Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Alabai
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
[Resim: uwq2r.jpg]

Temel Özellikleri
çok büyük ve kuvvetli bir ırktır. Bağımsız ve baskın bir karakteri vardır. Alışkanlıkları onu son derece dengeli bir köpek yapar. Her zaman soğukkanlıdır. Yabancılara karşı tetiktedir. Kesinlikle dışarıda yaşaması gerekir.

Ebat olarak oldukça iridir. çoban köpeklerinin tüm dayanıklı, vakur, sportif, fiziksel direnç ve karakteristik özelliklerine sahiptir. Bu ırk için azami ağırlık veya yükseklik diye bir şey yoktur. şaşırtıcı ebatlara sahip olabilirler.

Neler Yapar?
Bağımsız alanı olmalıdır. Eğitirken oldukça sabırlı olmalısınız, çünkü oldukça yavaştır. Mutlaka bir görevi olmalıdır. Evi, çifliği beklemek, korumak gibi. Egzersiz ihtiyaçları hemen hemen tüm büyük ırklarda olduğu gibi fazladır. Tembel bir görünüm sergiledikleri zamanlar da olur, ama bu sizi aldatmasın. Anında fiırlayıp hareketlenebilirler.

Otorite olarak belirli bir sahibe gereksinim duyar. Eğitimi sırasında ona kesinlikle bağırmamak ve şiddet uygulamamak gerekir. Sadece sahibini gerçekten benimsiyorsa lider olarak kabul edip ona itaat eder.

Alabay'lar herkesin köpeği olamazlar. Doğasında son derece sakin ve hayvanlar üzerinde kaba kuvvet sergileme eğilimi olmayan insanlar tarafından bakılmalı ve sahiplenilmelidirler.

Tarihçesi
Alabay hala gizemini koruyan çok eski zamanlardan beri varolan bir çoban köpeğidir. Bugünlerde Kazakistan'da, özbekistan'da ve Türkmenistan'da bu güzel köpeğe rastlamamız mümkündür.

4000 yıllık bir geçmişe sahip olduğu sanılmaktadır. Gerçek orijini bilinmemektedir, ama bir çokları atasının Tibetli Mastiff olduğunu savunur. Rusya çevresinden, İran ve Afganistan'dan Sibirya'ya kadar olan alanda rastlamak mümkündür. Altı ülke daha bu alanı paylaşır; Kazakistan, Kırgızistan, özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Rusya.

Bugün ırka Amerika Birleşik Devletleri'nde bile rastlamak mümkündür.
piss boğuşurlar onuda ben ekliyim Big Grin
tipleri müsait boğuşa (:
sağlam köpekler
boğuşları güzel oluyor bunların
Satilik alabay yavrulari var
çok akıllı kopekler
Sayfalar: 1 2 3 4