen hemen her köpekçi bi soy takibi yapmıştır ve dediğim çiftleştirme olayını gerçekleştirmiştir eminim Smile
Sayfalar: 1 2