Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Gençlik Hastalığı Yardım..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar öncelikle Merhaba.

3 aylık eniğim dün akşamdan itibaren hastalandı. Yemek yemiyor,ishali var ilk ishali beyaz yumurta beyazı gibi yoğun bir kıvamda ufak ufak parazitler gözlemledim daha sonra çok açık kahverengiye döndü. 40 günlük ken ve 60 günlük ken aşıları oldu. 6 kardeştiler hepsine aynı anda aşıları vurulmuştu kardeşlerini dostlarımıza verdiydik ancak onlarında öldüğünü duyduk. Bugün veterinere götürdüm herhangibir serum tedavisi yapmadı * Cestacit,Gentavet,Vitafos,iğnerelerini yaptı 3 gün süreyle gelmemizi söyledi. Sizin önerebileceğiniz herhangibirşey varmı ne yedirmeliyim nasıl br tedavi yöntemi uygulamalıyım?
kardeşim laktatlı ringer serum var damardan verdirmen lazım ben veteriner bulamadım deri altıverdim fayda gördüm artı iemicine ve novocyan vurduk kimisi kurtuldu kimisi kurtulmadı nasibinde varsa ysarlar lakin ishalde sıvı kaybı çokoldugu için köpeği öldüren o oluyor muhakkak serum verdirt
Enik su kaybediyorsa, yani derisini çektiğin zaman geri dönmesi eski halini alması zaman alıyorsa serum ver.
2- hayvanın kusmasını engellemek için EMEDUR isimli iğneyi vur.
3- Fragly tablet kullan. İshali önleyecektir. sabah akşam yarım tablet verebilirsin.
4- Bağırsak aptiseptiği ERCEFULY kapsül kullan. Günde bir defa verebilirsin.

Bu yazılan ilaçların tamamı beşeri ilaçlar. Hepsini eczanede bulabilirsin. Fiyat olarak veteriner ilaçlarından ucuz kalite olarak daha iyidirler.
Köpeğinde ki rahatsızlık Gençlik hastalığı değildir büyük ihtimal. Beslenme değişikliğine bağlı ishaldir. Kolaylıkla geçecektir. Geçmiş olsun
gençlik hastalığı değil piro arkadaşımız söyleyecekleri söylemiş ilaveten çeyrek oksanova hapınıda içir serum şart artı olarak zorlada olsa süt içir icap ediyorsa ağzına dök kısa sürede düzelir.
eniğin akıbeti neoldu kardeş iyimi
malesef kardeşim enik öldü.
yinede herkeze çok teşekkür ederim
Geçmiş olsun.
Sayfalar: 1 2 3