Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Bedlington Terrier
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uws13.jpg]
Temel Özellikleri
"Aslan yürekli, ama kuzu görünümlü bir köpek!" olarak tanımlanmıştır. Aslında daha çok bir koyuna benzer. Koyun gibi görünmesine rağmen hırçın ve saldırgan bir köpektir.

Büyük bir fare avcısıdır. Ne var ki, kişiik özellikleri köpek yetiştiricileri tarafından yumuşatılmıştır. Günümüzde duygulu, zeki, sadık bir köpek olarak kabul edilir.

Neler Yapar?
Farelerin, açık arazilerdeki ya da inlerindeki küçük av hayvanlarının yakalanması için yetiştirilen bu cins, bu yeteneklerini asla kaybetmemesine rağmen, günümüzde bir apartman köpeği haline geşmiştir.

Aynı zamanda dikkatli ve gerekli durumlarda havlayarak uyarıda bulunan bir köpektir.

Kökeni
Bedlington Terrier, 1800'lü yıllarda madendeki fareleri yok edecek bir köpek isteyen İngiliz madenciler tarafından geliştirildi.

İsmini İngiltere'deki küçük bir kasabadan alan bu cins, Dandie, Dinmont, Otterhound ve Whippet cinsi köpeklerin çiftleştirilmesiyle elde edildi.
MasaALLAH...
Masallah
MAŞAALLAH güzel ırk
İngiltere’nin kuzey bölgelerinde geliştirilen bu ırk, tam olarak nereden geliyor, hangi kökenlere sahip bilinmiyor. Bazı teorilere göre, çingene sirklerinde seyahat ederken İngiltere’ye geldiği düşünülen Bedlington Terrier, farklı yetenekleri ile tarih boyunca çok fazla konuda kullanıldı.

Fare, sıçan ve buna benzer küçük hayvanları yakalamak için kullanılan Bedlington Terrier, aynı zamanda gösteriler için de kullanılıyor. Çevik bir gövdeye sahip olan bu ırk, hızlı hareket edebilmesi ve kolay öğrenebilmesi sayesinde sirklerde de kullanıldı.

Bedlington ırkının popülaritesi sosyalliği sayesinde her geçen gün artıyor. Hem görüntüleri hem de dost canlısı olmaları, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.
MaşaAllah