Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: C*_Türk Tazısı_C*
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
[Resim: turk-tazisi.jpg]
Temel Özellikleri
Türkiye'nin özellikle Güney Bölgelerinde bulunan, çok uzun zamandan beri tavşan avlamak amacıyla yetiştirilen, diğer çoban Köpekleri ile Anadolu'nun kültürüne yerleşmiş ender köpek ırklarından biridir.

Oldukça keskin bir göze ve koklama duyusuna sahiptir. Gözleri parlak ve kahve renklidir. Vücut örtüsünün rengi oldukça farklı ve vücut ölçüsü çok ince, soğuğa karşı direnci düşük, baş yapısı ince, uzun narin bir ırktır. Türk Tazısı'nın ayakları uzun, tüyleri kısa, kuyruğu ince ve tüysüz, boyun uzun, göğüs derin ve karnı çekiktir.

Neler Yapar?
Sakin mizaçlıdır. Avda son derece başarılı bir izsürücü ve avın yerini işaret edendir. Post rengi her renkte olabilir. Türk Tazısı, daha çok bıldırcın, keklik, tavşan ve tilki avının yapıldığı, Orta ve Güney Anadolu'nun sulak yörelerinde bulunur. Soğuk mevsimlerde üşümesin diye, sırtına çul veya örtü sarılır.


Tarihçesi
Türkiye köpek ırkları içinde sayıca en az olanı olmasına rağmen, hakkında en fazla tarihi doküman olan ırk Türk Tazısı'dır. 16. yüzyıldan kalma bir minyatürde, Kanuni Sultan Süleyman'ın bir şehzadesi, bir tazı ile avlanırken resmedilmiştir. Türk tazısının, Kırgız Tazısı'ndan geldiği, bunun da Orta Asya'dan Anadolu'ya yapılan göçler sırasında, Türkler tarafından getirildiği *** edilmektedir. Günümüz tazılarından İran Saluki Tazısı'na benzemektedir fakat ondan daha iridir.

Türk Tazısının yurtdışına çıkarılmasında Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının izni aranır.


Verdigimiz Emegin Karsiligi Tek Bir Tesekkur Taktir sizin..
ahmet kardeşim çalışmalarından dolayı kutlarım.
fakat türkiyeye ait olan kopay ırkınıda eklemen gerekli.
tesekkürler.
yoruk , karayaka , malakli , konulari yok
Eyvallah olumlu elestiriniz için çok tsk ederim daha eklenmesi gereken 50 den fazla irk var bunlari gunlere boldum devaminda ulkemizde yasayan butun irklari ve digerlerini ekliyecegim..
tazılar yok denecek kadar azaldı malesef araplar bizden daha çok sahip çıkıyolar bu soya
ahmet abi ellerine sağlık çok iyi olmus her konu.. yanlız Trabzon Zerdavası var onnla ilgili resim gönderrim sna onuda burdaki TÜRK köpek ırkları arasına koyarsan sevinirm..
Taskin Tabiki Kardesim sen at bilgilerine bakalim onuda paylasalim...
Sayfalar: 1 2 3 4