Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: 2 yasindaki kangalim kolumu isirdi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
2,5 yasinda ki kangal kopegim bugun aniden ustume saldirdi geriye giderken dustum o anda biraz bogustuk kolumu bir sekilde kapti isirdi dikis attirmak zorund akaldik .
nedne isirdigini anlayama calisiyorum .
guzelce yikadim taradim sonrada kemik verdim cimlere oturdu kemik yiyordu bir ara kalkti gitti kakasini yapti bende yeni yikadim olurda kakasinin ustunne felan basmasin diye gittim kakasini aldik cimden sonra bagli oldugu ipi biraz kisalttim ve gel oglum diye ona cagirdim o anda kemiginin basinda ama yemiyordu ayaktaydi gayet sakindi ama birden hirlayarak ustume gelince panik yaptim geri adim atayim derken dustum oda ustume geldi tabi korunmaya calistim ama kolumu isirdi
cok egitim aldik o yavru iken ona vurmam kotu davranmam yoktur
nicicin kangal sahibini isirir kangallar nankor olmaz bilirim aslinda o kadard aguzel bir bag varki kopegimle aramda
gerci daha oncede dis gosterdigi hirladigi oldu ama bu sekil saldirmamisti
yani sirf kemgini kiskandigi icinmi bu saldiriyi yapti?
bu isirma isini hep yaparmi ? oyle bir laf vardir bir alistimi hep yapar gibisinden?
ne yapmam lazim?
erkek kopek kisirlastirirsam faydasi olurmu?
yoksa kardesim bu seni isirmis bundan sana hayir gelmez ver gitsinmi dersiniz ?
benim kopegim canadada evin arka bahcesinde besliyorum ev kopegi
sabah aksam yuruyuse gotururum yani gayet guzel bakimi var cokmu simarttim acaba
liderligi kaptirdigim kesin ama almak icin neler yapmam lazim
onuda cok seviyorum isirdi diye gondermek istemiyorum aslinda ama bir yandanda coluk cocugada saldirirmi diyede korkuyorum .
bu konuda tecrubesi olan kesin bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim lutfen bilgisi tam olmayan arkadaslar yanlis bilgiler yazarak yanlis yonlendirmesinler cunku ciddi bir konu bu kocaman bir kopegin kucuk bir cocuga saldirmasini dusunmek bile istemiyorum .
Usta ortada kemik et vs varken kıskanması içgüdüsel bi davranış yanı kısırlaştırmak bu işe çözüm olurmu zannetmiyorum.Yemek yerken cok yaklaşmadan sesinle sev tepkisine göre yaklaş dokun hırladıkca sesini yükselterek sev dur oğlum tamam oglum gibisinden ama hala hırlamaya devam ediyo kuyruk sallayıp yemeğini yemiyorsa iş ciddi demek bu şekilde 3 5 kez yemek yerken deneme yap yaklaştırmıyorsa boşver kenardan izle.karakter meselesi senin köpek yemek yerken yaklaştırmaz diğer köpek önünden alsan ver geri diye bekler durur.
ortada kemik varsa işin rengi değişiktir en azından yeni bişey öğrenmiş oldun ite güven olmaz
aynen öyle abi sebebini kendin diyorsun zaten çok şımartmışın patronun kim olduğunu unutmuş ve ; siz öyle çekindiğinz için artık köpekten beklene bilir hareketler onlar.. elinize alıp 2 tane sağlam vursaydınız ayagınıza yatıp yalamaya başlardı.. vermek göndermek sorun değil seviyorsunuzda köpeğinizi tek çözüm fazla şımartmamak..
(24-06-2013, Saat:07:35)mehmet. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Usta ortada kemik et vs varken kıskanması içgüdüsel bi davranış yanı kısırlaştırmak bu işe çözüm olurmu zannetmiyorum.Yemek yerken cok yaklaşmadan sesinle sev tepkisine göre yaklaş dokun hırladıkca sesini yükselterek sev dur oğlum tamam oglum gibisinden ama hala hırlamaya devam ediyo kuyruk sallayıp yemeğini yemiyorsa iş ciddi demek bu şekilde 3 5 kez yemek yerken deneme yap yaklaştırmıyorsa boşver kenardan izle.karakter meselesi senin köpek yemek yerken yaklaştırmaz diğer köpek önünden alsan ver geri diye bekler durur.

mehmet kardesim bu olayi sadece kemikte yapiyor normal ben ona kuru mama veriyorum beslemek icin onda kiskanmiyor yemegine elimi soksam bir sey demez ama bu kemikte daha once alistirmistim ama bir sure sonra ayni yapti .
sadece kemigi kiskanmasi ilginc
normal bişey ite güven olmaz. yemek yerken yanına sokulmayın .
yav arkadaş sen enikken hırlayınca aman vurmayım aman kızmayım demişindir (aynı hatayı önceki köpeğime bende yaptım yemek yerken ejderha olurdu) sonucu bu olmuş yani hayvan sana patron benim diyo ben şimdiki köpeğimin ağzından çıkarıyorum kemiği (enikken kemik verdim de hırladımı burnuna çok sert olmamak kaydıyla vurur kemiği önünden alırdım) yani geç kalmışın yemek felan verirken çocukların çevrede olmadığından emin ol değiştirebilir miyim e gelince ben değiştiremedim ilk köpeğimi sattım gittiği yerde de aynı harekete devam ediyor ama sen değiştirebilir misin aşırı baskın olursan belki ama bana kalırsa şu saatten sonra çözümü yok (tecrübeyle sabit)
Sayfalar: 1 2 3