Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: dişi köpekler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar benim dişi köpeğim 14 aylık şuan 63 cm sizce büyür mü veya boyu nasıl çok mu küçük bir dişi köpeğe göre (yeni doğum yaptı 5 günlük yavruları var)
bu saatten sonra uzamaz en fazla 65-66 olur.
dişi köpeğe göre çok mu küçük kardeşim
Sad
ya ben sizin bu boy takıntınızı anlamıyorum ha 70 cm olmuş ha 60 ha 90 ha 80 önemli olan işlevidir . ha biraz da göz zevkine önem veriyosanız gidin 80 lik 90 lık soydan gelen enikleri besleyin.
Boy-pos bana göre (aşırı olmamak kaydıyla) fazla önemli değildir. Ama doğru söylemek gerekirse, senin köpek baya küçük kalmış. Acaba bakımla mı alakalı, yoksa soyla mı alakalı; bunu bilmek gerekir.
Benim görüşüm; daha çok bakımla alakalı gibime geldi. Yeni doğum yaptıysa, sen bunu 12 aylıkken çiftleştirmişsin. Çiftleştirmeseydin, 65-70 cm olabilirdi. Bu da normal sayılırdı.
Bundan sonra da boy atar mı, belki 65 cm veya fazla daolabilir ama tam bilemiyorum. Ama önemli olan, verdiği yavruların kalitesi ve karakterinin iyi olmasıdır. Resim atarsan görmüş oluruz. Güle güle besle.
huyu karakteri çok iyi bakımıda iyi ama küçük kalmsının sebebi aldığım kişi alıyosan al yoksa başkasına vericem demişti 30 günlükken aldım küçük olmasının sebebi anne sütünü emmemesine bağlıyorum ama verdiği yavrular çok güzel inşallah dişi yavrulardan birini kendime ayırıcam birde acaba yavruları annenin küçük olması etkiler mi ama soyunun geneli hep 70-75cm üzeri
Sanmıyorum. Yavrulara iyi bakarsan annelerinin boyunu rahat geçerler.
Sayfalar: 1 2