Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: İngiliz Springer Spaniel
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uxswy.jpg]
Temel Özellikleri
Neşeli, cesur ve çok dikkatlidir.Simetrik, güçlü bir köpektir. Aile içinde duygulu, iyi huylu ve samimidir.

Neler Yapar?
Avı arama ve getirme konusunda çok dikkatli ve titizdir. Her türlü arazide, özellikle dikenli ve çalılık yerlerde kullanılır. Güçlü uzun bacaklı ve öteki spaniellerden daha hızlı koşan bir köpektir. İnsana eşlik eden bir köpek olarak taşıdığı özellikler cocker spanielinin özelliklerine benzer. şişmanlama eğilimi vardır.

Kökeni
Bütün İngiliz av spaniellerinin modelidir. Rönesans döneminde Avrupalı avcı için ideal bir yardımcı olduğu düşünülürdü. Amerika’da 1700’lerde popüler olmaya başladı.
Masaallah...
Masallah
MAŞAALLAH güzel ırk
Springer Spaniel ırkı bütün ingiliz av spanillerin çıkış noktası noktası olarak bilinmektedir. Rönesans zamanında Avrupalı bazı avcılar bu köpek ideal bir köpek olarak görünmekteydi. Amerika’da 1700 yıllarında popüler olmaya başlamıştır. Bu köpeğe ismi avı iyi görüp kaldırdığı için verilmiştir. Kuşları görür görmez hemen giderek hava kalkmasını sağlamaktadır. Springer Spaniel hem karada hemde suda av yapımında yardım edebilir. Diğer özelliği ise vurulan avı hemen koşup size getirir. Ayrıca bu cinsin kibarlığı, sevgi dolu ve mutlu olmasından dolayı aile köpeği de olmaktadır. İz sürme, avlanma, avı getirme, bekçi görevi ve itaatkar olma gibi diğer özelliklere sahip bir cinstir.
MaşaAllah