Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: baba samson anne efsane güdük kızı kutup
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Her mesajınızın ardından bişeylere başlayacaz ama her defasında yine sizin tarafınızdan kesintiye uğruyruz. Aynı daire içinde dönüp dolanıyoruz gidilen yer başlangıç nokası ilerleme yok. Hadi hadi diyosunuzda sizden birşey göremedik henüz.

''Birköpeğe sen kangaldır yada değildir dediğinde ne oluyor. ne değişiyor. '' - Bunu ben dediğimde sizin için bi anlam ifade etmiyor.

''farzedelimki bişeyler değişti. Kardeş sen kimsin ve hangi hakla hangi bilgiyle neye göre bu tasnifi yapıyorsun.? Eğitimin bilgi seviyen nedir allah aşkına. bi cevap verde bir yerlerden başlayalım.'' - Hadi benim bilgim olmasın ama karşımdakininde düşünceleri , anlama anlatma şekli , eğitim seviyesi bilgisi bunlarda önemli. Ortada 2 üzüm yemek isteyen olmayınca üzüm yetişmiyo şekildeki gibi birileri hep dövülüyor kovuluyor Smile
Mimkemal;

Baştan alalım. Bana kangalda olan ayırıcı belirleyici 4 özellik söyle. Bide ırk, safkan kelimelerinin terim karşılığı hakkında neler biliyorsun onu yaz ve burdan başlayalım tartışmaya
2. sayfanın 4. mesajında yazmışım.
"Kangallar ( kafa düz , dudaklar sarkık değil , siyah maskesi olan , postu çift tüylü , arka ayaklar S bişiminde kavisli , kuyruk tutuşu çift sarmal ya da 9 kuyruk şeklinde olmalıdır )"

yazdığın bu galiba. bide ırk ve safkan ne demek? bu kelimelerden ne anlıyorsun onuda yazarmısın
Aynı özelliklerde benzer bireylerin yine birbirine benzeyen aynı özelliklerde yavrular vermesi.
Irk: birbirine benzer özellikleri ile diğerlerinden ayrılan ve kendi aralarında çiftleştiklerinde aynı özelliklerini nesillerine aktaran topluluktur kısaca.
Safkan : Safkan anne ve babadan meydana gelen bireylere safkan denir.bu silsile geriye doğru gider.

" Kangallar ( kafa düz , dudaklar sarkık değil , siyah maskesi olan , postu çift tüylü , arka ayaklar S bişiminde kavisli , kuyruk tutuşu çift sarmal ya da 9 kuyruk şeklinde olmalıdır )"

En sonuncusuda senin yazdığın kangal özellikleri. Buraya kadar eklemek istediğin bişey varmı mimkemal.?
mimkemal arkadasım sen kangalı bildiğin inandıgın sekilde yazmıs tarif etmişin kuyruktan bahsetmişin samsona kangal demişin bende ole bilirim ama benm eniğimin kuyruk seklı aynı samson ole dokuz kıvrım felan değil yani şimdi ne cıkıyor samsondamı kangal olmuyor ben bunu anlıyorumkısa boylu insan insande uzun boylu olan insan değilmi bolemı mantık yürütcez kangal dediğin it coban köpeğidir düne kadar kafası siyah kuyrugu kıvrık oldumu hepsi kangaldı şimdi bi standart isteyorlar diye itler ayrıldı bolüm bolüm oldu ama temeli ne coban iti bunuda gecelim burası ırk sitesi değil dövüş sitesi bende samson kutup yavrusuna bu konuda cok güveniyorum kutup kangal değildir aklıma gelirmi gelmez cünkı su siteye bak dövüşen en cok soy bu soy inancımda dövşte en iyisi, o yüzden zaar olsa kapımda her zamn güdük soyuna yer var bilmem anlatabıldımmı sen kangal besle kesinlikle itirazım olmaz ben dövş iti arıyorum ama büyük it sevdiğim için vede içimde cok vahset yatmadıgı için kangal benzemelerini seviyor bakıyorum anlaştıkmı aydınlatabildimmi bilmiyorum
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8