Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Jack Russell Terrier
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uxulc.jpg]
Temel Özellikleri
Fox Terrier'e (tilki terrieri) benzer. Cesur, şen, fedakar ve itaatkar bir köpektir. Jack Russell Terrier yeterli egzersiz imkanı sağlandığında apartman hayatına da uyum sağlar. Ev içinde oldukça hareketlidir.

19. Yüzyıl'da yaşadığı şöhret döneminden ve Parson Jack Russel'in ölümünden sonra köpek severler tarafından fazla kabul görmemiş ve zamanla unutulmuştur. Bununla birlikte İngiltere'de hala mükemmel derecede saf köpekler bulunmaktadır.

Neler Yapar?
Bütün küçük terrierler gibi inindeki küçük hayvanları avlamak için kullanılır. Yeteneği ve hızı ona özellikle değer kazandırır. çok dar geçitlerden bile geçebilir. Daha sonra o da, diğerleri gibi insana eşlik eden köpek sınıfına katılmıştır.

Jack Russell Terrier hareketli ve yaşam dolu bir ırktır. Gözü pek ve kesinlikle korkusuzdur. Oyun oynamaya bayılır. Onu kızdırmayan ya da vurmayan çocuklarla arası iyidir. çok zekidir; ancak inatçı ve başına buyruktur. Eğitimi güç olabilir.

Jack Russell diğer köpeklere karşı saldırgan olabilir. Bu nedenle yavruyken çok iyi sosyalleştirilmelidir. Bazıları bu nedenle başka köpeklerce öldürülmüştür. Güçlü bir av güdüsüne sahiptir ve diğer küçük ev hayvanları ile güvenilmemelidir. Kovalamaya ve keşfetmeye bayılır. Tasmasız serbest bırakılmamalıdır.

Jack Russell kazmayı ve havlamayı sever. Yeterince meşgul edilmezse huzursuzlanır ve eşyalara zarar verici olabilir.

Kökeni
Bu cins, büyük bir köpek yetiştiricisi ve tanınmış bir köpek sever olan İngiliz Din Adamı Parson Jack Russell tarafından 1800'lerde yetiştirildi.
Masaallah...
Masallah
gövdesinin 10 katı cesareti olan küçük köpekler arasında en sevdiğim köpek ırkı maşallah maşallah
MaşaAllah