Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: mama hakkında bilgi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadşlar sonunda aklıma giirdiler ve mama yedirmeye karar verdim ama sadece mama kullanmıyorum akşamları tavuk veya et suyudan yal yapıp veriyorum mamayı sadece yavru köpeklere ek besin şeklinde sabahları veriyorum.mamanın faydasını gördüm ama bugün biraz araştırdım büyük ırk yavru köpek mamaları var benim kullandığım mama yavru köpek fakat üstünde büyük küçük diye belirtmiyor.büyük ırk kullanmanın faydası var mı yoksa sadece isim mi??
Büyük ırkların besin değerleri daha yüksek olabilir, diğer ırklara göre. Üstünde yazması lazım değerlerin.
değerleri yazıyor protein yağ felan ama bu büyük ırk olayı kafamı karıştırdı.
kesinlikle büyük köpek mamalarını kullanma herzaman yavrulara yavru köpek maması kullan protein gibi vs. besin değerleri yüksek olduğundan köpeğinde uyuzluk(kaşıntı vucudunda yaralar) hatta gelişmesine bile engel olursun. Hiç bir yararı yok zararları saymakla bitmez uzak dur
Teşekkurler
Arkadaşım büyük ırk derken ırklar arasındaki farktan mı bahsediyorsun, yoksa enikle, büyük köpek arasındaki farktan mı? Büyük ırklarla, küçük ırk köpeklerin mamaları değişik mi, bilmiyorum?
Ben ırklar arasındaki fark diye anladım. Yani kangallarla, finolar gibi.Eğer doğru anladıysam, sen de büyük ırklardan (kangal vs) bir enik besliyorsan doğru mamayı kullanıyorsun; bir sıkıntı olmaz.
evet ırklar arası farktan bahsediyorum.zaten eniklere yavru maması veriyorum sıkıntı yok orda. örnek olarak http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar...775/detay/ linkteki mama temsilidir.bunu kullanmıyorum ama orda diyor büyük cins köpekler için yapılmıştır diye bahsetmek istediğim olay bu benim ??
Tamam sıkıntı yok. Büyük ırk köpekler için hazırlanmış, yavru köpek maması. Yani fino tarzı köpeklere verirsen sıkıntı olabilir. Kangal gibi büyük ırk köpekler için ideal mama.
Ama, bence asıl mevzu o değil. Mevzu, 2,5 kg bir mamaya 40 tl verilir mi? Hele de cüssesine göre en az besin tüketen ırklardan olan, kangal köpeğine. Bence gereksiz. O mamayla beslenmese çok mu fizik farkı oluşacak?
Sayfalar: 1 2