Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kendi Soyunu Oluşturmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Ben mesela kendi köpeğimin soyunu devam ettirmek istesem veya o köpeğin soyunu oluşturmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekir?
İlk yavrularını aldıktan sonra, nasıl bir yol izlemek gerekir? Araya başka dişiler veya erkekler ne zaman katılır yada katılır mı? Tamamen o köpeğin soyunu oluşturdum demek ne kadar zaman sonra olur?
Bir de kangalla diğer ırk köpeklerin soyunu oluşturmak arasında farklılıklar var mıdır?
iki dişi alırsın kardeş. bunları senin olan erekeğe çekersin. iki dişiden çıkan eniklerin en iyilerini birbirine çekersin yani beyaz dişinin en kalın erkek yavrusuyla siyah dişinin en kalın dişi yavrusu ve beyaz dişinin en kalın dişi yavrusuyla siyah dişinin en kalın erkek yavrusunu birbirlerine çekersin. çıkanlarr üzerinde de aynı metodu uygularsın amaç birbirine en uzak olanları eşleştirmek aynı kardeş veya aynı ana babadan(ana baba farklı olacak yani) çıkmamış olmaları ve kopyalar ürütilmeye yavaş yavaş başlar. daha sonra senin köpeklerinin fiziğine uygun bir soy dan erkek veya dişiyi katarsın işin içine mesela zayıf yapılıyla güdük soyu kalın yapılıysa corç soyunu katarsın ve devam edersin ve bu kendi üretimlerin olduğundan senin soyun olur. umarım açıklayabilmişimdir kardeş.
Eyvallah bilader, Gayet güzel açıklamışsın. Eline sağlık.